kelebek ve bango

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hüseyin BAŞOĞLAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 24
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

Hüseyin BAŞOĞLAN

Moderatör
www.kuscular.org
Ad Soyad
Hüseyin BAŞOĞLAN
Meslek
Yazılım-Tasarım
İlgi Alanı
Balıklar
Abilerim benim dişi bir kelebekle erkek bir bango çiftleşiyor.Yavruların avantaj ve dezavantajları ne olur?Öğrenebilirmiyim?

öyle şey olmaz eğer dişi yumurtlarsa at yumurtalarını...eşten ayır o kuşları..yazık günah saçma sapan kuşlar türüyor son.

kardeşim iki kuşun eşleşmesi,karakterleri,fiziki özellikleri,görünüşleri,uçuşları vs. her bakımdan birbirine ters kuşlar bunlar yaptığın iş sonuna kadar yanlış ayır şunları bilip bilmediğin işleride yapma :sinirli:

arkadaş heralde sen karga üretmek istiyorsun işte kuşçuluk bu yüzden bozuluyor her güvercini kendi ırklarıyla eşleştirsek ortaya güzel orji güvercinler çıkar yaptığın yanlış birşey :asla: :sinirli: :sinirli: :sinirli:

Abi napayım şuan sadece 2si var.Önceden 5 miskim ve 3 bangom vardı sattım.Bunlar hediye.

Bangocu-Berat' Alıntı:
Abilerim benim dişi bir kelebekle erkek bir bango çiftleşiyor.Yavruların avantaj ve dezavantajları ne olur?Öğrenebilirmiyim?

Sevgili arkadaşım,

Değişik ırkların beraber bakıldıkları her kumeste boyle seyler basımıza gelebiliyor, bunlara dikkat etmek ve kuslarımızı kanlarını bozmadan muhafaza edebilmekte bizim görevlerimiz arasındandır, şayet zaten kuşçuluğumuzun ilerleyememesinde bilinçsiz kuş besleyenlerin payi oldukça fazladir.

Ama bir kere yumurtladiysa eger, ben yumurtalari atma taraftari degilim, helede aradan bir haftadan fazla süre geçmşse, her bir canlının yaşamaya hakkı vardır ve o yumurtadaki kuşlarında cinsleri ne olursa olsun yaşamaya hakları oldugunu düşünüyorum, bence sen bu eşleşmeyi yawrulari büyüttükten sonra bitirmeye çalış. Iki kusun kumeslerini ayir, gerekirse birisini elden cikar.

Ramazan-i Serif inizin Mubarek olmasi dileğiyle,

Saygilar.

arkadasım madem kus satıcak yerin var git bir mezata orda al ya bango ya da kelebek sonuçta bunlar ucuz kuşlar birini elden çıkar birini al ama bence dişi kalsın sonuçta yumurtlamak onunda hakkı

sadece eşli kalsınlar olabilir ama bir bango bir kelebek birde yavruları olmaz yumurtaları at üretme o kuşlardan yazık ama kendin bilirsin.

Abilerim dediğiniz doğru ama ben bu kuşlara umut besledim.Bu benim için bir tutku 2 kuşta çok güzel aslında resimlerini koycamda bilgisayar iexloper diye hata veriyor.Yoksa kuşların üreme videolarını bile çektim.Teşekürler!

[No message]

Ekli dosyalar

• Resim 010.webp
    Resim 010.webp
    2.8 KB · Görüntüleme: 787
  • Resim 012.webp
    Resim 012.webp
    2.9 KB · Görüntüleme: 769
Arkadaşım sen bangoyla kelebeği eşledim demişsinde o ilk resimdeki kuş pek bango ya benzemiyor.Yada yeni bir tür bango var benim haberim yok

bangoda olsa başkada olsa o kuşla o kuş iyi yavru vermez. kırık kuşlar elinde çoğalır gider giderek kaliteli kuş beslemek varken daha kuşlarının seviyesi düşer. kuşlarını cinsi cinsine eşleki iyi orjinal kuşlara sahip olasın.

Hiç ayırma kalsın bence, madem sevmişsin , bangon safkan değil zaten , kişisel fikrim,diğer arkadaşlara katılıyorum madem besliyosun emek harcıyosun aynı yemi yiyor ,bir cift guzel kuşla başlamanı tavsiye ederim karar senin yinede.
BAngo Karakanat Karakuyruk

sen baskayı sat yenisüper bir kelebek al eş yap daha iyi olur hemde

slm arkadaş sana ilk önce kuşculugu yaptıgın için saygı duyarım büyüklerinden birşeyler ögrenipte daga düzgün yolda devam edersin...arkadaşlar agırbasmanıza gerek yok kardeşimize

arkadaşım biz ağırmağır basmıyoruz hep bu duyarsızlık yüzünden heryerde orji kuş bulamıyoruz ortalık kırık kuşla doldu geçen gün mezata kırık kuş getirmişlerdi adamı tekme tokat kovduk utanmadan bide mezata getirmişti yakında ırk diye bişey kalmıyıcak kırık kuş dolucak her taraf boş verirsek umarım anlamışındır :sinirli: :sinirli: :sinirli: :sinirli: :sinirli:

Kuşculuğu bilen adam kırık kuşu bilir, kırık kuşlarıda bakıcı olarak kullanmıyormuyuz, akla bir soru geliyor o zaman kumeslerde tek ırk kuş beslemeliyiz yanlış eşleşme olabiliyo, kelebek konusuna gelince , kelebek kuşunu bile eşlerken rengine,ırkına, dikkat etmek lazım buda ayrı bir konu.

selam berat nerelisin bensana erkek bir kelebek yollayayım bakacaksan adam gibi kelebege bak bangoyuda ver birine yada onada es bul

2sinide sattım bir çift oyunlu şekeri aldım yumurtaları onların altına koydum yavrular çıktı ve büyümeye hızla başladılar ama kümesimde onlarla uçuracak kuşum yok şuan bir erkek baska ve altı çift taklacı var baskayla mı uçurayım.

Yeni' Alıntı:
çabuk cevap yazarmısınız

Anlaşılması zor veya mümkün olmayan mesajlar yazmayınız. Bir tane uyarı almıştınız. İkinci uyarıda hesabınız askıya alınacaktır. Sadece teşekkür etmek için teşekkür et butonunu kullanınız.

arkadaşlar bu tür eşleşmelere karşıyız ama herzamanda kuşlar bozuk çıkmıyor.Mesela benim bir amcam var onun bir tane güzel dişi bongasu vardı kafası beyaz kanadında sarımtırak tüyler vardı ve o kuşu mardin kuşuyla eş tutturmuş çıkan yavrulardan birisi aynen baba gibiydi ve oyunluydu paçaları vardı diğer yavru ise dişiydi onun ise sadece kanadı annesine çekmiş diğer bütün özellikleri aynı baba oda onun gibi oyunluydu vucut büyüklükleri oyunları paçaları aynen babalarıydı

Arkadaşım bende 126 kuş var ve hepsi orjin sanki sizin kümesinizdede böyle olaylar vyaşanmıyor.Zaten kuşları ayırdım yemeden içmeden kesildiler dayanamadım ikisinide saldım.Şu an çatımda yuva yapmışlar yavruları büyümüş. Gelip benim kuşlarımın yanında yem yiyorlar.

Gereksiz konu Çöp.

Geri