Kenevir zararlı olabilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mkeskin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

Mkeskin

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mümin Keskin
Meslek
Esnaf
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar 4-5 günlük yavruya anneleri pek bakmıyor.Kursak tamamen boştu bende elimle yavruya kenevir verdim.Sonra kenevirin ağır gelebileceğini düşündüm fakat birkere vermiş oldum.Acaba zararı olurmu?

4 5 günlük yavru öle katı yiyemez yani sindiremez bnce. bakıcılar ilk zamanlarda süt gibi bişi üretiyo onunla besliyo daha sonra bakıcının isteğinle kursağında yemi 5 10 dk bekletip yumuşatıp öle yavruya kusuyo ama bazıları suyu içtikten sonra kusuyo. kenevir kızıştırmak için verilir.yavruya verip bişey elde edemessiniz bnm de öle olmuştu ilk günlerimde yavruya bakmayan vardı şiringa ile süt verdim evimin içinde besledim.aynı zamanda çıkan yavruların kursağından bakarak yemin sertliğine baktım. sonra bu dikiş makinaların ince yağ kutuları oluyo ucu incelenlerden.onun ucunu 2 buğday geççek çekilde bucakla kestim sonra yem su karışımını orda braz beklettim.buğday yumuşadı baya ayrıca minarelli kum da koyuyodum sonra koşun ağızını azcık açıp boşaltıyodum ağır ağır kuşu büyüttüm uçuyodu ama o kdar emeğe karşı kuş nankörlük yapıp kaçmıştı o gündn sonra da öle bişi olmadı allahtan olmazda..iyi akşamlar..

Güvercin dükkanlarında satılan palet yemlerden alın sıcak su ile eritin bir süre dinlendirin 15 20 dkk ka kıvamı çorbadan az koyu olarak- yine kuşçu dükkanlarında satılan mama lıkla yavruya ağzını açık boğazına sıkın dikkat li olun kuşun genzine kaçmasın akciğeri zarar görür mamadan 1 2 saat sonrada yine mamalık la su verin kuşa . Hazırlanan mama yı 1 kez kulanın artanı dökün diğer seferlerde yeni hazırlayın ekşimamayı kuşa vermeyin kuş 2 3 haftayı doldurunca kaba yemke bereber yine mama yı kulana bilirs,niz . bolşanslar.selamlar.ŞEREF

güzel kardeşim yeni doğmuş çocuk nasıl anne sütü içer yeni yavrularda annelerinin sütünü yani önceden kuluçka zamanı hazırladıı maya ile beslenir.bidaha deneme sakın verdiin çeteneyide annelerinden aldıkları maya ile sindirme şansları yüksek.birde tavsiyem kuşlarına buğdaydan başka yem vermemeye gayret et çünkü nedenini soracaksın ilerde büyüyüp tüye girdikleri zaman dayanıksız oluolaryani dicem kısaca verdiin çekirdek çetene mısır vs ilk zamanlarda doping gibi yalnız ilerleyen günlerde yavruların hastalıkla mücadelesinde olumsuz sonuçlara karsılasılıo.allaha emanet ol

hiç birşey olmaz merak etme cülüklerin ağzı lağam gibi olur darı bile yedirebilirsin belli olgunluğa geldikten sonra cülük tohum faydalıdır sadece fazlası ishal yapar bilgi kirliliği var yok boyun dönme yaparmış yok sallabaş yaparmış ama dediğimi 4-5 günlükken yapma kuş biraz büyüsün yeme düşsün sonra takviye olarak yaparsın....

4 5 günlük kuşa kenevirin zaralı olacağı kanaatindeyim.Bikere henüz keneviri sindiremez 4-5 günlük yavru.Size tavsiyem tahılları öğütüp ılık suyla karıştırıp yavruya vermeniz.Eğer bunları yapamıyorsanız en kötü ihtimal ılık suyla bisküvi ıslatıp yavruya verebilirsiniz buda yavru için doyurucu olur.İlk 10 gün kesinlikle katı tahıl verilmemesi lazım.Siz yavrunuzu gözlemleyerek en doğru kararı verirsiniz.Saygılar...

birde eklemeyi unuttum eğer anne baba macunu kusmuyorlarsa 4-5 günlük cülüğe sen cezvede falan buğdayı haşla sonra onu yedir kolay hazmeder hemde ilersi için güçten düşmez ...

eser arkadaşımız palet yemin neden yapıldığını bilmediği çok belli :asla: :unlem: bilmediğiniz şeyler için yorumda bulunanların sözlerine BİLGİ KİRLİLİĞİ demesi sadece kınıyorum,burda herkes birşeyler paylaşmak için yazışıyor,senelerce kuş besleyipte bilgi paylaşımı eksikliğinden sürüyle kuş kaybedenler var,bende ilaçlara güvenmezdim,bu site sayesinde B12 ilacını ve vitamin diye verdiğim vitaformun aslında antibiyotikde içerdiğini öğrendim,bunlara bilgi kirliliği deseydim onlarca kuşum sallabaştan ölürdü,herşeyi biliyorum diyen çok insan tanıdım ,senide tanıdığım için memnun oldum. :slm:

Bence sorun olcagını sanmıyorum.kenevirin üstüne suda verdiysen eritmiştir.ama ciciv yemini suda dinlendirim mamalıkla verirsen daha çabuk büyür.ben normalde annesi kuşu doyursa bile kontrol ederim.yüye gircegi zaman bemix b vitamini 2 bölerek günde bi parcasını veririm.yavrular zıpkın gibi oluyo.

.................:UşAkTaN____SeRDaR_aRSLaN:................

Göksal balcı sen neden bahsediyorsun ? söylediklerimi iyi okumadın galiba 10 senedir kuşlarıma kenevir tohumu yediriyorum ve 10 senedir kuşlarımın birinde dahi aynı nedenden dolayı sallabaş belirtisi görülmemiştir, biz adanalıyız bilader kusura kalma biz palet yem falan kullanmayız biz büyüklerimizden ne gördüysek onu yaptık bu zamana kadar, bu mesleği bana öğretme sen kendin öğren önce! yazdığım yorumları okumadan cevap verme gayretinde bulunduğun içinde ayrıca ben seni kınıyorum ....

ÖZÜR DİLİYORUM ARKADAŞIM,Şeref beyin yazısını okuken seninkine geçtiğimden yanlış anlama oldu, :utangac: kusura bakma

kenevir vitamini yüksek olduğu için herşeyin olduğu gibi fazlasıda zarardır.ben öksüz yavrulara bir gaca önceden ıslatılmış kırık buğday veriyorum.

Geri