KELEBEK OLUP OLMAGIĞINI NASIL ANLARIZ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan lord
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

lord

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hüseyin
Meslek
eletronik
İlgi Alanı
Eklem Bacaklılar
KUŞUN KELEBEK OLDUĞUNU NASIL ANLIYORUZ BEN BİLMİYORUM DA YARDIMCI OLUR MUSUNUZ?

Arkadaşım bak forumlarda her ırk için ayrı bölümler yapmışız yani resimleride var bilgileride var bölümlerin içinde her ırk genelde birbirinden farklı dikkat edersen anlayacaksın.
Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN

biraz bahsetsen olur mu?

Kısa ve anahatlarıyla kelebeği anlatacak olursam;anlama işi kuşçudan kuşçuya değişir.Mesela ben karşıdan gördüğümde yada havada uçarken o kuşun kelebek olup olmadığını anlayabilirim.Kelebekler çeşitli renk tonlarına sahip olup,kuyruk üstü yağ bezeleri bulunmaz,yapıları iri duruşludur,kuyruk telekleri cinslerine göre 12 ve 16 tel arasında değişir.Atmaca en zor yakalanan ırklardandır ayrıca.

"kuyruk üstü yağ bezeleri" bu ne demek

Bel üstü de denir kuyruk üstü yağ bezsine.Güvercinin kuyruğunun bitimine yani sırta doğru tüylerin altında bulunur.Kelebekleri belirlemede kullanılan en kolay yöntemlerden biridir.

sırtın nasıl bir şey var fındık büyüklüğünde mi bir şey var?

Şimdi lord arkadaşım bunu en iyi görüpte anlayabilirsin. Bir tane dönek al eline veya dolapçı yanınada taklacı al. Taklacının kuyruğunun hemen üst kısmındaki tüyleri kaldır. Sonrada döneğin veya dolapçınınkini kaldır. Aradaki farkı kendin görüp anlayacaksındır.

sadece taklacı var abi sen şunları resimle anlatır msın lütfen hadi kırma beni

Şimdi resimle anlatamam bendede dönek ve dolapçı var bu yüzden anlatamam. Ama bunun anlaşılması zor birşey değilki yani git bi dönek veya dolapçı olan kümese veya çakal roller olan kümese bi tane taklacı ile dediğim dönek dolapçı gibi kuşların belinin yani kuyruğunun hemen üstündeki tüylerini kaldırarark bak. Herşey net ve açık olarak belli olacaktır.

resimle anlatır msın lütfen abicim

Selamlar

En kısa zamanda alıştırmak istiyorsanız öncelikle uzun zamandan beri eşli olan çiftler alın bir hafta kuşlarınızın kanatlarını bağlayın ve kendilerinin salmaya ve salma cevresine adepde olmasını bekleyin bunu kuşun kendisine bırakın ürkütecek yada istemi dışı davranışlar yapmayın, dişi kendi, kendine salmaya girip çıkmaya başladığında ve bir yuva belirlediğinde erkeğin kanadını açın ama uçurmayın bırakın kendisi yavaş, yavaş hattını belirlesin gidip, gelsin. Dişi kuş yuvasına iyicene alışınca hele yumurta için yuvada yapmaya başladığında onunda kanadını acabilirsiniz. Elinizde alışık olan kuşlarınız var ise bu alıştırma süreci çok daha kısa zamanda gerceklesecektir. Düzenli yemlemeyi de unutmayın rutin bir şekilde aynı yerde aynı şekilde...

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

KUYRUK USTUNDEN BAHSETMISNIZ . BENIM BILDIĞIM KADARI ILE KIMI OYUNCU KUSLARDA DA SAYA OLARAK BEZE ARIYOR. BI GUZELLIĞI BI OZLELLIĞI MI VAR BILGI VERRMISNZ BU KONUDA ŞİMDİDEN TLKR EDRIM

arkadaşım biraz ikilem gibi olcak ama bende bi kaplan var. kuyruküstüyağ var ama oyununu seyrettiriyo.

gözler çakır bazen lekeli, gaga ince ve genellikle beyaz, ayaklar kucuk ve tırnaklar beyaz, paçası az, aklıma gelenler bunlar.

kelebek dediğiniz kuş hamur ğibidir.narin hafif kibar olur.kafa kısmı aynı bir yılanı andırır.ince uzundur kaga kısmı. ğözleri ğenelde çakır(beyaz olur..]havaya attığınız zaman mesela 15 adet kelebek ucuruyorsunuz her bır tanesi başka yere ucar arı sürüsü ğibi cok dağılık ucarlar.özellıkleri bukadartabiki oyunludur coğu.lord.

sayın admin şimdi bu konuyu açan arkadaş daha kuyruk üstü bezesinin ne olduğunu bilmiyor ama üyeliğine bakıyorum yüzde yirmi ben 2008 de kayıt olmuşum yeni üye diye geçiyorum acaba buna bi yenilik yapsak uygun olmazmı.

hocam eminmisin bel ust olmadigina... bende var Saya (Kelebek) ama bel ustude var...akhisar balikkesir kuslarinda hepsinde olmasada bel ustu bulunur... buda demek oluyor ki senin tezin curumus durumda...Boyle simdi sana yazarak anlatmaya calissam buraya sayfalar yetmez... Saygilarimla....

Geri