KELEBEKÇİ arkadaşlar buyrun,yarışma hakkında teklif ve önerilerinizi bekliyoruz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dushekimi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 28
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

dushekimi

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mehmet fenerci
Meslek
memur
İlgi Alanı
Kuşlar
Sevgili dostlar, ilkini gerçekleştirdiğimiz ÇAKAL yarışmasından sonra hangi kelebek türünde yarışma yapalım diye düşünce ve önerilerinizi bekliyorum, çoğunlun katılacağı bir seçim olsun.

Ben Baskalardan yana Tercihimi Kullaniyorum.

Re: KELEBEKÇİ arkadaşlar buyrun,, teklif ve önerilerinizi bekliyorum

Değerli arkadaşım mehmet bey karaboyn akkuyruk ve sarı boyun akkuyruk olabilir.diğer arkadaşlar ne bilmyorum.SAYGILAR

mehmet abi sırtal, sırtı kara, sırtı sarılardan bahsediyorsun sanırım, güzel olur bi çoğunluğa bakalım genelin birleştiği bir tür olursa katılım da iyi olur

serdar dostum senki daha bi katılım olcak gibime geliyor, çakalların olduğu gibi basklarında siyah,kırmız,sarı renkleri yaygın

güzel seçenekler bir iki gün tüm teklifleri değerlendirip en kısa zamanda hayata geçirelim bu yarışmayı

Mehmet(tekço)abi sarı boyunlar karaboyunların güzeli sende kim çıkartacak kki karşına kuş:)bizim gibi kargacılar sadece seyreder:)senin kuşları...

Biladerim haksızlık ediyorsun. elde olmayan beyde olur diye bir tabir var ,derler bizim yörede çoğu kelebekçi arkadaşlarda vardır.fakat resimlemediği için görme imkanımız olmamıştır.iyi akşamlar.SAYGILAR

Muhakkak öyledir abi kimde ne çıkacağı belli olmaz ben işin latifesindeyim..Kelebekte kostüm yarışması olacaksa ense, kuyruk,ensekuyruk ,tepeliler olabilir..saygı bizden..

kemal' Alıntı:
Muhakkak öyledir abi kimde ne çıkacağı belli olmaz ben işin latifesindeyim..Kelebekte kostüm yarışması olacaksa ense, kuyruk,ensekuyruk ,tepeliler olabilir..saygı bizden..

Kemalim Illaki şu TEPE olayini sıkıstırıcaksın degilmi bir köşeye :)

Sıkıştırmak için yazmadım inan...ama bizim kümesimizde ve yetiştiriciliğimizde tepe bizim gerçeğimiz yok sayamadığımız için otomatikmen bir yerde ortaya çıkıyor:)

Şaka yaptim tabiki canım kardesim, ama yinede kumesime sokmam, yani bilmiyorum ya konu başka yere gitcek neyse acmıyorum fazla :) ya aslinda karakuyruk, mavi kuyruk, sarı, kırmızı kuyruk yani kuyruk renkleri farkli olan turleri bir grupta toplayip bir yarismada duzenlenebilir, biliyorsunuzki tek tek ayirmaya kalksak herhalde 30-40 kategori cikar. :)

Benim kendimce beğendiğim 1 çift süt beyaz kelebeğim var 16 kuyruk onlarla yarışmaya katılma imkanım varmıdır?

Değarli arkadaşlar ,mehmet bey kelebekte renk aramaksızın güzel aytepeli çapı güzel renk fark etmez. olabilir.son karar çoğunluğun .bi ara sizlerden uzak kaldım.avcı dostlarla sohbete daldım.SAYGILAR

Cümleten selamünaleyküm tüm dostlara.benim acizane düşüncem kelebekçi dostlarımızın elinde en çok beslediği kelebek kuşunun hangi türü varsa yazsın ona göre ortak bir noktada karar verebiliriz.veya sırayla tel kuyruk ,baska kelebek yarışması,kuyruk kelebek,boyun kelebek,karanfil kelebek,mavibaş karabaş,gem kuyruk,arka kuyruk,tepeli kelebek,vs sırayla bu yarışmaları düzenleyebiliriz hem güvercin dostlarımızın elindeki ırkı sunma fırsatı vermiş oluruz hemde adalettli olur hemde foruma bir hareket neşe gelir daha çok kaynaşır tanışır fikir alışverişinde bulunuruz tabi bu acizane fikrim gene kararı yarışmayı düzenleyecek arkadaşlara ve büyüklerime bırakıyorum.saygılarımla İBRAHİM MECEK.

Değerli arkadaşım ibrahim bey görüşünüz çok güzel ,diğer arkadaşlarada saygısılık olmaz.SAYGILAR

hayırlı gecler mehmet abi yanlış anlaşıldım galiba ben saygısızlık demek istemedim sadece daha güzel olur ve her arkadalımız elindeki ırka göre katılma imkanı bulur bu sebebten dolayı.hayırlı geceler diliyorum mehmet abi

ilgi gösteren tüm dostlara teşekkür ederim, yarışmada maksat ilgilendiğimiz ırkın dinamiklerini oluşturan, sembolleşen yörelere göre değil genel bir kabul görmüş türler üzerinde yoğunlaşmak olsun, bölgemin kuşu olan karakuyruk desem çoğumuz da yoktur olanlarda sınırlıdır. bunu tepeli ilede örneklendirebiliriz, şimdilik baska kelebeklerden başlayalım derim, oy vermede ölçüyüde belirtmek gerek tabi,
değerlendirmeye konu olacak başlıklar şöyle sıralayabiliriz

1- kuşun kafa kesmesi, kesmesinin üzerindeki sadelik
2- paçalarının gövde rengi ile kesişmesi, yani kuşun renginin paçalarına kadar uzaması, alt kısmının beyaz olmaması,
3- kuşun yapısı, canlılığı
4-kuyruk yapısı geniş ve uzun olması makbuldür.

bu ve benzeri özellikler baska olarak tabir görmüş KELEBEK türünün "en" leridir, kalite ve kıymet değerini belirlerler.

bunlar yarışmaya giren kuşlara oy verirken dikkate almamız gereken noktalar, yarışmanın başında bunları tekrar belirtiriz. yarışmaya koyacağımız kuşlarıda bunlara göre seçersek güzel çekişmeli bir yarışma olur.

Telkuyruk bir sonraki yarışmaya konu olabilir, yeni yapacağımız yarışma BASKA KELEBEKLER arasındadır. Baska yarışma adaylarının fotoğraflarını bekliyoruz. bu kez resim adedini 3 ile sınırlıyoruz. yarışmaya katılmak isteyenler resimleri eklemeye başlayabilir.

Benim bir sorum olacak.Benim beslediğim tek renk kelebekler hangi kategoriye giriyor ve tek renk kelebeklerin katılacağı bir yarışma düzenlenecekmi? Saygılar...

olabilir tabi niye olmasın, bildiğiniz gibi kelebek ırkının renk armonisi öyle geniş ki yarışmaya konu olacak renkleri seçmek bile çok zaman alıyor, başta da belirttiğim gibi kelebek bakıcısıysak en iyilerini, genelde kabul görmüş kıymet değer açısından önde gelenleri yarışmaya sokmak amacımız, bu demek değil ki yarışma bir iki tür arasında olup bitecek zamanımız ve ömürümüz yettiği kadar burda tüm güvercin seven dostlarla bu güzellikleri yaşayarak paylaşmaya devam edecez, sevgilerle...

Tamam teşekkür ederim cevabımı aldım sabırsızlıkla bekliyorum.Saygılar...

Farklı bir Konu acalim Resimleri O Konuda Toplayalim, Burdan karisiklik Olmasin.

bence lekesiz mavi kafa kuyruklar yarışsa daha güsel olur fakat bu forumda mavi kafa kuyruk besleyen yok sanırım.

Bence kara kafa kara kuyruk yarışması yapın o kuşlar daha ilgi çekici ve tüm kelebekçilerde azda olsa vardır bu kuşlardan..

Kelebek bölümünde yeni yarışma için tür seçimi yapılmıştır. yukarıda da belirttiğim gibi yeni yarışmaya baska türü kelebkeler katılacaktır, önerileriniz bir sonraki yarışmalarda değerlendirilecek, yeni açacağımız konuda resimleri toplamaya başlayacağız,

SAKALLI VEYA SARI BADEMLI OLABILIR...

SELAMLAR.Karakuyruk yarışmaları zaten oluyor.sarıkuyruk-kırmızıkuyruk yada sarıbaş-kırmızıbaşlara yönelirseniz daha isabetli olabilr.tabi bunlar benim nacizane fikirlerim.

peki serdar bey cakal kelebek yarışması yapıyorsunuz nereye resimlerimizi koyacagız ve yarışma ne zaman yapılacak bi bilgi verirseniz sevinirim

selam bence sari komple yapabilirsiniz weya kirmizi komplede olabilir saygilarla

Geri