KELEBEK TAKLA ATARMI??

Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ertuğrul Yavuz Yıldırım
Meslek
Özel
İlgi Alanı
Merhaba arkadaşlar.Ben çok merak ettiğim bir konuyu sizlerinde görüşlerine açmak istiyorum.
kelebek kuşu niye takla atar?? Benim iki yıl kadar bi süre kapalı beslediğim bir çift tel kuyruğum yatak olmuş mardin kuşu gibi takla atıyor.Oysa ki ben onların dönüşünü bildiğimden dolayı tekrar uçurmak için salmadan çıkarmıştım.Bu konu hakkında sizlerinde görüşlerinizi alabilirmiyim,şimdiden teşekkürler..

Saygılarımla Ertuğrul YILDIRIM

Kuş takla bir kuşla kırılmıştır.

kelebek kuşlar da takla atar ama nardın taklacıları gıbı degıl ucus esnasınde tek tek atar ucusunu bozmaz senın kuş egfer tel kuyruk ıse kesınlıkle oyunu guzeldır uzun sure ucmadıgı ıçın kanadı tutuk olabılır bır sure o sekıl kendını dık yukarı cekebılır onuda yere dusmemek ıçın ceker.

kesinlikle alkan haklıdır. kelebek kuş hem yatak olduğundan hemde sevinçten,keyiften de takla atar, sarı kuyruk bir erkeğim vardı abartısız yıldızda takla ile yere inerdi ama oyuna girdimmide kesmeden yere kadar dönerdi, yani kuşun keyifli olduğunun da bi belirtisidir kelebekte takla, ama bariz olarak mardinden ayrıt edilebilir bir takladır bu

mardinlerle uçurursanız da atar, bide takla atarmış gibi sarma yapar

Selamlar,

Saya (Kelebek) cinsi güvercinlerde takla olayı uçma alışkanlığını bırakacak her hangi bir durum neticesinde uzun süre uçurulmayıp daha sonra uçurma eğitimleri sırasında meydana gelir. Antrenmanlara devam ettiği zaman eski haline gelir ve takla atmayı bırakır oyuncu kanı taşıyor ise oyuna girmeye başlar.

Saygılarımla,

Aykut KARABULUT

Benim bildiğim kelebekler arada bir havada bir yada iki takla atar...yani bu oyun kuşuyla kırılmış anlamına gelmez...saygılar

buna takla denmez, oynarlarin,cakallarin yaptigi makaranin 5- li 6 lısını tekli yaparlar, yani oyle mardin gibi cat cat yapip takla atmalari soz konusu degildir, genelde damizlik yaptigim kuslarimda bunu gorurum, cok fazla oyunlu olan kuslarimda havada sarma yaparlar ama donuslerindede birsey kaybetmezler, mehmetin dedigi gibi Neşesinden dolayi bunu yaptigini saniyorum.

benimde kuşlarım karışık uçtukları için bazen kelebeklerim mardinlerden kıskanıp takla atıyolar :hhh:
Bişey deil takla atmak için dengeleri bozuluyo düşücek gibi oluyolar.Tabi buda kelebek için çok kötü bir görünüş ortaya çıkarıyo...

saygılar...

kelebek kuşu da takla atar,yatak olduğu zaman kuş açılana kadar sürekli takla atar açıldığı zaman eski oyununa dewam eder benim bir şeşim vardı yataklaşmıştı takla atmaktan uçamıodu kuş,söylenenler gibi keyiften de yapar oyundan sonra oyundan önce bu kelebeklerde beklenmeyen bişey değildir aksine normaldir :tamam:

kelebek takla atmaz tombalak atar oda cok nadirdir kayik ceker arkasindanda tombalak atabilir ama hicte hos karsilanmaz boyle yapmasi

Kelebeklerin kayık sonrasında yaptıkları takla benzeri durum hoş karşılanmaz çoğu yetiştirici tarafından..beniimde kümesimde bir tane beyaz(tellilerden gelme)kuşum var uçmaya başladıktan sonraki ilk turlarında bir kaç kere yapar sonra başlar düze sarmaya çok hareketli uçar çok keyif yaptırır,yinede kızdırır beni o hareketinden dolayı..

Cevaplarınız için çok teşekkürler arkadaşlar. Bahsettiğim kuşlar bende büyüyüp 3sene kadar uçtuktan sonra 2sene kadar yavru almak için kapalı bakıldı.
Buradan anlıyorumki dönüşlü kelebek kuşu kapalı bakıldığında yatak olabiliyor..

Tel kuyruklar bazen tek takla atar sarar gibi, normal dönüşünüde yapar bu hata değildir,ama kanat vurupta bel kırarsa bu hatadır, genelde bu tür hareketleri eş alınca yaparlar.Bugun öğlen kuşları ucuruyodum arasına kafa kuyruk kelebek girdi, indiririm diye sevinirken kuş makara yapar gibi sardı , sonrasında matkap gibi dönmeye başladı kilitledi kendini,kiremite vuruyodu az kalsın ,bu dönüşü tel kuyruklar yapar birde gönen kelebekleri.

evet arkadaslar benim mavi çakal kelebegim ilk aldıgımda esi yoktu kuş çok sert uçuyor bursa oynar gibiydi cok yuksek ucardı kayık bile cekmezdi bitane es aldım ona şimdi deli gibi ucan kuşum kovaladıgım halde uçmuyor ucuncada cok takla atıyor yani sarıyor bende neşelendiginden yaptıgını dusunuyorum

arkadaslar sızın yapcanız kuşculuk deıl bışlmıosqanız yapmayın mesela bı kafa kuyruk bozalı 1.2 sene salmana kalmışsa kuşu uçurunca takla atar *neden takla atar dersenız kuşlar yatık oldugu için takla atar bende izmirden ezzacı erol oyuncu kuşuna meraklıyım

KARDEŞİM YAZDIKLARINI OKUDUM VE BEN DE BUNU DÜŞÜN DÜM AMA BİRŞEY BULAMADIM AMA BULURSAM SÖYLERİM. :tamam: :evet:

izmirli_ezzacı_erol' Alıntı:
arkadaslar sızın yapcanız kuşculuk deıl bışlmıosqanız yapmayın mesela bı kafa kuyruk bozalı 1.2 sene salmana kalmışsa kuşu uçurunca takla atar *neden takla atar dersenız kuşlar yatık oldugu için takla atar bende izmirden ezzacı erol oyuncu kuşuna meraklıyım

kusculuk bumu yani ha yatik kalan kus takla atar yatik kalmayan takla atmaz ha bumudur :ckmk: :tamam:

Geri