KELEBEKÇİ ARKADAŞLAR DÖNÜŞ ESNASINDA TIRNAK TAKMA DUYDUNUZMU HİÇ

Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ertuğrul Yavuz Yıldırım
Meslek
Özel
İlgi Alanı
Kelebek kuşu yetiştiricileri dönüş esnasında tırnak takmak diye bişey duyan varmı? Bende bir mavi boyun tel kuyruk erkek var,,burada bu işe gerçekten gönül vermiş bir abimin dediği üzre bu kuş ayağını 2veya3.kanat teleklerinin arasına sokuyormuş ve bu tırnak takma diye tabir ediliyormuş,ve oyunlu kuş bunu uçmamak çabuk konmak için kalpazanlıktan yapıyormuş.
Gerçektende benim gözümle ayağını nereye soktuğu tam net anlaşılmıyor ama kuş birden aşağı doğru paçavra gibi dönmeye başlıyor.
Velhasıl böyle birşey yaşayan varmı,bilgilerinizi paylaşırmısınız?
Şimdiden teşekkürler

böyle bir tabir ilk defa duyuyorum. kelebeklte oyun çeşitleri çoktur ama o oyunu gözle çözmek biraz zordur. dike dönen,düze dönenlerde hareketi algılamak kolay değildir.

dushekimi' Alıntı:
böyle bir tabir ilk defa duyuyorum. kelebeklte oyun çeşitleri çoktur ama o oyunu gözle çözmek biraz zordur. dike dönen,düze dönenlerde hareketi algılamak kolay değildir.

Dediğim gibi Mehmet bey bunu uçmamak çabuk konmak için kalpazanlıktan yapıyormuş,kart usta olmuş kuş bunu yaparmış.
Yaparmış diyorum çünkü bana söylenen o.

Arkadaşım ben tırnak takmanın bir oyun sitili olduğunu ve bu hareketi döneklerin yaptığını duymuştu saya özgü bir hareket değil ama eğer böyle oyun varsa sayalarda yapabilir herhalde selamlar

evet dogrudur bazi kuslar tirnak takar genellikle doneklerde gorulur sayada cok ama cok nadir olur yuksekten sanki vurulmus gibi dusuyorsa yuvarlaniyorsa tirnak takiyordur tabii ama bu bir oyun degildir tabii anlamayan oyun zanneder bu bir kusurdur istek veya istek disi yapip yapmadigi iddaa edilemez...sirtina takar kandina kuyruguna ve bu duzelmez duzeltenide duymadim gormedim zaten...

yusuferen' Alıntı:
Arkadaşım ben tırnak takmanın bir oyun sitili olduğunu ve bu hareketi döneklerin yaptığını duymuştu saya özgü bir hareket değil ama eğer böyle oyun varsa sayalarda yapabilir herhalde selamlar

Şimdi yeni moda düze dönen cinsten çoğaltmak.Böyle bir olay ile bende ilk defa karşılaştığım için belki başkalarınında başına gelmiştir,görüşlerimizi buradan paylaşırız diye konuyu açtım,ilgin için teşekkürler

tırnak takma konmakla kalpazanlıkla alakasının olacagını sanmıyorum bendede bıtane beyaz erkek var tırnak takıyordu onceden ama ucura ucura duzelttım onu artık eskısı gıbı fazla tırnak takmıyor bende buyuk abılerle konustugumda kuyruklarını cek yada tırnaklarını kes dedıler ne kadar dorudur bılemem selamlar

tolgahan' Alıntı:
evet dogrudur bazi kuslar tirnak takar genellikle doneklerde gorulur sayada cok ama cok nadir olur yuksekten sanki vurulmus gibi dusuyorsa yuvarlaniyorsa tirnak takiyordur tabii ama bu bir oyun degildir tabii anlamayan oyun zanneder bu bir kusurdur istek veya istek disi yapip yapmadigi iddaa edilemez...sirtina takar kandina kuyruguna ve bu duzelmez duzeltenide duymadim gormedim zaten...

Selamlar Tolgahan bey aynen dediğiniz gibi sanki vurulmuşçasına aşağı düşer gibi,ama enteresandır 5,10metre kala kendini açıyor sağa sola düşmüyor.Burdan bi ustamda aynen sizin gibi kusur olduğunu söyledi,düzenli antreman ile açılırmış zamanla bunu bırakırmış bu konuda sizin görüşünüz nedir??
Sevgilerle hoşçakalın..

hasan_22' Alıntı:
tırnak takma konmakla kalpazanlıkla alakasının olacagını sanmıyorum bendede bıtane beyaz erkek var tırnak takıyordu onceden ama ucura ucura duzelttım onu artık eskısı gıbı fazla tırnak takmıyor bende buyuk abılerle konustugumda kuyruklarını cek yada tırnaklarını kes dedıler ne kadar dorudur bılemem selamlar

Merhaba Hasan bey peki düzeldikten sonraki dönüşü nasıldı?

Selamlar Tolgahan bey aynen dediğiniz gibi sanki vurulmuşçasına aşağı düşer gibi,ama enteresandır 5,10metre kala kendini açıyor sağa sola düşmüyor.Burdan bi ustamda aynen sizin gibi kusur olduğunu söyledi,düzenli antreman ile açılırmış zamanla bunu bırakırmış bu konuda sizin görüşünüz nedir??
Sevgilerle hoşçakalın..[/quote]

selam sahsen ben tavsiyeler uzerine hic tirnak takan kusun ustune gitmedim tirnak takanida elimden cikardim cok guzel donen kuslarin bir zaman sonra tirnak taktigi gorulmus deney yapan (tirnagini boyuyarak nereye taktigini ) HAKKI VAR abimin verdigi bilgilere gore bunun irsi oldugu yani alttan gelen bazi yavrulardada nekadar eslesmede dikat edilsede ozen gosterilsede yine kusun tirnak taktigi gorulmus kus belirli bir sure yatirilmis sonra denenmis ama sonuc ayni olmus buna dayanaraktan ben zannetmiyorum tirnak takan kus duzelsin ama deneyen varsa saygi duyarim en azindan sayesinde daha genis bilgilerimiz olur...

selam sahsen ben tavsiyeler uzerine hic tirnak takan kusun ustune gitmedim tirnak takanida elimden cikardim cok guzel donen kuslarin bir zaman sonra tirnak taktigi gorulmus deney yapan (tirnagini boyuyarak nereye taktigini ) HAKKI VAR abimin verdigi bilgilere gore bunun irsi oldugu yani alttan gelen bazi yavrulardada nekadar eslesmede dikat edilsede ozen gosterilsede yine kusun tirnak taktigi gorulmus kus belirli bir sure yatirilmis sonra denenmis ama sonuc ayni olmus buna dayanaraktan ben zannetmiyorum tirnak takan kus duzelsin ama deneyen varsa saygi duyarim en azindan sayesinde daha genis bilgilerimiz olur...

Yorumlarınız için teşekkürler Tolgahan bey,bende bir süre daha devamlı uçurup deneyeceğim değişim olmazsa tavsiyeleriniz üzere elimden çıkaracağım.
Sevgilerle hoşçakalın..

Değerli arkadaşlar tırnak takan kuş hareketleri dönüşede benzemez. Bizim tabirimizle sepet yapıyor, diye tanımlarız.Bu tür sepet yapan kuştan randımanlı istenen yavrular alamazsın. Birde buna benzer evin üzerinde kısa daireler cizerek dönen kuştanda istenilen başı acık ucan yavrular alamazsın.Böyle dönen kuşların anne ve babalarını ayıracaksın,yoksa ne ondan nede yavrularından randıman alamassın. Ben bunu cok yaşadım.SAYGILAR

valla bı zaman sonra fazla takmıyor ama burdakı buyukleerımınde soyledıgı gıbı cok fazla kaptırınca yıne yapıyor bu olayı altından gelen yavrularda yapar mı yapmaz mı bılmıyorum selamlar

tekço' Alıntı:
Değerli arkadaşlar tırnak takan kuş hareketleri dönüşede benzemez. Bizim tabirimizle sepet yapıyor, diye tanımlarız.Bu tür sepet yapan kuştan randımanlı istenen yavrular alamazsın. Birde buna benzer evin üzerinde kısa daireler cizerek dönen kuştanda istenilen başı acık ucan yavrular alamazsın.Böyle dönen kuşların anne ve babalarını ayıracaksın,yoksa ne ondan nede yavrularından randıman alamassın. Ben bunu cok yaşadım.SAYGILAR

mehmet abi nasılsın, geçen gelişinde görüşemediğimize çok uzuldum , müsait olunce yine beklerim ama haber ver abi malum yaz mevsimi çok yoğunuz. selamlar usta..

tekço' Alıntı:

Selamlar Mehmet abi,
başı açık uçan yavru tabirini biraz açarmısın?

cnbc1980' Alıntı:
yusuferen' Alıntı:

Şimdi yeni moda düze dönen cinsten çoğaltmak.Böyle bir olay ile bende ilk defa karşılaştığım için belki başkalarınında başına gelmiştir,görüşlerimizi buradan paylaşırız diye konuyu açtım,ilgin için teşekkürler
düze dönen kuş yeni moda mı ??? kelebeklerden bahsediyoruz sanırım ama bu düze dönme yeni moda degil ki aksine kelebeklerin standartlarından dır düze dönme bakınız http://www.kelebek.tr.com.tr kelebek standartları adamlar bu işin resmen kitabını yazmış

Mesut bey çoğu insan gibi bende kendi yöremden ve civarından bahsediyorum,sizin yörenizde bu eskilere dayanabilir. Bu yüzden garip garip cümleler kurmanız gerekmez.
Saygılar

Değerli arkadaşım Ertuğrul Bey iyi akşamlar Hayırlı kandiller dilerim.Başı acık tabiri bizim istediğimiz dönüşü yapan kuşun evde diğer kuşlarla ucurduğun zaman evin üstünde bir iki ucuş yaptıktan sonra diğer kuşlardan ayrılıp kendi başına dönerek ucması ve karşıya tek tek dönerek ucmasıdır.Benim kuşculuğa başladığım zaman yani 40 yıl önce bu anlattığın faslasını yapan bir tek kuş vardı.kuşa 75lik dişi diyorlardı.Fakat olmaz öyle bir şey.böyle kuş bunca yıldır uğraşıyorum.Yetiştiremedim.Evin üzerinde iki tur attıktan sonra bütün ilceyi gezerek döner.Kuş kaldırsan pırıltıya bile bakmaz ,gecer gider.Eskiden ustalar dönüş seyretmek icin edremite,edremitteki ustalarda burhaniyeye gelirdi.Ekseriyetle bahsettiğim bu kuşu seyrederlerdi.Kuşun dönüşüne doyamassın.SAYGILAR

Değerli arkadaşım Mehmet bey iyi akşamlar,Hayırlı kandiller dilerim.Gönene gelişim bursadaki av fuarı icin ani oldu.Onun icin Görüşemedik.Sağlık olsun.Av sezonu acıldığı zaman gönene cok geliyorum,nasip olursa görüşürüzSAYGILAR

tekço' Alıntı:
Değerli arkadaşım Ertuğrul Bey iyi akşamlar Hayırlı kandiller dilerim.Başı acık tabiri bizim istediğimiz dönüşü yapan kuşun evde diğer kuşlarla ucurduğun zaman evin üstünde bir iki ucuş yaptıktan sonra diğer kuşlardan ayrılıp kendi başına dönerek ucması ve karşıya tek tek dönerek ucmasıdır.Benim kuşculuğa başladığım zaman yani 40 yıl önce bu anlattığın faslasını yapan bir tek kuş vardı.kuşa 75lik dişi diyorlardı.Fakat olmaz öyle bir şey.böyle kuş bunca yıldır uğraşıyorum.Yetiştiremedim.Evin üzerinde iki tur attıktan sonra bütün ilceyi gezerek döner.Kuş kaldırsan pırıltıya bile bakmaz ,gecer gider.Eskiden ustalar dönüş seyretmek icin edremite,edremitteki ustalarda burhaniyeye gelirdi.Ekseriyetle bahsettiğim bu kuşu seyrederlerdi.Kuşun dönüşüne doyamassın.SAYGILAR

Verdiğin bilgiler için çok sağol Mehmet abi sizin gibi bu işe gerçekten gönül vermiş değerli büyüklerimden öğreneceğim daha çok şey varmış bunu yaşayarak anlıyorum.
Sizede hayırlı kandiller dilerim Allah daha nice kandiller yaşamayı cümlemize nasip etsin.
Edirne'den Sevgiler..

ben böle bir tabiri duydum ve hatta böle dönen 1 adet kuşum var dişi bir maymuneli kuş noktadan yere kadar tekerlek atarken bir gün oyununu tamamen kesti ve tırnak takmaya başladı bir ayağnıı kanat teleklerinden geçirerek omuz kısmına doğru tırnak takarak döner ama benim ki daha cok bir dönek gibi dönüyo ..

mesut-1907' Alıntı:
cnbc1980' Alıntı:
yusuferen' Alıntı:

düze dönen kuş yeni moda mı ??? kelebeklerden bahsediyoruz sanırım ama bu düze dönme yeni moda degil ki aksine kelebeklerin standartlarından dır düze dönme bakınız http://www.kelebek.tr.com.tr kelebek standartları adamlar bu işin resmen kitabını yazmış
iyide bu yazıda gariplik nerde onu anlayamadım :?

ARKADAŞLAR BENİM ORTAĞIMDADA WARDI AYRICA TIRNAK TAKAN Bİ LIRMIZI BOYUN KÜL KUYRUĞU ABARTISIZ 300 METRE AŞAĞI İNİYODU TOPAÇ GBİ VE HER SEFERİNDE MAHALLEYE ÇAKIYODU KENDİNİ O YUZDEN BU GBİ ŞEYLERE RASTLAMAK KELEBEK KUŞUNDA MÜMKÜN AMA ONUN DA ZEWKİ AYRI OLUYO YERE ÇAKMAMAK SURETİYLE TABİKİ

hasan_22' Alıntı:
ARKADAŞLAR BENİM ORTAĞIMDADA WARDI AYRICA TIRNAK TAKAN Bİ LIRMIZI BOYUN KÜL KUYRUĞU ABARTISIZ 300 METRE AŞAĞI İNİYODU TOPAÇ GBİ VE HER SEFERİNDE MAHALLEYE ÇAKIYODU KENDİNİ O YUZDEN BU GBİ ŞEYLERE RASTLAMAK KELEBEK KUŞUNDA MÜMKÜN AMA ONUN DA ZEWKİ AYRI OLUYO YERE ÇAKMAMAK SURETİYLE TABİKİ

Merhabalar,
Hasan arkadaşım seninde söylediğin gibi yere düşmemek kaydıyla dönüş esnasında kuşu izlemek gerçekten ayrı bir zevk.Ama bunun kusur olduğuda bir gerçekmiş,bu konuyu açmazdan evvel tabi bilmiyorum. İlk defa yaşadığım bişey yapılan yorumlardan öğrendim.

Burda teşekkür için bir parantez açmam gerekiyor ise,aslan payı Site üzerinden tanıştığım beni yanlış anlamaz ise ustam diye hitap etmek istediğim ,Mehmet TOPRAK abimedir.
Ayrıca bilgileri dahilinde tüm yorum yapan yetiştiricilere teşekkürler.

Değerli arkadaşım Ertuğrol Bey iyi akşamlar.Sana göndermiş olduğum yavruların anne ve babaları İlk resimdeki

boynu şeşli yavrunun anne babası

Şebel yavrunun anne babası

Bıyıklı karaboyun telkuyruk yavrunun anne babası

Ekli dosyalar

• 2.JPG
    2.JPG
    490.3 KB · Görüntüleme: 960
  • 3.webp
    3.webp
    15.6 KB · Görüntüleme: 1,327
  • 1.webp
    1.webp
    35.5 KB · Görüntüleme: 1,248
Saclı Telkuyruk Yavrunun anne babası

Kuyruksuz yavrunun anne babası

Ekli dosyalar

• 4.webp
    4.webp
    20.3 KB · Görüntüleme: 1,264
  • 5.webp
    5.webp
    24.8 KB · Görüntüleme: 1,123
Merhabalar Mehmet abi,
Bizim buralarda görmeye pekte alışık olmadığımız elindekini diğer meraklı insanlar ile paylaşmak anlayışını benimsediğin için sana site üzerinden birkez daha teşekkür etmek istiyorum.

Geri