Kendi Irkını Oluşturma!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Limontepeliler
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mert çolak
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Köpekler
Öncelikle merhabalar,ben bu işe yeni gönül vermiş bi kardeşinizim ve size bir kaç ufak sorum olucak.Ben şu güne kadar gelen kuşların safkan olduğuna pek inanmıyorum,şimdi sonuçta hepsi belli bir ırkla kırılarak geldiler bu güne genelde deneyimli abilerimiz kuş kırmayı pek önermiyor,ama doğru zamanda doğru ırkları kırarak kendimize ait bir kuş ırkı yapabilirmiyiz biraz şans işi ama bence olmıcak bişeyde değil sizinde görüşlerinize ulaşmak istiyorum.

...SAYGILAR... :tamam:

Şimdi farklı ırkları kıdın diyelim . istediğin gibi de yavru aldın .. fakat bunun yavruları yada yavrularının yavruları istediğin gibi çıkacakmı peki

Hmm mesela bu yandan düşünmemiştim görüşün için teşekkür ederim farklı bi yaklaşım sonuçta ama iyi bildiğin kuşlardan istediğin yavruyu allamassan kırılabilir bence tabiki bu benim fikrim herkesin görüşünede saygılıyım önemli olan bilgiler,tecrübeler,fikir alışverişi olması bence :)

Limontepeliler' Alıntı:
Öncelikle merhabalar,ben bu işe yeni gönül vermiş bi kardeşinizim ve size bir kaç ufak sorum olucak.Ben şu güne kadar gelen kuşların safkan olduğuna pek inanmıyorum,şimdi sonuçta hepsi belli bir ırkla kırılarak geldiler bu güne genelde deneyimli abilerimiz kuş kırmayı pek önermiyor,ama doğru zamanda doğru ırkları kırarak kendimize ait bir kuş ırkı yapabilirmiyiz biraz şans işi ama bence olmıcak bişeyde değil sizinde görüşlerinize ulaşmak istiyorum.

Irk derken hangi ırklarla kuşları kıracaksınız kafanızdan geçen nedir.? Mesela posta ile Mardin taklacısınımı? Posta ya Mardin Taklacısı yakışmazsa Çorum çıplağı ilemi kıracaksınız.posta ile çorum çıplağı nın yavrularının uzun yoldan takla atarakmı getirtmek istiyorsunuz. Kırma konusunu açarsanız çoğu arkadaşımız bu konuda yorum yapacakdır.

Benim asıl hedefim oyunlu yavru çıkartmaktır mesela saya (kelebek) ile maymuneli kırması yaptı arkadaşım ortaya çok felaket yerinde duramayan bi yavru çıktı kanı fazla ölürmü diye korktuk ama ölmedi ve sağlıklı maşallah şimdi havada bi sarıyo ki izlemeye doyulmaz yani işin özü oyunlu kuşların oyunlarını veya kostümlerini karıştırmak yeni bi uçuş düzeni yapmaktır :)

Adı geçen güvercinimizde budur

Ekli dosyalar

• kelebek_Gvercin.webp
    kelebek_Gvercin.webp
    13.4 KB · Görüntüleme: 1,008
Limontepeliler' Alıntı:

Sizce saf kan ırk kuşlar nelerdir.Hangi değişik ırklarla kırarsanız yeni bir ırk elde edebilirsiniz. Sizce Maymunalı dediğiniz değişik bir ırkmı.? Yoksa Saya ırkından kostümü yüzünden verilen admı? Irk kırma denilen saya ile selanik in, saya ile posta nın, saya ile taklacının, saya ile filo kuşlarının, filo kuşlarının taklacılarla V.B. değişik ırkların birbirleri ile eş vurulmasından doğan gelen yavrulardır. ve bu tip ırk kırmalar her 2 ırkın da özelliğini, performanslarını yavrularda vermeyebilir. çok nadir anne ve babaya benziyen yavrular alabilirsiniz. Örneğin baba mısıri, anne taklacı, yavrulardan bir tanesi mısıri, diğeri taklacı) ben şahsen hiç görmedim de duymadımda. Şimdi siz elinizdeki değişik kostümlere sahip 2 adet saya yı eş vurarsanız yavrular saya ırkı olur ve kostümleri yani renkleri de anne ve babaya da benzer eski soyunda neler varsa o renkleri ve kostümleride verebilir.
Mesela bende Tepeli karabozalılar var. 1 çift tepeli karabozalı verdi. (1 yavru mefta oldu) 2.batındaki 1 çift yumurtadan 1 tanesinde yavru çıktı.Tepeli süt beyaz. Şu an elimde bulunan Tepeli süt beyazı tepeli bozalılarla vurursam tepeli bozalı alma imkanım var.Fakat elimde tepeli tel kuyruklardan gelme yine 1 süt beyazım var.Bu süt beyazı tepeli karabozalılarla vurursam tepeli tel kuyruk karabozalı alma durumu da olabilir.:)) Sonrada bu ne ya tepeli tel kuyruk karabozalımı olur demeye başlarsınız. Kuşlarınızı ırk olarak ve ırklarıda kendi renklerine uygun kuşlar bulursanız çok güzel kostümlü ırklar elde edebilirsiniz. Fakat en önemli olan da kuşların sağlam damarlı, sağlam kanı olan yani eve bağlı-akıllı kuşları bulup, akıllı kuşlarıda renk ve performanslarına göre eşleme yapılmalıdır.İşte ırklarda 3 önemli olan: ırkının özelliğini taşımalı 1-Performansı (oyunlu-oynak-dönek-postada uzun yol V.b. yani ırkının özelliğini taşımalı 2-Kostümü (renkleri- renklerinin desenleri-arka tepe-perçim-gül V.B.) 3-Akıllı olmalı (Uçurduğunda evine gelmeli, son uçuruşun, gördüğün son taklası-dönmesi olmamalıdır.)

yanlıs bır dusunce bence. bırakın kusların ırkını bozmayın,her kus kendı ırkı ıle cogalınca guzeldır,

Hadi diyelim kırdın İstemediğin bir şey çıktı napıcaksın ozamn öldürücekmisin yada onu dogayamı salıcaksın bence yapma.Kuşların Soyunu Irkını durduk yerde kırma kırılmış zaten kırıldıgı kadar çok istiyorsan 1posta ile yaboz u kır :sinirli:

merhaba öncelikle değişik ırkların birbirleriyle kırılmalarına bende çok karşıyım.yalnız aynı ırk ve aynı özellikleri olan kuşları fakat ayrı bir kandan olan başka bir kuşla kırarak kendi oyun kuşumuzu denemek damar tabir edilen kuşları bulabilmek için eşleşmeler yapılabilir ve yapıyoruzda fakat dediğim gibi aynı ırk ve özellikleri taşıması kaydıyla.çünkü herşeyin kendisi özü güzeldir.saygılarımla Hakan...

Geri