kene yardım edin?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cnytclr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

cnytclr

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
tyenuc relic
Meslek
çoban
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar merhaba;
kuşlarımdan birinin üstünde kene geldi,balkonda besliyorum keneyi bulamadım bir arkadasa sordum at sineğidir dedi.5.katta besliyorum yuvayta sirke ve çamaşır suyu sıktım.ne yapmalıyım kenemidir .at sineğimi?acil yardım bekliyorum.

Hemşerim Geçmiş olsun, bende gecenlerde ole bısey gordum ustunde yurudugunu gordum tuylerın ıcınde kayboldu, bende baktım tuylerın arasında bulamadım, bugun Rın Tozu falan alıcam bakalım ınsallah temızler.

ya panik yaptım kene sandım,diğer sitede panikle 3-4 konu acmısım cevap yazacagım die.siteden attılar,at sineğidir dediler.çok şaşırdım. yardım etmeleri gerekirken siteden atıldım,bundan sonra burdayım hemşerim.sağlık olsun ama anlayışla karsılayabilirlerdi bence.üzüldüm şahsen:(

Bizmi attık siteden. Yanlışınız var sanırım?

Öyle birşey varsa bu bilerek yapılan birşey değildir sanıyorum. Özür dileriz.
Kene olsaydı çok çabuk birşekilde tüylerin arasında kaybolacağını tahmin etmiyorum. At sineğidir. At sineği kirli siyah gibi birşeydir. Çok çabuk kayar geçer tüylerin arasına.

yok hüseyin beyefendi başka bir sitede yardım istemiş oradan onu atmışlar oda aramıza katılmayı tercih etmiş.
ama iyiki oradan atılmışım diyeceksiniz.
bencede kene o kadar hızlı hareket etmez.

cnytclr' Alıntı:
arkadaşlar merhaba;
kuşlarımdan birinin üstünde kene geldi,balkonda besliyorum keneyi bulamadım bir arkadasa sordum at sineğidir dedi.5.katta besliyorum yuvayta sirke ve çamaşır suyu sıktım.ne yapmalıyım kenemidir .at sineğimi?acil yardım bekliyorum.
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz,bahsettiğiniz dış parazitin bende kene olmadıüı kanısındayım.Çünkü kuşun vücüdundan çok çabuk bir şekilde kaybolduğunu yazmışsınız.Keneler canlıların vücudunda çok çabuk bir şekilde hareket edebilen canlılar değildir.Sanırım büyük ihtimal at sineği olabilir o.Kene adeta bir silikon nasıl bir nesneyi yapıştırır onun gibi yapıştığı yerden çok kolay ayrılamaz.Keneler özellikle yaz aylarında benim belçika kurduma çok musallat oluyorlar.Ve inanın hiç yürüdüklerini görmedim,günlerce hep aynı yerde sabit bir şekilde kan emiyorlar,ancak kullandığım KENAZ adlı parazit ilacı sayesinde köklerini 10 dakikada kazıyorum,patır patır dökülerek gözümün önünde ölüyorlar.

Kene güvercinlerde de görünmesine rağmen daha çok yavrularda sık rastlanır. Sizin bahsettiğiniz at sineğidir. Bunun için sprey şeklindeki sinek ilaçlarından kuşların kanat ve kuyruk kısımlarına sıkmanızı tavsiye ederim. Kümesinde zaman zaman parazit ilaçlarıyla ilaçlanmasında fayda vardır. Aramıza hoş geldiniz.

Hüseyin bey ne kadar da kendinizden eminsiniz. Ya biri bunun aksini size ispat ederse??????? :ne:

ben iddaa etmiyorum ama şu ana kadar rastlamadım

Geri