Kılkuyruk BANGO - ustalardan öneri bekliyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan FeLix_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 988

FeLix_

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mesut DİNÇER
Meslek
Medikal Kimya
İlgi Alanı
Köpekler
Arkadaşlar yeni aldığım (1 hafta oldu) erkek bango, kümesten sadece yem yemek için çıkıyor, yani disiplin gereği sabah ve akşam yem veriyorum, sadece o vakitlerde kümesten çıkıyor, bir güzel yemini yiyor, suyunu içiyor, sonrasında pırt diye kümese girip yuvasına çıkıyor :) Hiç bir şekilde hastalığı, tıslaması pıslaması kabarması yok, kızgınlık döneminde de değil, (elimle bir kaç kez dışarı çıkardım, uzak mesafeden yere saldım, sanki arkasından deli behçet kovalıyormuş gibi yine kümese girdi :) ) Benim bu kuşa nasıl bir disiplin uygulamamı önerirsiniz? Elime çalı süpürgesinin dallarından alıp kafasına kafasına vurayım mı, gözlerinin içine bakarak çık bakayım dışarı hıııı diyerek parmağımı sallıyayım mı? :)

Günde 2 defa değilde sadece akşamları yemleyip sulayın akşam 7 gibi ben öyle yapıyorum açken salın biraz büyük olasılık etrafta dolanacaktır tok olunca dısarı çıkmayada gerek duymuyordur.Çok sıcak havalarda sabahları sadece su verin yem vermeyin.Hem akşam daha çok yiyeceklerdir hem aç çok daha iyi uçacaklardır.

Mehmet, evet senin dediğin de bir disiplin kaidesi ama 1 kuş için 20 kuşun disiplinini bozmam gerekecek senin anlattığın şekilde, yani diğerlerinin uçmasında konmasında itaatinde bir sıkıntı yok, bu kılkuyruk bango da sıkıntı var sadece :)

Ama günde 1 sefer yemlemek en güzeli hayvanlar daha fit oluyor.Çevremde bütün kuşçular sadece 1 kere yemliyor.Haaa ama hava çok sıcak olur sabahları su verirsin.

Kuş daha yerine alışamamıştır üstüne fazla düşmeyin alışınca diğer kuşlarla girip çıkmaya başlar

eh peki madem, bir süre daha görmezden geleyim, kılkuyrukluğunu :)

Geri