KENDİ İMKANLARIMLA YAPTIĞIM YENİ KÜMESİM.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan icessberg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

icessberg

Gold Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Enes Gülhan
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Selamunaleyküm..Güvercinlerimin devamlı aynı kümeste kavga etmesi nedeniyle yeni bir kümes yapma gereksiniminde bulundum.Kümesi bir haftasonu yegenimle birlikte yaptık..Kümeslere tek kuruş bile harcamadan kendi imkanlarımla evde ne bulduysak yaptık birşeyler :))...Yorumlarınızı bekliyorum..Yanlış yaptıgım veya daha yapmam gereken birşey varsa yazarsanız sevinirim ..

Ekli dosyalar

• Fotoğraf0585.webp
    Fotoğraf0585.webp
    258 KB · Görüntüleme: 967
  • Fotoğraf0594.webp
    Fotoğraf0594.webp
    838.5 KB · Görüntüleme: 919
  • Fotoğraf0598.webp
    Fotoğraf0598.webp
    562.6 KB · Görüntüleme: 960
[No message]

Ekli dosyalar

• Fotoğraf0599.webp
    Fotoğraf0599.webp
    325.8 KB · Görüntüleme: 934
  • Fotoğraf0597.webp
    Fotoğraf0597.webp
    286 KB · Görüntüleme: 922
  • Fotoğraf0596.webp
    Fotoğraf0596.webp
    457.2 KB · Görüntüleme: 947
Yuvanın İçindeki Kartonları Kaldıracagım Yerine Süpürge artıklarından koyacagım Kartonlar çok pisleniyor ..Yorumlarınızı bekliyorum..Saygılarımla

Ekli dosyalar

• Fotoğraf0586.webp
    Fotoğraf0586.webp
    415.7 KB · Görüntüleme: 948
  • Fotoğraf0590.webp
    Fotoğraf0590.webp
    392.1 KB · Görüntüleme: 905
  • Fotoğraf0592.webp
    Fotoğraf0592.webp
    511.4 KB · Görüntüleme: 917
Hayırlı olsun kardeşim.Ve şimdi söyliyeceklerim seni aşağılamak yada hevesini kırmak için değil sakın yanlış anlama. ilk olarak bir konuya deyinmek istiyorum kuşları tel ile kapattığın bölümler kuşlar için ufak ve sağlıksız tabi bu benim görüşüm.2.si o koyduğun kültabakları vb. şeyler içinde hayvanlara su veya yem vermek çok sağlıksız.He kendi imkanların ile yapmışsın uğrasmıssın ve yaşın daha genç ama kuşculukta temeli sağlam kurmak gerekir o kulubenin içinde baksan kuşlar alışana kadar kanatlarını bantlasan ve yem su mineral taşı bnların kulubenin çevresine koyarsan sağlık ve alışmaları bakımından daha iyi olur senin için. Gelelim karton meselesine abin olarak sana bir tavsye kümesinde çok zor durumda kalmadıkça kullnma çünkü sağlıksızdır onun yerine silis kum al onu koy kirlendkce elersin temizlersin. Benim düşüncelerim bunlar çok değerli ustalarımız abilerimiz ne derler bilemem ama bana katılacaklarını sanıyorum tekrar hayırlı olsun bol yavrulu kümesler.allah uçurmayıda nasip etsin .

Saygılarımla .......................... ( Reis )

çatının altında besliyorsun üstüne yağmur yağacak yada kar yağacak gibi bir derdin yok telden salma şeklinde de yapabilirsin yada o rafların ağızlarını hep açıkta tutabilirsin malum çatı altında hiç birşey olmaz kendi istediklerinde çıkıp girerler içeri kavga etmelerinin sebepleri ortamın reisini belirlemek amacı ile yaptıkları birşey bırak ortada 1 reis çıksın sonra kavga etmezler.

dikkatimi çeken bir şey oldu kuşlarınızın sışkıları yeşil buda veba hastalığına işaret yada iç parazitlenme yada başka bir hastalık da olabilir. kuşlarınızın suyuna 3 lt ye 1 yemek kaşığı kadar elma sirkesi ve yarım limon sıkarsanız biraz fayda sağlar.

Reis_11' Alıntı:
Hayırlı olsun kardeşim.Ve şimdi söyliyeceklerim seni aşağılamak yada hevesini kırmak için değil sakın yanlış anlama. ilk olarak bir konuya deyinmek istiyorum kuşları tel ile kapattığın bölümler kuşlar için ufak ve sağlıksız tabi bu benim görüşüm.2.si o koyduğun kültabakları vb. şeyler içinde hayvanlara su veya yem vermek çok sağlıksız.He kendi imkanların ile yapmışsın uğrasmıssın ve yaşın daha genç ama kuşculukta temeli sağlam kurmak gerekir o kulubenin içinde baksan kuşlar alışana kadar kanatlarını bantlasan ve yem su mineral taşı bnların kulubenin çevresine koyarsan sağlık ve alışmaları bakımından daha iyi olur senin için. Gelelim karton meselesine abin olarak sana bir tavsye kümesinde çok zor durumda kalmadıkça kullnma çünkü sağlıksızdır onun yerine silis kum al onu koy kirlendkce elersin temizlersin. Benim düşüncelerim bunlar çok değerli ustalarımız abilerimiz ne derler bilemem ama bana katılacaklarını sanıyorum tekrar hayırlı olsun bol yavrulu kümesler.allah uçurmayıda nasip etsin .

Saygılarımla .......................... ( Reis )

Öncelikle değerli yorumların için teşekkür ederim..O kültabakları vs geçici bir süre için kullanıyorm en yakın zamanda yemlik ve suluk alacagım..O kulubeye koymak istiyorum hayvanları fakat çok aşırı kavga ediyorlar içim rahat olmuyor kuşları öyle birbirlerini yerken gördüğümde..Kartonuda belirttiğim gibi yarın sabah atıcam onları yerine uygun birşey koyacagım.Önerilerin için tekrar teşekkür ederim.Saygılarımla

kusbaz123' Alıntı:
çatının altında besliyorsun üstüne yağmur yağacak yada kar yağacak gibi bir derdin yok telden salma şeklinde de yapabilirsin yada o rafların ağızlarını hep açıkta tutabilirsin malum çatı altında hiç birşey olmaz kendi istediklerinde çıkıp girerler içeri kavga etmelerinin sebepleri ortamın reisini belirlemek amacı ile yaptıkları birşey bırak ortada 1 reis çıksın sonra kavga etmezler.

dikkatimi çeken bir şey oldu kuşlarınızın sışkıları yeşil buda veba hastalığına işaret yada iç parazitlenme yada başka bir hastalık da olabilir. kuşlarınızın suyuna 3 lt ye 1 yemek kaşığı kadar elma sirkesi ve yarım limon sıkarsanız biraz fayda sağlar.

Evet çatı altında terasta besliyorum dediğini düşünmedim değil ama geçenlerde kanadı bantlı bir kuşumun bir sabah geldiğimde kafası kopuk bir şekilde karşılaşmam fare,gelincik gibi hayvanları getirdi aklıma ve kapama gereksinimnde bulundum şayet bu kanadı bantlı kusum yok artık açık kalsalar kolay yem olmazlar sanırım..Kuşların dışkısı hepsinin öyle değil sadece sütbeyaz güvercinim yumurtadaydı ,yumurtada olan kuşların öyle olması normal diye biliyorum yanılıyormuyum yoksa ? Yorumların için teşekkür ederim..saygılarımla

kuşları kapadıgın alana ızgara koy bence.çok sağlıklı oluyor.ayrıca folluk yemlik suluk da mutlaka almalısın.onun dışında günde 1 kere çıkarıp gezdirirsen nefes aldırırsan kuşlara problem olmaz diye düşünüyorum.

brtysl' Alıntı:
kuşları kapadıgın alana ızgara koy bence.çok sağlıklı oluyor.ayrıca folluk yemlik suluk da mutlaka almalısın.onun dışında günde 1 kere çıkarıp gezdirirsen nefes aldırırsan kuşlara problem olmaz diye düşünüyorum.

Yorumun İçin Teşekkür ederim..Folluk,yemlik,suluk en yakın zamanda ayarlacagım fakat ızgaralar nerde satılıyor vede fiyatı nedir bilgilendirirsen sevinirim..Saygılarımla

bence çatı arası kuş bakmak için çok müsait. Bence kuşlara haraket imkanı fazla daha geniş yerler yapabilirsin. Yırtıcılara karşı gerekli tedbirleri alırsan kuşlar özgür olarak daha verimli olur. Belli bir bölgeye tel çekip kuşları oraya koyabilirsin. Kavgayı önlemek için 5-10 tane limon kasası alıp aralıklarla koyabilirsin,böylece herkes kendi bölgesinde kalır. Kar,yağmur,rüzgar gibi problemin yok. Burada iyi yavru alınabilir.

kelebekci34' Alıntı:
bence çatı arası kuş bakmak için çok müsait. Bence kuşlara haraket imkanı fazla daha geniş yerler yapabilirsin. Yırtıcılara karşı gerekli tedbirleri alırsan kuşlar özgür olarak daha verimli olur. Belli bir bölgeye tel çekip kuşları oraya koyabilirsin. Kavgayı önlemek için 5-10 tane limon kasası alıp aralıklarla koyabilirsin,böylece herkes kendi bölgesinde kalır. Kar,yağmur,rüzgar gibi problemin yok. Burada iyi yavru alınabilir.

Yorumun İçin teşekkür ederim..Kirada Olduğumuzdan Terasın düzenini pek bozamıyorum.. Ev sahibi geldimmi Çatıya Çıkmasın diye dua ediyorum :) Yoksa neler neler yapacagım ama :)

eğer fare yeseydi kuşunu iç organalrını yerdi kafayı koparıp bırakmazdı baykuşda olabilir ama illa yırtıp etını yerdi. aslında kümes oalrak hazır rafda yappmıssın o rafların önüne 1 m uuznlukda tahtadan çerceve yap ve telle çevir alanı. sağa sola konmalık 2-3 yerde yapp hepsine farklı bölgeler olucak şekilde ozaman kavga etmezler. 1 kuşa 1 tane tüneklik düşücek şekilde tabi bu en az 1 e1 olmalı.

icessberg' Alıntı:
brtysl' Alıntı:

Yorumun İçin Teşekkür ederim..Folluk,yemlik,suluk en yakın zamanda ayarlacagım fakat ızgaralar nerde satılıyor vede fiyatı nedir bilgilendirirsen sevinirim..Saygılarımla
güvercin malzemesi satan yerlerde bulunur.hiç bulamazsan internet uzerinden sipariş edebilrsin.burda 15 lira ama internette 12 lira diye biliyorum bi sitede görmüştüm.ama kargo parasıyla aynı hesaba gelir.ayrıca diğer arkadaşlara abilerime de katılıyorum.eğer salma seklinde telle çevrili bi alan yapabilrsen kuşları çok sıkmamış olursun daha verimli olur ama böyle de olur bence.tabiki ilk dediğimi tercih ederdim ben yani telle çevrili bi alan yapman çok daha iyi olacaktır

Yapılan bölmelere kuşlar rahat giremezler gibi , ayrıca çok dar bölmeler olmuş daha ferah büyük bir kümes lazım o bölmeler kümesin içinde yuva yerleri olabilir. saygılar.

brtysl' Alıntı:
icessberg' Alıntı:
brtysl' Alıntı:

güvercin malzemesi satan yerlerde bulunur.hiç bulamazsan internet uzerinden sipariş edebilrsin.burda 15 lira ama internette 12 lira diye biliyorum bi sitede görmüştüm.ama kargo parasıyla aynı hesaba gelir.ayrıca diğer arkadaşlara abilerime de katılıyorum.eğer salma seklinde telle çevrili bi alan yapabilrsen kuşları çok sıkmamış olursun daha verimli olur ama böyle de olur bence.tabiki ilk dediğimi tercih ederdim ben yani telle çevrili bi alan yapman çok daha iyi olacaktır

RadiKEL' Alıntı:
Yapılan bölmelere kuşlar rahat giremezler gibi , ayrıca çok dar bölmeler olmuş daha ferah büyük bir kümes lazım o bölmeler kümesin içinde yuva yerleri olabilir. saygılar.

Yorumlarınız İçin teşekkür ederim Önerilerinizi dikkate alacağım..saygılarımla

cinsini bilmediğin kuşa biz boz diyoruz öğrendiysen sevinirim

Geri