Kelebek(saya) Dönek Kuşkarının Döndüğünü Nerden Anlarız?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan rosen989
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

rosen989

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Raif Eminoğlu
Meslek
Fizyoterapist
İlgi Alanı
Kuşlar
Pazardan Alırken Dönek Kuşlarının Dönek Olup Olmadıgını Nasıl Anlarız Bir Yöntemi Varmı Yoksa Satıcıya Güvenmemiz mi Gerekiyor? Yöntemleri Varsa Nasıl Anlaya Biliriz

Kelebek-Saya ve taklacılar performans kuşlarıdır.Bu performans kuşlarının yerde veya kutu içinde nasıl bir kuş olduğunu bilenin alnını karışlarım.Bu kuşları almaya niyetli olanlar alacakları gün mutlaka hafta sonu olmalı ve almaya niyetli olduğu kuşu uçurtmalıdır. akılı ve oynaması görülmeli bu şekilde alınmalıdır.Ben ucuz olsun pazardan alayım, ucuz olsun mezattan alırım diyenler de istedikleri yerden alabilirler.kendi bilecekleri iş saygı duyarım.Fakat bu gibi durumlarda alınan her kuşun %90 hayal kırıklığına yol açtığına inanıyorum.

Uçurmadan tabikide Dönüşünün ne şekilde olduugnu bilemeyiz ama bazı usta kuşçulardan şöyle bişi duydum Dönek Kuşlarının Kanatlarında ve Kuyruklarında iğne deliği kadar delikler olurmuş böylece pazardan alırken bunu önce bi değerlendirmek gerekirmiş ne kadar doğru bilmiyorum ama kanat kalınlıgı duruştanda belli eder bende bi Taklacı cinssi kuşlar bakıyorum ve artık sıkıldım kelebek alıp coğaltmak istiyorum havada oldugu gibi elimde de kontrol edebileyim diye sormuştum. Cvp için teşekkürler

Raif o kanat ve kuyruklardaki delikler de insanı yanıltır, Şöyle ki; bunu diyen kişiler, kuşun dönerken ayaklarını tam yatay yapıp veya kanat altına sıkıştırıp tırnakları ile tüye delik açtırmasını baz alarak, bu kuş %90 döner derler. Ama kapalı kümeste (yatık) olan kuşların pek çoğunda güzel havalandırma ve dezenfeksiyon yapılmazsa bit olur ve bu bitler belli bir zaman sonra kuşun kanat ve tüylerinde delikler açar, yani tüyleri yemeye başlarlar. Böyle bir kuş gelince ele, aha bu döner demek de sallamak olur :))

Oyun kuşları her zaman hava da belli olur, yerde tahmin sallama tutturma yüzdesi %10 u geçmez..

Teşekkürler mesut abi kısmetse bu pazar dönek kuşlarım elime geçicek yakında foto yavrularınıda dönerken video çekme şansım olusa yayınlamayıı sizlerle paylaşmayı umut ediyorum iyi forumlar

Geri