Kelebekler hakkında merak ettiklerim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan JeanLoup
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

JeanLoup

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ErdeM KULA
Meslek
ÖGrenci
İlgi Alanı
Kediler
Kelebek besliyen tecrübeli abilerim kardeşlerimden kelebekler hakkında bilinmesi gereken güzel yönleri veya eksi yönleri nelerdir?Örnegin kelebeklerin yüksek uçtukları için yapılan pırpırlara ani refleksler gösterdigini yani yuvalarını karıştırabileceklerini duydum.Böyle birşeyin aslı varmıdır kelebek ve dolapçıların indirilmesi basitmidir.Yoksa tamamen beslemek ile mi alakalı.Bİlen arkadaşlardan bilgilendirmelerini rica ediyorum boş degil çok büyük hevesim var dolapçı ve kelebeklere kelebek ırkı için ayrı bir kümes düşünüyorum.

Kelebek-saya cinsi kuşların damarları sağlam olanlarından bulursanız ve onları uçururken sağa sola konmalarını engellerseniz, uçururken çok keyif alabilirsiniz. Ben gençlik yıllarımda kelebeklerimin arasında mısıri de uçururdum. mısıri kuşları kelebekleri sayaları toplu halde uçmalarını sağlıyor. tok karnına uçurma kuşları, sağa sola konanlarında kanatlarını bağla.Yerin yani kümesinin olduğu yer gök yüzünü görüyorsa, kuşlar havada iken kümesinizi kuşlar görebiliyorsa kuşlarınıza hiç pırıltı vermeyin.kuşlarınızı pırıltıya alıştırmayın. Kuşlarınız havada iken kuşların inmesini istiyorsanız açın kümesin kapısını içerden kuşları dışarı çıkarın. birazda yem verin. Kuşlarınız hemen kümesin önüne inecektir.Saya ırkı kuşlar çok sık uçuma gelirler.fakat bu sayaların içine mısıri lerden yada tip lerden arasına uçan kuş koyun.Bu kuşlarada sevdiğiniz sayaların yumurtalarını sürersiniz.

Merhaba Erdem
Kelebekler ile ilgili bir bölümümüz var ama orda pek fazla bilgi paylaşımı yapılmıyor gözlemlediğim kadarıyla
Ben sana dilim döndüğünce biraz bi şeyler yazayım, Ustalarımız varken bana düşmez ama onlar yazmak istemiyorlar sanırım

Sayalar yani kelebekler uçmayı seven çabuk yükselebilen akıllı ve oyunu çok seven bir ırktır.Uçurma işlemi sana bağlı olarak toplu veya
3'erli perler halinde yapabilirsin.Toplu uçumda havada dağılarak yükselilerler bu yüzdende kelebek ismi kullanılır.
Sayalarda 3 çeşit oyun vardır

1. Aşağıya oyun

2. Karşıya Oyun

3. Yukarı doğru oyun

Sayalar belirli bir yüksekliğe çıktıktan sonra senin isteğine bağlı pırıltı atarak veya kümes açarak aşağıya alınırlar.

Aşağıya oyunlu olanlar kuş gösterildiği andan itibaren F-16 ları aratmıcak bir şekilde spiral şekilde aşağıya oyun yaparlar

Karşıya oyunlar kümes etrafından açılarak yere paralel olarak karşıya seri veya tek tek oyunlarını yaparlar

Yukarı doğru oyunluları ben bu yaşıma kadar bir tane görebildim.Uçmaya başladığı zaman üzerinde uçan grupa doğru oyun yapar yani havaya doğru.

Bunların hepsi benim şahsı görüşüp olup eksiklerim veya hatalarım varsa ustalarımın düzeltmesini isterim.

Saygılarla

Uğur GENÇ

her iki yorum içinde teşekkür ederim ztn paylaşımcı olan kişilerin yazması yeterli olucaktır.Şuan bile bu yorumları okumak bile bana heyecan veriyorrgayet güzel yorumlar anladıgım kadarıyla benim baya bi okumam ve kelebek kriterlerine biraz çalışmam gerekicek.dolapçıyla kelebek arasındaki fark nedir peki yani ikisi aynı kümeste aynı gurupta uçurulurmu

Farklı yavrular çıkmasını istemiyorsan ikisini ayrı kümeste bulundurmamanı tavsiye ederim.İkisini aynı grupta uçurma senin tercihine bağlı ama bu şeye benzer yanlış anlamada at yarışında eşşek koşturtmaya oyunları nekadar birbirlerine benzesede uçuş stilleri oyuna gelişleri yüksekliklikleri farklı o yüzden ayrı gruplar halinde uçurmakta fayda var

kelebek böülümünde araştırıorum ayırt etmeye çalışıyorum.Fakat o kadar renk çeşidi varki yani neye göre deger biçiliyor şuan almaya kalksam neleri degerlendirmeliyim renkleri uçuşları hangi renkler şuan iyi mesela mavi baş kelebekler aynı şekilde bu oyunların tamamını yaparmı.uçurular her kelebek oyun yaparmı?

Oyun kuşunda renge kesinlikle bakılmaz amaç sadece oyundur.Eğer çevrende besleyenler varsa seyredip alman lazım bu bütün ırklarda geçerlidir.Böyle bir imkanın yoksa şansa kalmış bir şey birde ince kafalı küçük sayalara dikkat et

Geri