KIREC diye aldim ? KIREC bumu arkadaslar ? +RESIM+

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
A

Anonymous

Misafir
slm arkadaslar kirec bumudur ? kümesi komple temizledikten sonra...kuslarin oturdugu ve zemine dökerek ...süpürge ile kireci heryere süpürüyorum ! bu yaptigim dogru mu ? resimdeki de kirec mi ? slmlar

vdffrd.jpg

Kireç beyaz olur . bu daha çok çimentoya benziyor...

Selamlar Kırsehir killa,

Sönmemiz kireç sizin söylediğiniz, beyaz ve toz olur. Bu farklı birşey ayrıca sönmemiş kireçi direk salmaya, kümesinize döküm süpürmeyin güvercinleriniz için üst solunum yolu rahatsızlıklarına sebebiyet verebilir. Kireçi suda karıştırıp ıslak olarak bir fırca yardımı ile ister serperek, isteseniz sürerek kullanınız.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

tamam da aykut bey simdi bu kirec mi degil mi , ben onu hala anlamadim ! sönmemis kirec bendeki , öyle mi ?slmlar

İnşaatlarda kullanılan kirec işini görür, hem ucuz, krece biraz tuz kat öle kumese badana yap, hem kumes temiz görünür, hemde hoş bir koku bırakır kumeste, kreci kuru bir şekilde toz halinde yayma, Aykut beyin dediği gibi nefes yolu ve göze zararlıdır.Kreci hastalıklardan kurtulmak için surmeni tavsiye etmem, sadece temiz görünmesi acısından hoş oluyor fakat krec tozu başta salmonella olmak uzere kuşlara kumesteki var olan mikrobu hava yolu ile bulaştırır.Kümesin tabanına ve yuvalık içlerine ,dezenfekte ilaçları ile bakım yapabilirsin.Kümes beton ise furmuzle yakma dezenfekte acısından en garantili yoldur.

kpmesim tahta kümes ama saolun yinede ! hmm ...valla yaklasik 8 aydir bunu kullaniyom ve faydasini da görüyon ...cok yararli kümeste paraiz kalmiyo...yerler tertemiz deiginiz gibi mükemmel bir koku....! ama bakalim ! slmlar

Selamlar,

Bu resimdeki sönmemiş kireç değidir.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

bunu bir ciftci den aldim....ineklerin altina döküyormus....bakterileri ve parazitleri öldürmek icin ve birde kuru tutmasi icin ! slmlar

Selamlar,

Aşağıdaki linki tıklarsanız sönmemiş kireç örneklerini görebilirsiniz.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

http://www.kimtas.com

sızınkı bundan galıba
08.jpg

Ahır ve Kümes içleri , çevresi ve gübrelikler için özel olarak üretilen ekolojik katkılarla zenginleştirilmiş yüzey dezenfektanıdır. Uygulanan alanların pH'ını kuvvetli alkaliye taşır. Böylelikle uygun dozajda kullanıldığı sürece yetiştirilen hayvanlara zarar vermeden ortamdaki tüm bakteri, virüs ve diğer patojenleri yok eder. Ahır ve kümes içindeki kötü kokuları önler. Sinek oluşumunu engeller.

O resimdeki kreç değil lakin kümesler için satılan çimentomsu dezenfektan olabilir.. ayrıca kreç dökmeni önermem güvercinleri rahatsız etmekte ve düşünüldüğü gibi her mikropta etkili olamamaktadır.. bence kümesini kompla temizle dışkılardan arındır,kuru kalmasını sağla ve ızgara kullan.. Selamlar..

kireç değil bu ama ne olduğunu bilmiorum nalburda kireç vardır beyaz olur kireç olmadı o kümes dezanfektanını kullan

Geri