kelebeklerimden kareler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tolgahan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

tolgahan

Üye
www.dailymotion.com
Ad Soyad
tolgahan cokyasar
Meslek
otomobil sanayi
İlgi Alanı
Kuşlar

usta kuşlarının maşallahı var ALLAH nazardan saklasın yerinde bir okadar iyi ama kuşlarından bazılarını gönder sazlıklı olanları falan hep ele kuşlarını en iyi lerini brak daha güzel yavru alırsın ondan sonra onlarıda ele daha iyi lerini bırak öyle öyle yapki kuşların daha güzel olur ve yavrularıda daha iyi olur kelebeklerden bir tanesi mavımsi kuyruk ve mavi renk tuno var üstünde o niye öyle cıktı ? cevabı bilmiyorum ama işte öyle cıkmaması icin uraş saya da kuşların mümkün oldugunca kafa ve kuyruklarının siyah olması sırtındada siyahlık olmaması lazım dediklerimi uygularsanız bi müddet sonra kuşlarınız bir bukadar daha güzelleşicektir bu arada bazı kuşlarda badem var onlarında olmaması lazım saya ( kelebekler) de eyer bu sorunları ortadan kaldırırsanız kuşlarınız gercekten söylüyorm daha güzel olucaktır!!!

Maşallah kuşların canlı ve sağlıklı güle güle besleyin.

Kumsaz' Alıntı:
usta kuşlarının maşallahı var ALLAH nazardan saklasın yerinde bir okadar iyi ama kuşlarından bazılarını gönder sazlıklı olanları falan hep ele kuşlarını en iyi lerini brak daha güzel yavru alırsın ondan sonra onlarıda ele daha iyi lerini bırak öyle öyle yapki kuşların daha güzel olur ve yavrularıda daha iyi olur kelebeklerden bir tanesi mavımsi kuyruk ve mavi renk tuno var üstünde o niye öyle cıktı ? cevabı bilmiyorum ama işte öyle cıkmaması icin uraş saya da kuşların mümkün oldugunca kafa ve kuyruklarının siyah olması sırtındada siyahlık olmaması lazım dediklerimi uygularsanız bi müddet sonra kuşlarınız bir bukadar daha güzelleşicektir bu arada bazı kuşlarda badem var onlarında olmaması lazım saya ( kelebekler) de eyer bu sorunları ortadan kaldırırsanız kuşlarınız gercekten söylüyorm daha güzel olucaktır!!!
tavsiyelerin icin tesekkur ederim ama ben kostume bakmam oyuna bakarim ve bos kusumda yok cok sukur oyun olmadiktan sonra benim icin azmandan farksizdir kelebek ( herkeze tesekkur ederim )

Tolgahan ,umarım kuşların oyunlu ve akıllıdır,yurtdışında kuş beslemek zormu, etraftakinlerle tutuşukmusun;
Hastalıksız kümesler.

S.a

Çok güzel kuşlar maşallah. Allah kaza bela evrmesin. Sağlıklı yavrular...

gökay' Alıntı:
Tolgahan ,umarım kuşların oyunlu ve akıllıdır,yurtdışında kuş beslemek zormu, etraftakinlerle tutuşukmusun;
Hastalıksız kümesler.
selam nizam evet kuslarin hepsi oyunludur en azindan beni tam olarak tatmin eden birkac kusum var. benim burda kuscu yok en yakin kuscu (donek saya )100 km uzaklikta onun icin rahat rahat ucuruyorum ne varki ormanin yakinindayim sis ve sahin atmaca durumu cok... vurdu ama simdiye kadar alamadi.bazi koylerde kuscular var ama onlarda kostum kusu besliyorlar. tavuk gibi kuslar gecenlerde iki tane geldi benim kuslar bir korktu iki saatte toplayabildim kuslari... kimiside ozel sadece yemek icin besliyor yemekguvercini diye geciyor asili temiz beyaz tavuk gibi guvercinler.burda kus beslemek daha kolay turkiyeye nazaran bence yani bir kustan yuzde yuz performans almak mumkun...

Tolgahan bey paylaşım için teşekkürler sırtı karalı olan kelebekleriniz mi oyun olarak sizi tatmin ediyor onlar gösterdiği performans mı yoksa diğer kafakuyruklar mı?

kemal' Alıntı:
Tolgahan bey paylaşım için teşekkürler sırtı karalı olan kelebekleriniz mi oyun olarak sizi tatmin ediyor onlar gösterdiği performans mı yoksa diğer kafakuyruklar mı?
evet sirti karali olanlar mavi bozali , mavi kafa kuyruk, bunlar hercesit oyun yaptiklari icin cok hosuma gidiyor...

tolgahan' Alıntı:
kemal' Alıntı:
evet sirti karali olanlar mavi bozali , mavi kafa kuyruk, bunlar hercesit oyun yaptiklari icin cok hosuma gidiyor...
ama suda varki sirti karali olan kelebeklerden aldigim butun yavrulari verdim cunku hic oyunlu cikani olmadi

Güzel kuşlar ama biraz daha az lekeli olsalar daha güzel olacaklar

Tabi en önemli olan noktalardan birisi kuşun yaptığı oyundan ziyade alttan gelen yavrularında aynı oyunu yapması ve daha iyisini farklı eşleştirmelerle bulabilmek bence sırtı karalı olanları yabana atmayın eş değiştirin belki değişik bir eşle daha iyi performans yakayabileceğiniz yavrular olabilir..Benim kendi kümesimde şahit olduğum bir durumdur bu ki şöyledir;karakuyruk dişi mavi kuyruk erkekle eş aldırdık alttan gelen saçma sapan oyunsuz yavrular geldi sonra erkeği değiştirdik tel kuyruk bir erkek girdi şu an sırtı karalı üç tane yavrusu var uçan ve anne babadan daha iyi oyun yapıyorlar daha uzun gidiyor..Diyeceğim o ki akıl vermek değildir benim yazdıkları sizde biliyorsunuzdur sonuçta güvercin yetiştiriciliğine senelerinizi vermiş biri oarak çok iyi kuşların yanlış eş seçimiyle oluşan kan bozukluğundan kötü yavru çıktığını...sırtı karalı olan çakır gözlü erkek sanırım maşallah çok güzel..güle güle ağız besleyin tadıyla keyif yapın..

arkasi karali olanlar bana esli olarak geldi iki sene once ...dedigini bende cok dusundum ama simdiye kadar gozden cikaracak kusum olmadigi icin yapamadim...daha dogrusu obur kuslarimin arasina baska damar sokmak istemiyorum cunku soyunu bilmedigim kuslar arkasi karali olanlar yani...

Tabi kümesin durumunu sen daha iyi biliyorsun sırtı karaların oyunları nasıl karşıyamı oynuyorlar?

Paylasım için tesekurler.gule gule besleyin.
Saygılar...

kemal' Alıntı:
Tabi kümesin durumunu sen daha iyi biliyorsun sırtı karaların oyunları nasıl karşıyamı oynuyorlar?
onlar karsiya oynamiyor ama kumesin acisina gore cok hizli geliyorlar daireleride cogu zaman dar tutuyorlar onun icin hosuma gidiyor

Maşallah çok güzel kuşlar güle güle besleyin

maşallah dıyelım de nazar degmesın o kadar guzel bı ırk yakalamıssınkı hayranlıkla izledım..bende kelebek cınsı beslemek teyım ama sınop ta....sınopta kus besleyenler nadırdır helekı kelbek kusuna bakmıyolar bıle... sadece mardın kusuna bakıyolar...benım sızden ıstedıgımm bana yardımcı olmanız kumesıme yenlı bı ırk daha satın almak tabkı oynar cınsı.... kusları satmayı dusunursen fıyatta anlasırsak gelırım almay...

SAYGILAR............

Geri