Kelebeklerde aradigimiz baslica ozellikler nelerdir..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SerdarBRS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 23
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

SerdarBRS

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Serdar Mustafaoğlu
Meslek
Ozel Sektör
İlgi Alanı
Kuşlar
Kebebeklerde aradiginiz baslica ozellikler nelerdir?

Bizimle paylaşirsaniz sevinirim, ben merak ediyorum.
Ilginiz icin simdiden tesekkurler.

Kelebek besliyecisi olarak nacizane fikrim kostum olarak karabaş karakuyruk duz beyaz ve arap saya besledim,karabaşlarda aradığım özellik,gözler beyaz,sakalı aşağıya dogru uzun,gögsü geniş, gaga beyaz ucu zikirli,pacalar kılıç paca ve siyah lekeler olmayacak, tırnaklar beyaz,kuyruk altı beyazlık olmayacak aynasız yani,birde dönüş varsa daha ne isterim,bu kuşların yavruları, arap,beyaz,arap sazlı, ve karabaş kara kuyruk geliyosa idealimdeki kuşlardır, diğer kelebek renkleri hakkında yorum yapamayacağım,

Güzel bir kişisel yorum olmuş, Kelebekte renk secenegi cok oldugu icin onumuze bir cok kostumsel guzellik cikiyor.. Ama bunlarda kişilerin zevklerine gore degisiyor.. Buda kelebek irkimizin güzelliğinden olsa gerek.

kelebek besleyen biri olarak kendi kuşlarımdan başlarsam sarı kuyruk sarı arka mavi arka kırmız arka tel kuyruk kaplan karabaş şuanda kelebek kuşunda makbul olan düze giden yani uçarken dönen kuş makbuldur kişinin kendi zevkine göre değişir selamlar

Kelebek düze de dönse aşşağıyada dönse dönüşleri dar ve ve hızlı olucak,kayık yapmayacak ve takla benzeri hareketi olmayacak.

Merhabalar sevgili dostlar,

Şuan da kelebek beslemiyorum geçmişte uzun bir süre beslediğim bir ırktır şuan besliyecek olsam arıyacağım özelikler şunlar olurdu.

-İlk Önce performansını izleyip alırdım.
-Olmazsa olmazı:Zeki olmalıdır,her pırıltıya oyun yapmamalıdır,hızlı yükselmelidir,orta yükseklikte pek gezinmemelidir,oyun yapacaksa yıldız dan sökülüp gelmeli karşıya oynayacaksa orta yükseklikte karşıya oyun tutmalıdır,kağıt,tabak gibi oyun şekillerini yüksek havadan yapmasını isterdim.
-Fizik:Orta büyüklük de dik duruşlu kanatlarını aşağıya salmayan omuzlu,tatlı kısa paçalı,kuyruk üstü yağ bezeli veya bezesiz farketmez,çakır gözlü,misket kafalı,kısa bacaklı yere basık,minyon tipli,kanat uzunluğu fiziği ile dengeli büyüklükte olmasını isterdim.1996 da beslediğim kelebekler böyleydi arkadaşlar.

Bu sene başında bir çift karabaş aldım kuşlar umasına uçuyor ama eve gelemiyor :hayir: çok vahim!!!yavruları dahil hepsini elimden çıkardım kuşların sanki akıllarını sökmüşler!!!

-Eğer bir daha kelebek besliyecek olsam Kostüm arayacağım bir özellik olacaktır.

Pek sevmediğim bir kelime vardır ''nerde o eski kuşlar derler''hakikatten nerde o eski kelebekler demekten kendimi alı koyamıyorum kuşların aklını uçuş ahlakını sökmüşler san ki.

Herkese aklı yerinde zeki ''oyun performanslı''kelebekler ırkı beslemenizi dilerim.

Bu performans olayi birazda kuslarin yawrularken yapilan performans yuklemelerine bagli olduklarini dusunuyorum, yawruyken iyi ve düzenli ucurulan kuslar ileridede ayni performansi sergiliyebiliyorlar, kelebek kusu besleyen arkadaslarima bir tavsiyem elinizde kesinlikle iyi ucan ve kelebek ozelliklerini yansitan bir cift kus bulundurmalari, almis olduklari yawrularida bu kuslarla beraber ucurulup irkin tam ozelliklerini onlara adapte edip ilerleyen zamanlardada bunun tadini cikarmalaridir, herkezin ayri stratejisi vardir, benim stratejim bu.
Herkeze basarilar.

tearfulchild' Alıntı:
Bu performans olayi birazda kuslarin yawrularken yapilan performans yuklemelerine bagli olduklarini dusunuyorum, yawruyken iyi ve düzenli ucurulan kuslar ileridede ayni performansi sergiliyebiliyorlar, kelebek kusu besleyen arkadaslarima bir tavsiyem elinizde kesinlikle iyi ucan ve kelebek ozelliklerini yansitan bir cift kus bulundurmalari, almis olduklari yawrularida bu kuslarla beraber ucurulup irkin tam ozelliklerini onlara adapte edip ilerleyen zamanlardada bunun tadini cikarmalaridir, herkezin ayri stratejisi vardir, benim stratejim bu.
Herkeze basarilar.

MErhabalar SERDAR bey düşüncenize katılıyorum yavru çağından erişkin ve devamın da ki kartlık zamanlarına kadar düzenli uşurulan kuşlardan performans elde etmek mümkündür.Buna bağlı olarak iyi performans segileyen kuşların yumurtadan çıktıktan sonra ki ilk 1 aylık ebeveynleri tarafından iyi beslenmesi yavrunun kas ve kemik gelişimine,zekasına çok büyük etkendir kısacası yavru ilk bir ay boyunca anne ve babası tarafından çok iyi beslenmelidir ki biz bu iyi beslenmiş kuşlarımızı da vakti zamanında düzenli uçurursak sonuç mükemmel performanslar olacaktır.

Yine performans almak istediğimiz yavruları daha önceden yetişmiş usta kuşlarımızın peşinde uçurmakta yavruya güzel bir antreman sağlar sağlıklı kümesler ve bilinçli yetiştiricilerin kuşları iyi performanslar segilerler.Performans kümesin sağlıklı olmasından başlar sağlıklı kümesler sağlıklı kuşlar ve yavrular demektir neticesinde de bir çok istenen olumlu sonuçlarla karşılık verir.

Sağlıklı kümesler dilerim.

Herkeze selamlar
Oncelikle kafa tipi onden bakildiginda sifri olmali
Yandan bakildiginda ise goz ile gaga asagi yukari ayni seviyede gorunmeli ve gagasi kalin sivri ve uzun olmali
Goz rengi mumkun oldukca acik renkte olani daha makbuldur cilek gozler makbul gorulmez
Kelebek vucut olculerine gore bayagi kasli bir kus oldugu icin gogsu oldukca iri bir kus
Kuyruk yapisi ise ters V bicimindedir ve kelebek kusu 14 ile 16 kuyruk telekleri arasinda olmali
Kelebekte kuyruk ustu bulunmaz olmaz
Pacalari ise tirnaklarini ormuyecek sekilde olmalidir kilic paca olabilir
Bu yazdiklarim her hangi kelebek kusunda bulunmasi gereken ozelliklerdir
Tabiki kelebek renk bakimindan cok zengin bir kusumuz oldugu icin
Bu renk ozelliklerini acarsak onumuze renk ve kostum acisindan aranan ayri ayri ozellikler cikacaktir
Ozellikle belirteyim kelebek tepeli bir kus degildir
Su an gunumuzde bir cok tepeli kelebek bulunmaktadir
Bilincsizce ese atilip uretilmis kuslardir lutfen ayni canak kuslarimizi damizlik yapmayalim
SAYGILAR
SEVGILER
M.GUCLU

evet herkezin zevki baska tabii benim icin renkten cok oyunu ilgimi ceker renk paca olmus veya olmamis fark etmez oyunu gùzel olduktan sonra... tabi oyundan oyunada fark var ben oyuna bakarim :dans:

benim için kelebekkuşunda kostüm+oyun çok önemilidr. biri olmuş diğeri olmamış bana göre değil ikisi birden bulunacak kelebekkuşunda, hem yerde zevk verecek hem havada, bide şu var kelebek kuşu hemen de oyuna girmeyebiliyor, bir sene sonra harika dönmeye başlayan telliler var elimde havada zikzak çizerek gidiyorlar aşağı,düze yukarı , bunun yanında çokta yüksek uçuyorlar ama bir sene sonra kuş performansını sergilemey başladı, kuş bi yerini tam sevecek yavru yumurta işine girecek ondan sonra oyunu seyredin,

Slm tolgahan bey
tabiki herkezin sevki ayni olamaz kimi oyunu sever kimi sadece kostum olan ornek aslan baslari kimide
hem oyun hem kostumu bu iki vasiflari tasiyan kuslar cok az senelerce ugrasilir ama her kisiye nasip olmaz
hem oyun hem kostumlu kuslarla ilgilenen arkadaslara basarilar dilerim
bu isin en zoru
SAYGILAR
SEVGILER

Ben Kelebekte Kostümede önem veririm ama benim için oyun önde gelir.

HERKESE HAK VERİRİM ÇOK ÇEŞİT OLDUĞU İÇİN HEPSİNİN KENDİNE ÖZGÜ ÖZELLİKLERİ VAR .

değerli arkadaşlarım bence kelebekte en büyük özellik ucurduğunuzda dönerken meradan ayrıldığında dönüşü kesip, meraya girdiğinde tekrar mera etrafında dönerek gezmesi ve bu tür kanat atan iki kuşu eşleyip(soylarına vekanat sitillerine bakarak) bunlardan cıkan yavruları ucurup,anne ve babanın kanat sitilleri yakarsan, bunun üzerine konuşulanacak birşey yok. SÜPER.

bence kostümün hiçbir özelliği yok benim için oyunları önemli isterse yobaz gibi olsun ama dönsün bendede yerde çirkin havada mükemmel kuşlar var ve tiplerini kafama hiç takmıyorum oynadıktan sonra fark etmez

Slm benim için kostümden çok oyun önemli oynuyan kuşun yavrularını zamanla kostümü düzelebilir bilinçli eşleyerek ama kuşun kanına sonradan oyun sokamazsınız :heyo:

kelebek besleyicisi olarak kuslarin renklerine, gözlerine gagasinin beyaz olmasina dikkat ederim. daha sonra renk kalitesine mat olup olmyisina. en önemliside benim icin oyun kusu olmasina dikkat ederim. ama tabikide herkesin zewki farkli olabilir. saygilarimla (:

karakuyruk için sadelik kısa ayaklılık ve bol paçalı olması en iyisidir

s.a dedıklerınıze tamamıylekatılıyorum ama ben kelebek kuşuna verilen hapis cezalarını çook bılınçsiz buluyorum yıllarca bu kusu besledım ama nedense bu zamanlarda kelebek kusu sadece para amclı kullanılmakta daha sı bu ırkımıza verılen zarardan kımsenın haberı yokmu oınu da anlamıs degılım... sız abılerımden ve kardeslerımden tek ıstedıgım bu kusları bılınclı besleyıcerın elınde olduguna emın olmalarını saglamalarını ıstıyuorum..

yaşlı bir kuşçu abimin kelebek hakkında söylemini hatırlatmak isterim.."kelebek dediğin alâyımı-sema gibi olmalıdır.." uzun ve dik olmalıdır derdi hep..

:) Bende Kelekebek Besliyorum Rengine Fazla onem Vermem KUş Yeterki Oyunlu Olsun Rengi onemli Deil Edremit Kaplan Vs. yani yeterki Oyun olsn Kuşta Renk Önemli deil

merhabalar ben 8 yıl önce kelebek besliyodum bunlar çingene araplar,beyazlar ,karakuyruklar ve bunların yanında mavi kuruk ve beyaz bangolar güllü paçalı tepeli bu aralar bu çingene araplardan hiç bahsedilmiyor ve piyasada rastlamıyorum bursada olanlar bilirler yıllar önce bunlar çok verdi şimdi ne oldu çokta güzel oynuyolardı gözleri sürme şeklinde siyah gaga siyah tırnak olurlardı genelde oyun için onlar bakılırdı ama şu an yok kostüme önem verildiğinden dolayı yok olup gitti dönen kuşlar şimdi genelde karakafa karakuyruklar var bide tel kuyruklar bide çakal ve baska kelebekler eski kuşalrdan hiç göremiyorum malesef .

S.A Arkadaşlar tabi ki zevkler ve renkler tartışılmaz ama bu işin bide standartı var.Kelebeklerin düze dönmelerinden kimse bahsetmiyor oysa ki düze dönme kelebeklerin apması gereken oyunlarındandır ve göze de en azından benim için hoş gelir.Kendi sitesinde abilerimiz standartaları belirtmiş isteyenler girip baksın lütfen www.kelebek.tr.com.tr SAYGILAR

Geri