KELEBEKLERDEN BASKA BİŞEY ÇIKTI...!!!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sinoplu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

sinoplu

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
aykut karadaş
Meslek
ofis görevlisi
İlgi Alanı
Kuşlar
ÖNCELİKLE HERKESE SELAM.BİR ÇİFT SARI ENSE KUYRUK KELEBEKLERIM VAR VE İLK YUMURTALARI BOZUK ÇIKTI.YENISINI YUMURTLADILAR AMA ÇIKAN YAVRU KELEBEK LE ALAKASI YOK PAÇASIZ KANAY KUYRUK BİŞEY ÇIKTI BU NE OLUYO ŞİMDİ ANLAM VEREMEDIM...???? KELEBEKLERIM HEM OYUN HEM KOSTÜMM OLARAK GÜZEL AMA YAVRUYA ANLAM VEREMIYORUM...YARDIMCI OLURSANIZ SEVINİRİM..

Dişinin kendi eşi haricinde başka bir kuşla eşleşmiş ihtimali yüksektir!

Bence bu durum anne- babanın anne babasından kaynaklanıyor yani soy meselesi. Mesela benim paçasız dönek-baska çiftimden yavruların biri paçasız dönek diğeri paçalı dönek çıktı. Veya bir diğer mesele renk... SArı baska-kırmızı kanat bango çiftimden sarı baska-mavi kanat bango çıktı :hhh: . Yani oluyo böyle şeyler. Bence dediğim gibi bunlar soy meselesi...

soy ile ilgili oludğunu sanmıyorum, kümesiniz kalabalıksa, farklı tür kuşlar varsa kümeste bu normaldir. ama öyle kelebek kuşun soyunda paçasız yavru verecek bir soy olmaz, soyunda ırk olarak bozukluk olan kuş zaten kendini belli eder, kırma olduğu her halinden belli olur,paça yapısı, duruşu, uçuşu herşi belli eder, senin kümesinde dişi başka bir kuşla eşleşmiş olmalı,

YARDIMLARINIZ İÇİN SAĞOLUN AMA BASKA BI KUSLA EŞLEŞME ŞANSI YOK.. ÇÜNKÜ BENİM KELEBEK KÜMESİMDEKİ KUSLARIN HEPSI SARI BOYUN VE SARI TEL KUYRUK VE KELEBEKELERLE DİGER KUSLARI HEP AYRI UCURUYORUM BABASI BUDUR KUŞUN...

Ekli dosyalar

• Görünt018.webp
    Görünt018.webp
    20.1 KB · Görüntüleme: 1,459
ANNE OLAN DA BUDUR AMA NEDEN NASIL BÖYLE Bİ YAVRU ÇIKAR ANALAMADIM YAVRU BIRAZ DAHA BÜYÜSÜNDE SİZLERLE PAYLAICAM FOTOSUNU..

Ekli dosyalar

• Görünt028.webp
    Görünt028.webp
    25.8 KB · Görüntüleme: 1,341
çıkan yavrununda fotosunu koyabilirmisiniz

DAHA YAVRU COK KÜÇÜK BİRAZ TÜYLENSİN FOTOSUNU KOYACAGIM.... VE BİRDE ARKA TEPESİ VAR YAVRUNUN KOMİK DİMİ BANA ÇOK KOMİK Bİ DURUM GELDİ: :ckmk:

dushekimi' Alıntı:
soy ile ilgili oludğunu sanmıyorum, kümesiniz kalabalıksa, farklı tür kuşlar varsa kümeste bu normaldir. ama öyle kelebek kuşun soyunda paçasız yavru verecek bir soy olmaz, soyunda ırk olarak bozukluk olan kuş zaten kendini belli eder, kırma olduğu her halinden belli olur,paça yapısı, duruşu, uçuşu herşi belli eder, senin kümesinde dişi başka bir kuşla eşleşmiş olmalı,

Abicim mesela bazı eşlerde baba paçasız herhangi bir kuş-anne kelebek olabiliyor. Ve bazen böyle durumlarda ve tam tersinde yavru kelebek olana benzeyebiliyor. Kostüm ve tip olarak kuş hiç belli etmiyor ama uçuşundan bazen anlaşılabiliyor. Sanırım böyle bişey. Yani ben hala soyundandır diyorum....

arkadaslar simdiki :hayir: güvenil miyo neyden ney cıkacagı bilin miyor kara kafa bilmm ne diye aldıgımız kıslardan pacasız beyaz faln geliyor :hayir:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri