Kelebek(Saya) Kümesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kicksnare00
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Sabit Kezer
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
Sizce bu catıda kelebek beslenir mi ?

Ekli dosyalar

• 1356779471416.webp
    1356779471416.webp
    14.5 KB · Görüntüleme: 2,349
  • 1356779490221.webp
    1356779490221.webp
    16.8 KB · Görüntüleme: 2,407
  • 1356779514550.webp
    1356779514550.webp
    12.7 KB · Görüntüleme: 2,377
  • 1356780058634.webp
    1356780058634.webp
    6.7 KB · Görüntüleme: 2,381
  • 1356780065945.webp
    1356780065945.webp
    10.5 KB · Görüntüleme: 2,366
rahat beslenir. kümesin altına da taban ızgarası, folluk kısımlarının ön tarafına da yumurtladıklarında yumurtalar düşmesin diye set koyarsan daha da güzel olur.

FeLix_' Alıntı:
rahat beslenir. kümesin altına da taban ızgarası, folluk kısımlarının ön tarafına da yumurtladıklarında yumurtalar düşmesin diye set koyarsan daha da güzel olur.

pardon varmış zaten fotoğrafları hızlı aşağı indirince yokmuş gibi gelmişti bana, bu durumda tek eksik, alta taban ızgarası koymak, hatta ızgaranın da altına gazete kağıdı yayarsan temizlik yaparken işin hızlanmış olur :))

bu arada inşaat tellerinin uç kısımlarını sağa sola bükme şansın varsa bükersen iyi olur, yavru kızması kuşlar aşağıya oyun yaparken denk getiremeyip tellere girebilirler, sağa sola bükersen konmaları içinde güzel alan çıkmış olur.

mesut abi zaten sımdı bı taban ızgarası kaldı zaten rafları cıkarmalı yaptım yanı sabit değil o yuzden kolay temızlenıyo ( bide mesela kac kus alır bu kumes cevabın ıcınde sagolasn

yavrulayacak olanları da düşünüp 3 ÇİFT kuş ideal şimdilik..

Folluk hesaplarken çoğu kişinin düştüğü hata ve yanlış hesapladığı nokta şu. 3 çift kuş için 3 tane folluk yetmez, çift kuşlar sürekli 1 folluğa girmezler, folluğu kızdırıp çer çöp saman vs toplayıp yumurtlanacak ortamı hazırlayana kadar çift girerler, yumurtalar olunca da tek tek folluğa girip yatarlar eee bu durum de erkek içeride iken dişi nerede duracak? yani folluk sayısı her zaman içerideki kuş sayısından fazla olmak zorunda. Yani buradan bakınca 9 folluk gözüküyor diye 9 çift kuş bakılabilir manası çıkarmak hatadır.

bir de bekar tüneği göremedim ben, follukdan ziyade bekar kuşlar için yeni yavrular için tüneklerden çok önemlidir, bekar kuşlar folluğa pek girmek istemezler, tüneklere veya çıkıntılara konarlar. duvarlar birisine tünekler de yaparsan şimdiden çok yerinde bir davranış olur :)

(bu arada kümes içi rengi 10 numara) :))

tmm cok saol abi :D zaten kumesın ıcınde bıraz daha alan var yanı yanlara bıle raf cakılabılcek kadar yer var bide tünek onu nasıl yapıcam

BEKAR TÜNEĞİ' NE ÖRNEKhttp://www.kuscular.org/guvercin-salma-kumes-ekipmanlari/ahsap-tunekler-t6542.html

kicksnare00' Alıntı:
Sizce bu catıda kelebek beslenir mi ?[/quo
NİYE BESLENMESİN SAYA O ÇATIDA. BENİM YERİM SENDEN DAHA KAPALI. ÖYLE OLDUĞU HALDE SAYALAR BİLE KİMSEYE DÜŞMÜYO. BİRAZDA DAMARLI OLMAYANLAR DÜŞER TABİ KUŞ BU POSTALAR DAHİL. İZMİR YENİŞEHİRDEYİM İSPİR POSTA YAVRULARIM VAR ONLARDA ŞİMDİLİK SATILIK DEĞİL. PAZARDA EN ÇOK OLAN KUŞ ORDAN BAKARSIN EN GÜZELİ.

Geri