kendini yere atıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kekileyte
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

kekileyte

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
gültekin ayaz
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
kuşun yürüyüşünde problem yok, yem yiyebiliyor, su içebiliyor , zayıfladı ve uçmaya korkuyor. "Odada havalandığında takla atıp boynunun üstüne düşüyor" bazende normal iniş yapıyor .. dışkısı yeşil beyaz ve köpüklü..

Ama dediğim gibi taklayı attığı gibi kendini yere patlatıyor:( biraz araştırdım .. Sarak olduğunu duydum ... Ne yapmalıyım bilgisi olan varmı acaba ?

kuş sık taklaya girerse yani senin dediğin tabirle sarak olmuşsa kuyruğunu çekip bol bol uçurulmalıdır o zamanla kendini açar ve çok daha iyi bir duruma gelir. Ama benim kuşlarımdanda çok sık taklya giran oldu kuş çok fazla takla atarak yere düşüyordu ama hiç boynunun üzerine düşmedi ve dışkısıda normaldi yani senin kuşunun sık taklaya girdiği konusunda şüpheliyim. Sen biraz daha bekle burada bilgili abilerimiz sani de bilgilendirecektir. Geçmiş olsun...

sinan öztekin

teşekkür ederim ilgine alakana Sinan bey . yem yemesinde, su içmesinde problem yok . Yürüyüşüde gayet normal, hatta odada uçarkende normal, Ama tam inerken bir takla ile birlikte kendini yere öyle bir yere çarpıyor ki içim kan ağlıyor:( hiç böyle sık takla görmedim bu daha farklı sanki .. Ayrıca dışkı yeşil beyaz sıvımsı..

kuşun ishal olmuş anlattığına göre dışkısı yeşil felan diyorsun inerkende boynunun üstüne düşüyor ama yem yerken su içerken gezerken sorun yok kuşun kanatları eksikmi inerken kendisini tutamayıp düşüyor olabilir kaatlarında eksik yoksa farklı bir durum vardır

saygılar

emre kalender

kanatlarında problem yok yani uçarken gayet normal, fakat inerken takla ile birlikte yere çakılıyor .. ya dönbaş olacak yada sarak bence ..

Üstadlar kuşun görüntüsünde yem yemesinde hiç bir problem yok fakat diz boyu yerden inerken bir takla atıp yere çakılıyor .. nası düşeceği belli olmuyor kafa üstü sırt üstü .. Sarak denen olay bu mudur ? buysa kalıcımı ? ne yapmalıyım

kekileyte' Alıntı:
Üstadlar kuşun görüntüsünde yem yemesinde hiç bir problem yok fakat diz boyu yerden inerken bir takla atıp yere çakılıyor .. nası düşeceği belli olmuyor kafa üstü sırt üstü .. Sarak denen olay bu mudur ? buysa kalıcımı ? ne yapmalıyım

Bence sen kuşun kuyruğunu çek bide öyle uçur... Eğer saraksa ki büyük ihtimalle sarak farkı göreceksin...

kusura bakmayın az önce söylemeyi unutmuşum benim kuşum sarak olmuştu kuyruğunu çektim düzelmedi hergün havaya atıyodum ama iyice takip ediyodum kedi falan almasın diye kuş uça uça düzeldi...

Kus ucuyor ve ucustan sonra inerken dengesizce dusuyor ?
Yoksa kus ucmuyor havalaniyor ve ucamadan inerken mi yere cakiliyor ?

Belkide yasli bir kustur , misal benim 6 yaslarinda cakmakli yasli bir kusum var.Kumesin kapisini aciyorum kus kumeste ip gibi cekiyor ve tam kendini kapidan disari attiginda yere ayak basmadan bahcede de cekmeye devam ediyor ama son cekisi ile yere cakiliyor cogu zaman.Belki senin kusunda yasli oldugundan dengeyi saglayamiyordur.

yardımlarınız için hepinize teşekkür ederim . Benim ki henüz yavru sayılır daha yeni kuş . Kanat vuruşları falan gayet iyi . Dediğim gibi taklayı vurduğu an olan oluyor normalde hiç bir sorun yok . Tekrar bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum

Benim fikrime göre kuş yavru diyorsun serseme düşmüştür, yada yatmıştır(sarak). Bende de öle bi yavru kuş var şuan kuyruklarınıda aldım ama uçuramıyorum 2 m bile havalanmıyor. iyice sertleştirdi taklayı ve yattı. artık denemiyorum uçurmayı bi kez yavrusunu alcam. Ama seninkinin uçma ihtimali varsa bence sürekli kovalamak lazım.. Açılma ihtimali var.
saygılar..

kekileyte' Alıntı:
yardımlarınız için hepinize teşekkür ederim . Benim ki henüz yavru sayılır daha yeni kuş . Kanat vuruşları falan gayet iyi . Dediğim gibi taklayı vurduğu an olan oluyor normalde hiç bir sorun yok . Tekrar bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum

Kuşun yatığa düşmek üzere yani ankarada yatık deriz sizin sarak dediğinize
kuşunu düzenli uçur kuyrugunun ortasından 4 tüy çekebilirsin yani çatal kuyruk yapabilirsin faydası olacaktır.
Saygılarımla

benimde kuş aynı kuş uçuyo takla açarken yere düşüyo napmalıyım hastalık kalıcı mı

Geri