Kelebek(Sayalar) ve Pırıltı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan erdalmagic
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

erdalmagic

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Erdal Saruhan
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar bir güvercin sitesinde kelebek ile ilgili Aşağıdan kuş gösterildiğinde spiral şeklinde dönerek inerler yazısını okudum.Diyelimki ben bir kelebek uçuruyorum başka bir kuşçu bu yontemi yapıyor (Aşağıdan kuş gösterme)bu kelebeğim o kişiyede inermi yoksa bu sadece benim kumesim içinmi geçerlidir ?

kelebeklerde bazıları döenekleri gibi parıltı görünce aşağı dike dönerler.bu dönüş kuş akıllı ise kendi kümesine doğru olur ama apal ise başkasının parıltısına döner iner ve yakalanır.ye de başka parıltıya döner ama inmez. burda önemli olan kuşun sağlam damarlı akıllı olması.

arkadaşım kelebek 2 çeşit oyun yapar 1 kendi kümesine 2 karşıya diye tabir edilen başka kuşlara yada yanlamasına eğer kuş uçarken kümesten kuş göeterirsen spiral olarak inişe geçer kuş başka kuşlara oynuyosa daha kaliteli demektir

arkadaşım ben istanbuldanım biz burda kelebek kuşunun düze gidenini besleriz evet kelebek kuşuna pırıltı verdinmi aşağıya doğru sarmaya başlar ama tecrübeme dayanarak şunu belirtmek isterim burda damar olarak tabir ettiğimiz akıl olayı devreye girer eğer kuş akıllıysa zaten başka pırıltıya sarsada alçaldığında kendi kümesi olmadığını farkettiğinde hemen toparlar kendini şayet toparlayamaz o kümese inerse bizim burda kepçeler var yakalanmasa bile kepçeyle yakalarlar bu yüzdende biz düze gidenini besleriz ve her yavruyu uçurduğumuzda denemeler yaparız düze giden kuşa pırıltı verdiğinde aşağıya doğru sarmaz zaten gene düze giderek kendini alçaltır ve bu yüzdende başka kümesteki pırıltıya kolay koaly atmaz kendini ben bunları tecrübeme dayanarak sölüyorum.açıkçası kelebek kuşu kendi kümesinden kuş gördümü döncek başka kümese dönerse biz tutmuyoruz çünkü o kuşun her zaman yakalanma riski çoktur.yani kendi kümesinden haric başka kümeslere dönen kuş makbul değildir.(açıklama yapayım başkasının kuşlarına demiyorum başkasının kümesine diyorum yani pırıltıya dönerse makbul değildir yoksa havada başka uçan kuşlarada oynar mesela bende kara arka telli bir erkek var başka kümesten kuş göstersinler dönüşü keser düz uçar benim üstüme gelince gene dönmeye başlar)paylaşım için teşekkür

kelebek kuşunun damarı saglam sa hiç biryere pırıltıya bakmaz bayram paşaya cok sevdigim bi abimize 2 adet kelebek verdim kelebegin 1 tanesini indirmiştim kırmızı arka telli bi kelebek ti bendede ilk güvercin beslemeye tekrar başladıgım da arkadaşım 5 adet aynı damar kelebek getirdi bende dagıttım 1 tanesi antalyada arap kelebek belekte bende de kardeşi var oda karanfil ben bunları verdim ve bizim abi bunları 2 hafta sonra kacırmış 1 ay sonra benim kelebek bayrampaşadan eminönüne geldi damara baglı yanii

coster' Alıntı:
kelebekci ibrahim kardeş nerde oturuyorsun istanbulun belki alış verişimiz olur tanışırsak saygılar

karagümrükteyim ben tabi nedne olmasın tanışırız memnuniyetle.

Geri