Kelebek Uzerine Genel Bir Konu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SerdarBRS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 23
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

SerdarBRS

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Serdar Mustafaoğlu
Meslek
Ozel Sektör
İlgi Alanı
Kuşlar
Son zamanlarda pazarlarda yada mezatlarda KELEBEK irkina ait guvercinlerin pek fazla ilgi gördüğüne şahit oluyorum, eskiye göre daha cok rağbet gören bu irkin acaba insanlari ceken hangi yonleri daha belirgin, Etrafimdaki Kendilerini BÜYÜK KUŞÇU olarak hitap eden bazi insanlar kelebek kuslarina COCUKLARIN BESLEDİGİ KUŞLAR olarak anmakta fakat pazarlarda yada mezatlarda daha cok TAKLACI irkinin cocuklar tarafindan ilgi gördüğüde benim gözlemlerim arasında, OYNAR irki besleyip diğer irklari kucumseyen BÜYÜK KUŞÇULAR'da nitekim varolmakla beraber nedense cevremde oynar besliyen insanlarin kuslari birakin ucmayi yerden kalkip Kumes uzerine cikmatda dahi zorlanmaktalar, TAKLACI Sallı kuştur Kostüm icin Bakilir, Oynar Şahsiyetli kuştur Kapali kumes bakilir, Fakat biz Kelebek irkina Gönül Verenlerin Kuslari Ucurulduklari icin Havada Güzel olduklari icinmi COLUK COCUK kuslari olarak adlandirilmakta merak Ediyorum.
Bu konu hakkinda KELEBEK irkina gönül vermiş dostlarimin yorumlarini bekliyorum, uzerinde tartisilabilir bir konu olarak düşünüyorum.

Sitede Taklaci yada Oynar BEsleyen arkadaslarim kusura bakmasinlar, Benim sitemim BÜYÜK KUŞÇULARA..

Sevgiler Saygilar.

genelde kelebek besliyenler koştümle içraati bir arada görmek isteyenlerdir.küçük yaşta yada büyük yaşta fark etmez.oyanrda güvercindir kelebekte arasıdna sekil kostum hareket afrkı avrdır ama herkez zevkine göre kelebegi genelde avare tutmak için kullanırlar birde.havada hortum olusturur kelebekelr avareyı kacırtmazlar .ve hepsı tek tek ıner catıya filo kusu gıb ıbırden ınmez.ve atınca havaya dırek yukselmeye baslar kelebekler.fındık beslıyenelrede yozcu derler genelde.nıye fındı kusunu dısarda bırakıyolar falan filan diye.bir kuşcu kendını büyük görürse kucu kgördüğü adamın eline düşer er yada geç.

Oynatın su kelebeklerıde cekın gorelım balı abi.
Taklacıya laf yok asil kuslar onlar.

Degerlı oldukları için kapalı bakılıyorlar :)

kardeş sen çok sinirlenmişsin.zevkler ve renkler tartışılmaz.bizler kelebek kuşuna gönül vermişiz başka bir güvercini gözümüz görmez.onlarda mardin kuşunu benimsemişler.kelebek güvercini beslemeyen bir insan ne anlarki kelebekten.BİZİM KELEBEKLERİMİZDE HEM KOSTÜM HEM OYUN VAR.AMA KOSTÜMLÜ MARDİNLERDE OYUN YOK...

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
Oynatın su kelebeklerıde cekın gorelım balı abi.
Taklacıya laf yok asil kuslar onlar.

Degerlı oldukları için kapalı bakılıyorlar :)

evet arkadas cok dogru soyluyor bence... olay bundan kaynaklaniyor olsa gerek ona laf yok buna laf yok o degerli bu degersiz... yakinda nufusada alirlar taklacilari :hhh: (arkadaslar yanlis anlasilmasin burda kelebekmis taklaciymis degil hepsi bizim kusumuz ama bizim genelde kusculugumuz biraz sakat yani )

bravo gürcay çok güzel konuşmussun tebrikler

SELAM
SERDAR GÜZEL KONUYA DEĞİNMİŞSİNDE HER CİNSİN İYİSİ KÖTÜSÜ VAR.
BİDE KUŞUN UCURULUP UCURULMAMASI TAMAMEN BESLEYEN KİŞİYE BAGLI...
BANA ARADIGIM TARZ KUŞU GETİRSİNLER İSTERSE 2 KANADI ARIZALI OLSUN AMA ÜRETEBİLECEGİM Bİ KUŞ OLSUN...SAYGILAR

Güvercin yetiştiriciliğine gönül vermiş bütün yetiştiriciler en iyisini yetiştirmek ister..Kelebek güvercini her ne kadar kolay bir ırk gibi görünsede iyisini(oyun+akıl+kostüm)bulmak zor..Bu zevk meselesi herkez istediği kuşu besler ...Fakat kelebek besleyenler 2.sınıf kuşçu muamelesi görüyor bazı zamanlar bunuda genelde dönekçiler yapar..Kim ne derse desin bizim kelebeklerimiz her iki kanadına sağlı sollu delirdiği zaman verdiği hazzı hiç bir kuş veremez ..Şahsiyette akıl da oyun da kostüm de sadakkatte kelebek!!! gerisi hikaye!!!

Günümüzde tcari kaygılar ve sırf kostüm olsun göze hitap etsin diye başta, kelebek ve mardinler kırılmış durumda.Kim istemezki kuşlarımız hem oyunlu hem kostümlü olsun, o zaman kostümün yanında kuşları havada seyredip almak lazım.Birde kuşu eğitmek, oynatmak da ayrı ustalık gerektirir.Bunun için kümes ortamı ,ucurulacak yerin düzgün olması, zaman, bakım içinde biraz maddiyat olması gerkelidir.Konumuz kelebekse bunların dışında kelebek kuşunun bakımının kolay olması, çoğalması ,bir pırıldıda kümesine inmesi genç arkadaşların bu ırkı beslemede ilk tercih sebebi olabilir.Düşünsenize çalışıyorsunuz öğlen yemek saatinde eve gelmişsiniz, kümese ayıracak yarım saatiniz var, mardin, oynar veya tip ucurduğunuzu düşünün bu kuşların ucum süresi uzun olduğundan işe geç kalırsınız.Bu yüzden ben ufaklıktan beri kelebek ve bango kuşuna gönül vermişimdir.

s.a sayınabim.ben bir kelebek ırkına sizler gibi gönül vermiş bir kardeşiizim.iyi kuşcu demek 1 çift kuşu alıp tek kan diye tabir ettiğimiz şekilde üretirler.hiçbir şekilde satmazlar.aradan 10 yıl snra bi kuş çıkartıp yapmiş olduğu çalişmanın meyvesini aldıktan sonra güzel bir dört dörtlük bir kuş aldıysa oo insan en büyük kuşcudur.o insana ben kuşcu derim.birde abi coluk cocuk demişsiniz hepimiz cocukken başşalmadıkmı bu kuşu bakmaya şimdi artık zamn değişti ben hem saya bakıyorum hemde oynar zevkim var.İsterse 500 lira olsun havada görmedihim zaman ben deli olurum.kelebek kuşu dağnık ucmayı sever.bizde o kuşları daha cok seviyoruz.birde bunlar ırk ırk oldumu daha güzel olmaktadır.Şimdi herkez ticarete dökmüş işi beyler bu hayvan zevk için bakılır.yanlişsam söyleyin abilerim.dernekler mezatlar yiyici dolu kimi nerden düzeltsem diye bakıyorlar,insanlarda zevk bırakmıyorlar.abi birde taklacı ırkı demişsiniz.cocuklar bakıyorlar diye abi dediğim gibi ticarete döndü artık bakıyorlar mardin kaplama yığınla var.adamın biri grtiriyo 5 bin lira cekio şimdi ne oldu.piyasa öldü.herkez yığılıo kaplamaya ne oldu heryerde var şimdi.yani bunu demek istiyorum ticaret için bakılmaz abi bu kuşş zevk meselesidir.saygılar

Merhabalar taklacı kuşu beslemek aslında usta kuşcuların işidir,büyük kuşcuların değil,yani o kuşları kapalı yerde beslemek değil bence oynatmaktır asıl mesele eğitebilmektir. Yavrusunu alabilmek için kapalı yerde beslersin o ayrı mesele tabi ama yavrusunu uçurmak oynatmak büyük kuşculuk ustalık o dur.Kelebek besleyenlerde de kapalı kostüm için besleyenler büyük kuşcular var ama madem büyük kuşcusun en azından yavrularını uçurda görelim kostümü kadar oyunuda performansıda iyi mi?nasıl olsa damarı sende değil mi?tabi bu da bi zevk meselesi saygı duymak gerekir ama dediğmiz gibi taklacı olsun kelebek olsun yada diğer ırklar olsun uçurda görelim ne kadar ustasın ne kadar büyük kuşcusun görelim.Benim kendi şahsi düşüncem uçurmak için yeri olmayanları ayırıyorum tabi kapalı güvercin besleyeceğime tavuk beslerim bari yumurtasından faydalanırım.Yazdıklarımda hatalı yerler varsa büyük kuşculardan değil de ustalardan özür dilerim.SAYGILAR

Slm.a arkadaslar yillardir kelebek irkini besler ilgilenirim... ben renk kosum aramam ama havaya geldigi zaman is degisir.. senin dedigin oynar yada mardin besleyenler surekli kostumune oynarda gaga cikisina uzunluguna yada kafa tiplerine bakarlar... Ama cogu (en azindan benim bildigim cogu) 1 yada 2 ciftten uretim yapmakta ve hayvanlari kan kana sokarak artik kuslari yok etmektedirler(bu dediklerim oynar icin) yani cok gordum. sekli semali guzel ama ucmayi birakin eslesmekten aciz hayvanlari.. Bizim kelebek isi biraz daha karisik olay.. yerde degil havada verir istediklerimizi.. Yavru alip onlari havaya verdigimde daha donmeye calismalari ama becerememeleri bile ayri bi tat verir... Sen bosver diger insnlarin dediklerini. Bursaliyim cok BUYUK KUSCU gordum:) sen irkina elindekilere deger ver. gerisini salla gitsin.. Unutmayalim Kusvar kuscuk var... uzun oldu ama okudugunuz icin simdiden TESSEKKUR ederim..

En başından şu büyük-küçük kuşçu ne demek ona anlam veremiyorum. Kuş beslemeye yeni başlamış biri basıp parayı çevredeki en güzel damızlıkları alıp yavru çıkarsa en maharetli oynarları alıp uçursa büyük kuşçumu oluyor ? Hangi cins olursa olsun kuşun iyisi iyi para. Kötü kuş ne yaparsan yap ne damızlık olur ne döner.
Kelebek dediğin kuş uçacak. Uçtumuda dönecek ama öyle baş aşağı irtifa kaybederek ya da alttan parıltı görünce değil. Keyifle uçacak, yere paralel bir iki kere sağa sola yapıp kesecek, kısa bir düz uçuş ve tekrar oyun. Dönecek kuş kısa zamanda belli eder kendini, daha bir ayrı uçar diğerlerinden, meradan ayrılır, terazi yapmaya çalışır.
Güvercincilik kefy işidir, biri takladan hoşlanır biri dönmekten. Bu birazda yetiştiğin memlekette kabul gören kuşa bağlıdır. Mesela benim memleketim Balıkesir'de doğup büyümüş olan kaç kuş sever vardır gönlünü taklacıya kaptıran, ya da Maraş'ta Urfa'da kelebek besleyen.
Renk damızlık besleyenlerin işidir, maharet bekleyen kişi için renk ikinci planda gelir. Tabii hem maharet hem renk bir arada olursa tadından yenmez :)

Arkadaşlar hepimiz güvercin meraklısı bu işe gönül vermiş insanlarız.Birbirimizin yetiştirdiği kuşlar için iyi veya kötü birşeyler söylüyoruz ''taklacı bakıyorum çünkü:....,oynar bakıyorum çünkü....'' gibi ifadeler daha doğru olacaktır.Ben kelebek yetiştiriyorum.Yıllardan beri ailemde güvercin yetiştirenler(dönek ,oynar) vardır.Bizim buaralarda dönek denen kuşlara ''muradiye'' denir,inanın bana bir kuşta havadaki performans için ne bekleniyorsa hepsini gördüm. Çocukluğumda dayımın dönüşten çatılara çakılan muradiyelerini sokaktan toplardım.Saatlerce uçan oynarların içinden neden gelmedi denen kuşların 2-3 gün sonra şahinden heryeri paramparça olmuş kümesin üstünde duran kuşları gördüm.Bunların hiç ilaçsız otla tütünle nasıl iyileştirildiğini gördüm.Bu insanların hepsi yetiştirdikleri kuşlarda en üst seviyelere gelmiş insanlardı ama maalesef bu tür ırklarda ilerlenebilecek bir üst basamak yok galiba.Çünkü bu kuşların renk ve desen seçenekleri sınırlı.Kelebek güvercini renk ve desen olarak hiçbir ırkta olmayan çeşitlilikte ayrıca hava oyunlu bir ırk,bunu için kelebek yetiştiriciliğinde hedeflerin sonu yok...Kostümde sona gelmiş çakallar,baskalar(mavi,siyah.sarı,kırmızı) yetiştirisiniz oyun ararsınız.Elinize bayrak kırmızısı bir kula kelebek geçer kula yetiştirirsiniz yanına birde samur olsun dersiniz.Renkleri 4x4 olur oyunda olsun istersiniz.Bunların hepsini yaşadım son favori kelebeklerim şeşler.10 numara kaplanlarım oldu paçaları olamadı dedim,uğraştım paçalar oturdu.Şeş kafaları üretmeye çalışıyorum şimdi,yetiştirdiğim şeşler dönüşlü kuşlar ama içlerinde yakalananlar oldu.Şimdi kostümlü,...dönüşlü,...yakalanmayacak kuşlar üretmeye çalışıyorum.İnşallah başarılı oluruz.Hayatında muhabbet kuşundan başka birşey bakmamış hayvansever komsularım var.Kuşların albenisini görüpte ''kafes yapsam bana bu kuşlardan(şeşler) veririmisin '' diyorlar.Tabi ki onların benim gözümdeki değerlerini bilmiyorlar.Kelebek kuşunu bu gösterişi için ilk defa görenlerde,çocuklarda beğeniyor.Beğenen de yetiştiriyor,çocukların elinde görüyorum diyen arkadaşlar için söylüyorum:Sebebi bu olsa gerek.Gönül isterki çok geniş yerim,birçok kümesim olsun,ayrı ayrı kümeslerde muradiye,oynar,mardin,kelebek yetiştireyim.Ama maalesef bu imkanlar yok.Bu nedenle ırkları karıştırıp yoz kuşlar üretmemek adına bir ırk yetiştirmem gerekiyor oda K E L E B E K .....

vallaha billaha canım bir çif kelebek beslemek istedi varmı ümraniyede yada yakınında bu kuşa gönül vermiş elinde yavru kızması olan varsa görüşelim bende bakim şu kuşa acayip merak ettim şimdi .
saygılar.

mesut-1907' Alıntı:
Merhabalar taklacı kuşu beslemek aslında usta kuşcuların işidir,büyük kuşcuların değil,yani o kuşları kapalı yerde beslemek değil bence oynatmaktır asıl mesele eğitebilmektir. Yavrusunu alabilmek için kapalı yerde beslersin o ayrı mesele tabi ama yavrusunu uçurmak oynatmak büyük kuşculuk ustalık o dur.Kelebek besleyenlerde de kapalı kostüm için besleyenler büyük kuşcular var ama madem büyük kuşcusun en azından yavrularını uçurda görelim kostümü kadar oyunuda performansıda iyi mi?nasıl olsa damarı sende değil mi?tabi bu da bi zevk meselesi saygı duymak gerekir ama dediğmiz gibi taklacı olsun kelebek olsun yada diğer ırklar olsun uçurda görelim ne kadar ustasın ne kadar büyük kuşcusun görelim.Benim kendi şahsi düşüncem uçurmak için yeri olmayanları ayırıyorum tabi kapalı güvercin besleyeceğime tavuk beslerim bari yumurtasından faydalanırım.Yazdıklarımda hatalı yerler varsa büyük kuşculardan değil de ustalardan özür dilerim.SAYGILAR
Evet abim bir hata var..Kapalı beslıcegime tavuk beslerim yumurtasını alır afiyetle yerim gibisinden bir tavır takınmışsınız yalnış bu pekı kafes kuşculugu yapanları yada akvaryumcuları hiç düşündünüz mü ? Onlar bu canlıların neyinden fayda görüyorlarda beslemek evinin en güzel köşesınde tutmak luksune sahıpler.İşin özü insana verdıgı hazdır...Kapalı besliceksen kostüm kuşu alır beslersın..Vaktın varsa taklacı yoksa düz kuşları tercıh edersın..Sokaktan yürürken duydugu kanat sesine basını kaldırıpta bakmayan kuşcu varmıdır sizce ? İzlemesı sanıyesını görmek bile hazdır yumurta yenmesede..saygılarımla..

Bende kücüktüm bir zamanlar elime kimse bir taklacı vermek bırakın izletmezlerdi bile birşey olur diye...ama düz dedıgımız kelebek, dönek.baska vs...bolca vardı taklacı görsen cıkartıpta verırdı..al derdı. Taklacılar bılırler taklacı kusun nasıl yetiştirilip uçmaya hazır hala getırıldıgını onun ıcın daha kıymetlıdır kımseye vermek ıstemezler...Taklacı ren uyuşmazlıgında es vuruldugunda sazlı sudur budur farklı renkler verır yavrularda ve hiç hoş karşılanmaz ama kelebekte sanırım böyle bir dert yok beyazla karayı vur ne cıkarsa adı kelebek (renk olarak )...Yabanı güvercınler coktur etrafta bir nebze kelebeklerın ucusu bunlara benzer sessiz..Bır torpıl patladıgında yabanılerın nasıl savruldugunu saga sola carptıgını bılırız...Ama taklacılar dogada yabanı olarak bulunmaz kanat sesiyle beraber PAT PATTTT sesler duyuldugunda cocukların heyecanla kosup ufff taklalara bak dedıgını bılırız görmussuzdur..Kelebekte iş degışır basını kaldırıpta bakmasan uçtugunu bıle anlamazsın..Ayrıca havada uzun süre duran uçan kuş ver zaman dikkat cekıcıdır...kelebekçilerinde keske bizim kuslarda uzun ucsa havada izleyebılsek dedıgınıde bılırım....Yalnız sorun şu ki ; sabırsız ınsanlar işi gücü olanlar kelebek beslıyor kümese cabuk dalabılıyorlar..Taklacıları beklede bekle ahaa bu sefer indi ahaa geliyor diye diye hava kararıyor çok zmanda dışarda kalırlar yaz aylarında...
Ne görürsenız cevrenızde ona ılgı duyarsınız gibi bır yaklasımada katılmıyorum..Sokagımızda 3 tane kuçcu vardı ve bunlar posta, kelebek, baska beslerlerdı ben taklacı oldum ama :) bu zevk meselesinden cok zaman takıp işi bence..

Sevgili Kardesim Mustican, Samimiyetine dayanarak Bende yazina bir eleştri ile karsilik vermek istiyorum.

Yukarida yazdiklarinla beraber sende KELEBEK irkina daha alt seviyede bir irk olduguna katilmis bulunmaktasin, demişsinki siyahla beyazi vur çikan kuş kelebektir uçur izle dönermi döner, ayni durum taklaci icinde gecerli degilmidir, Oyunlu ala mardinle vur miskiyi aldigin yavru renkleri bozuk sazli vs ama oyundan cildiriyor, bende sana bu cevapla karsilik versem kistasa kistas yapmis oluruz, Benim ilk etapta anlatmak istedigim KELEBEK kusunun artik degerini buldugu pazarlarda bundan 2-3 sene oncesinden farkli olarak bu işin ticaretini yapan kimselerin KELEBEK irkini daha fazla tercih etmesi, ve fiyatlarin gercekten cok uste cekilmesi idi, seninde dedigin gibi bu iş bir zevk meselesi, mesela ben uyuz olurum benim kuşum göğün en üzerine cikicak ve orada ucucak evin 10 metre üzerinde sürekli ayni eksenlerde döneek evin üzerine geldiginde iki taklayla üç taklayla 10 taklayla çatırdaması ben,m hoşuma gitmez, bir zevk alamam, ben kümesimin kapisini actigimda tüm kuslarin bir oryantal edasiya en tepeye cikip sağa sola düze dönüşlerini evin üzerine gelip bir anda tekrar en tepeye cikislarini izlemeyi severim, mesela ben cümbüşü severim kuşlarım gökyünüzü canlandırmalı, bulutlarla dans edip , az sonra sahibinin evin üzerine indiklerinde onlara gösterecegi sevgi karsisinda deli gibi dönerek heyecanli bir sekilde geri gelmelerini severim, bununda başka irklarda bulamam sen 1-2 kuş ucurursun ben 15-20 kuş uçururum 1-2 kuşu seyredip performans değerlendirmekle 15-20 kuşu birden havada seyredip onlarin performanslarini degerlendirmek arasinda cok fark var, burda gösterirki KELEBEK besliyenler havada kuşları ile daha fazla haır neşirdirler. Buradaki konu basliginda asil amacimiz kelebekciler olarak aramizda konusmakti, ama cok tesekkür ederimki diger irklardanda eleştri yada begeni gelmesi bizlerin hoşlarina gider..
Her irki besliyene saygimiz sonsuz, Ama kelebege Saygi+Sevgimiz sonsuz..

Teşekkürler. :)

Mrb Mustafa kardeşim sanırım yazdıklarımı iyi okuyamamışsın ben senin bahsettiğin konularda kendi şahsi fikrimi belirttim ve diğerlerini ayırdım,kapalı besleyenlerede saygı göstermek gerektiğini de belirttim.Paragrafı iyi okumanı tavsiye ederim. Benim kendi şahsi düşüncem uçurmak için yeri olmayanları ayırıyorum tabi kapalı güvercin besleyeceğime tavuk beslerim bari yumurtasından faydalanırım.Yazdıklarımda hatalı yerler varsa büyük kuşculardan değil de ustalardan özür dilerim.

kelebek keske senin dedigin gibi vur onu buna ne cikarsa ciksin olsaydi.... oyuna girmis yavruyu iki gun ucurma carpip oluyor. yamur camur kar kis demeden o kusu hergun ucurup sahine vermemek veya tutakcilara kacirmamak oyle her kuscunun harci degil daha saymadigim neleri var ... dikatinizi halatla cekerim... taklaciymis kelebekmis donekmis onemli degil onemli olan bizim verdigimiz deger...

mesut-1907' Alıntı:
Mrb Mustafa kardeşim sanırım yazdıklarımı iyi okuyamamışsın ben senin bahsettiğin konularda kendi şahsi fikrimi belirttim ve diğerlerini ayırdım,kapalı besleyenlerede saygı göstermek gerektiğini de belirttim.Paragrafı iyi okumanı tavsiye ederim. Benim kendi şahsi düşüncem uçurmak için yeri olmayanları ayırıyorum tabi kapalı güvercin besleyeceğime tavuk beslerim bari yumurtasından faydalanırım.Yazdıklarımda hatalı yerler varsa büyük kuşculardan değil de ustalardan özür dilerim.

Sevgili dostum ne demek özür filan keşke herkez senin gibi açık ve güzel bir şekilde düşüncelerini belirtse, ama dedigin gibi olmuyor arapi beyaza vur siyah beyaz ne ciksa kelebektir ben bu cumleye katilmadigimi belirtmek istedim, bende senin gibi dusunuyorum, Kus adi gectiginde aklima Gökyüzü gelir, Çünkü Kuşlar Gökyüzünde daha Güzellerdir. Umarim Sende benim yazdiklarima kirilmamissindir, Sevgi ve saygilarimi sunuyorum.

ılk oncelıkle yorum yapan tum arkadaslarıma tesekkur edıyorum.Nacızane 33 yıldır kelebek cınsı kus besleyen tek damar uzerıne uretmeye cabalayan bırı olarak dıyorumkı kelebek kusu yerde kostum olarak goze hıtap edecek albenısı olacak....ucuruluyorsa havadakı oyunu performansı goz dolduracak.....akılıda yerınde olacak....sımdılerde ne yazıkkı ınsanlar gercekten tıcarı kaygılar ıcerısınde...kımı nasıl kazıklarım derdınde....unuttukları bırsey var.bır ınsanı bırkere kazıklarsın ıkıncısı olamaz....ınsanın bır onuru olmalı ve onu korumalı...cıkar ugruna onur ayaklar altına alınmamalı.ıste kelebek kusu tıcarı kaygılar cıkarlar ve yalanlar nedenıyle hakettıgı degerı neyazıkkı bulamamaktadır...lutfen kımse uzerıne alınmasın buda yıllarını kelebek kusuna adamıs bırı olarak benım dusuncem..herkese sevgı ve saygılarımla....

SerdarBRS' Alıntı:
Sevgili Kardesim Mustican, Samimiyetine dayanarak Bende yazina bir eleştri ile karsilik vermek istiyorum.

Yukarida yazdiklarinla beraber sende KELEBEK irkina daha alt seviyede bir irk olduguna katilmis bulunmaktasin, demişsinki siyahla beyazi vur çikan kuş kelebektir uçur izle dönermi döner, ayni durum taklaci icinde gecerli degilmidir, Oyunlu ala mardinle vur miskiyi aldigin yavru renkleri bozuk sazli vs ama oyundan cildiriyor, bende sana bu cevapla karsilik versem kistasa kistas yapmis oluruz, Benim ilk etapta anlatmak istedigim KELEBEK kusunun artik degerini buldugu pazarlarda bundan 2-3 sene oncesinden farkli olarak bu işin ticaretini yapan kimselerin KELEBEK irkini daha fazla tercih etmesi, ve fiyatlarin gercekten cok uste cekilmesi idi, seninde dedigin gibi bu iş bir zevk meselesi, mesela ben uyuz olurum benim kuşum göğün en üzerine cikicak ve orada ucucak evin 10 metre üzerinde sürekli ayni eksenlerde döneek evin üzerine geldiginde iki taklayla üç taklayla 10 taklayla çatırdaması ben,m hoşuma gitmez, bir zevk alamam, ben kümesimin kapisini actigimda tüm kuslarin bir oryantal edasiya en tepeye cikip sağa sola düze dönüşlerini evin üzerine gelip bir anda tekrar en tepeye cikislarini izlemeyi severim, mesela ben cümbüşü severim kuşlarım gökyünüzü canlandırmalı, bulutlarla dans edip , az sonra sahibinin evin üzerine indiklerinde onlara gösterecegi sevgi karsisinda deli gibi dönerek heyecanli bir sekilde geri gelmelerini severim, bununda başka irklarda bulamam sen 1-2 kuş ucurursun ben 15-20 kuş uçururum 1-2 kuşu seyredip performans değerlendirmekle 15-20 kuşu birden havada seyredip onlarin performanslarini degerlendirmek arasinda cok fark var, burda gösterirki KELEBEK besliyenler havada kuşları ile daha fazla haır neşirdirler. Buradaki konu basliginda asil amacimiz kelebekciler olarak aramizda konusmakti, ama cok tesekkür ederimki diger irklardanda eleştri yada begeni gelmesi bizlerin hoşlarina gider..
Her irki besliyene saygimiz sonsuz, Ama kelebege Saygi+Sevgimiz sonsuz..

Teşekkürler. :)
Abim güzel yazmışsınız samımıyete dayanarak yazmış bulundugum bir yorumdu zaten..Kimseyede saygısızlıkta bulunmamak ıcın gayet dıkkatlı bır uslub kullanma gayretı ıcındeyım yalnıs anlasılmamak ıcın..Sazlı işte o hoş karsılanmaz istedıgı kadar oyunu güzel olsun..Ayrıca abim bende yuksek geniş uzun uçan taklacılardan hoşlanırım..Bunun içinde taklacıların sert hızlı uçması için çok küçük aralıklarla düz tabır ettıgımız kuşlarla uçmasından yanayım..İyi kuşu varsa hepsi aynı denılebılecek kalıtedeyse, biri digerını bozmayacaksa taklacılarda coklu ucurum sergıleyebılır..Ayrıca anlatmak ıstedıgım bırının dıgerıne ustunlugu degıl..Bu kusculardan kaynaklanan olgu..Kelebekcıyı ızleyıpte ıstersen bır tane cıkartıpta verıcegı daıma bır kusu vardır..Ama taklacıları ızlede ızle zırnıt yok :)

SerdarBRS' Alıntı:
mesut-1907' Alıntı:

Sevgili dostum ne demek özür filan keşke herkez senin gibi açık ve güzel bir şekilde düşüncelerini belirtse, ama dedigin gibi olmuyor arapi beyaza vur siyah beyaz ne ciksa kelebektir ben bu cumleye katilmadigimi belirtmek istedim, bende senin gibi dusunuyorum, Kus adi gectiginde aklima Gökyüzü gelir, Çünkü Kuşlar Gökyüzünde daha Güzellerdir. Umarim Sende benim yazdiklarima kirilmamissindir, Sevgi ve saygilarimi sunuyorum.
Evet bizdede '' KUŞUN ATASI GÖKTÜR DERLER '' kuş havada güzeldir...Yalnız kapalı besliceğime tavuk besler hiç olmazsa yumurtasını alırım gıbı bır tavır bana ters geldı sadece buna karşı yorumumu dıle getırdım..Saygısızlık yapmadıkça hersey konusulabılır özür dılemekte gerekmıyor..Yumurta maddiyat getirir ama kuşculuk hazla ılışkilidir bunu düşünerek yorumu eklemiş bulunmaktayım. Maneviyatla ilişkilidir kuşculuk...Maddiyatı düşünürsek bizde kuşculuga ticari bir obje gözüyle bakmış oluruz buna katılmıyorum..Herkes istediğini dile getirir...Saygılarımla..

Geri