Re: KELEBEK NASIL BİR KUŞ DÖNEKTEN ÜSTÜN MÜ Bİ BİLEN CEVAPLA
İzmirde herkez genellikle benim gibi güvercin beslemeye Saya (Kelebek) le başlar,ustalığında Döneğe geçer .. Bu size bir fikir verir herhalde !! Dönüşte son noktadır Dönek ,sizin şu an beslediğin kuşlar nasıl bilmiyorum ama kaliteli bir döneğin dönüş performansını başka bir ırkta bulamazsınız !!! Dönek gibi kapatan Kelebek, Ödemiş Yerlisi,Dolapçı seyrettim,besledim ama öyle kuşlar tek tük çıkar ve (istisnalarda kaideyi bozmaz)
Kelebek/Sayaların - Döneklere nazaran üstün tarafları ; saatlerce uçmaları , akıllı olmaları, karşıya, yukarıya, aşağıya her tarafa oynamaları, döneğin aksine filo halinde uçarabilirsin kalabalık uçtuklarında dahada çoşarlar.
Ortamınız Dönek uçurmaya uygun değilse Kelebek beslemenizi tavsiye ederim zaten hemen kendilerini sevdirirler size ...
Bu arada siz 20 senedir besliyormuşsunuz biliyorsunuzdur ama ben genede yeni başlayacak arkadaşlar için yazayım,
kesinlikle ama kesinlikle seyredip alın kuşları , özelikle performans ırklarında pazardan ,internetten sağdan soldan toplama kuşlarla hiç bir yere varamazsınız zamanınıza, emeğinize, cebinize yazık etmeyin.
Saygılar.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=F56sWHu0g6g[/youtube]