kireçle ilgili anket tercübeli arkadaslardan yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haritaci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

haritaci

Üye
Siteyi ziyaret et
arkadaslar ben bugun kirecle ilgili arastırma yaptım kimine göre kireç zararlı kimine görede faydalı kireci kullanan tercübeli arkadaslar varsa biz tercübesiz arkadaslara anlatsın şimdi benim kafam karıştı kirec faydalımı faydasızmı

badana kireci faydalı toz kireç zararlı xD toz kireç kuşlar kanat açtıgında ve hafifi bir kanat salaldıkalrında sularına ağız burun yoluyla yutabiliyorlar toz kireçler genelde söndürülmemiş olur buda kuşa zarar verir ama banada kreçleri söndürülmüş kreçlerdir. nasılki şuan bizler evlerimize boyalar yapıyorsak boyalardan önce evlere badana yapılırdı bu badanalar bizlere harhangi bir zarar vermediyse düşüncelerimde hayvanlara da zarar vermediği yönündedir.

Kireci imkan varsa kümeste söndürmenizde faydalı olur , kümesi tamamen boşaltıp sönmemiş kirece yeteri kadar su ilavesi yaparak kümeste bu şekilde yarım saatten fazla tutmanız o kümes içindeki böcekleri bakterileri de bertaraf etmenize yarar sağlar. .. Bu kendi söndürdüğü nüz kireci kümesin duvarlarına güvenle süre bilirsiniz .. İleriki zamanlarda duvardan dökülse hadi toz çıkartmaz , çok fazla kirletmez ..
Bunun yanında toz kireç kullananı mı tamamen sakıncalıdır .. selamlarŞEREF

KİREÇ İÇERİSİNDE ÇOĞALABİLEN MİKROORGANİZMALAR MEVCUT.. ZARARI OLMADIĞI KADAR KARI OLMADIĞINI DA DÜŞÜNMÜYORUM..

selamlar

Şerafettin beyin de dediği gibi kireci badana yoluyla yapmak sağlıklıdır, toz kireç tamamen zararlıdır.

filo' Alıntı:
KİREÇ İÇERİSİNDE ÇOĞALABİLEN MİKROORGANİZMALAR MEVCUT.. ZARARI OLMADIĞI KADAR KARI OLMADIĞINI DA DÜŞÜNMÜYORUM..

DÜZELTME..
KİREÇ İÇERİSİNDE ÇOĞALABİLEN MİKROORGANİZMALAR MEVCUT.. ZARARI OLMADIĞI KADAR KARI OLDUĞUNU DA DÜŞÜNMÜYORUM..

kireç kullanan arkadaşlara tavsiyem

kireç yerine veteriner ilaç satan eczanelerden neguven adı altında satılan toz kullanmalarını öneririm
çok tesirli bir parazit ilacıdır, kullanımı ise gayet basit bir leğene su doldurup içine bu tozu atıyoruz kümesten kuşları bir bir elimize alıp bu suya daldırıp sallıyoruz her yerine temas etmesi için hayvanın,
kuşların işlemi bittikten sonra kalan bu suyu kümesin içerisine her tarafa değecek şekilde serpiştiriyoruz.
ortalama ayda iki sefer yeterlidir. bu ilacın fiatıda poşeti 2lira civarındadır

KÜMESİMDE HER ZAMAN KİRECİ SÖNDÜRÜR BADANA YAPARDIM KALAN KİRECİ GÜNESTE KURUMAYA BIRAKIR AYRICA KUMESE SERPİSTİRİRDİM HİÇ ZARARINI GÖRMEDİM AMA TOZ KİREÇ KULLANILMAMALI AMA ŞİMDİLERDE KİRECİ ARATMAYACAK ZİRAİ KUŞLARLA İLGİLİ TATBİKİ KOLAY İLAÇLARDA VAR MADDİ OLARAKDA HESAPLI KENDİMCE KİREÇDE OLDUKCA DEZENFEKDE EDİCİ ÇOK KİŞİ BİLİR KÖYLERİMİZDE TURSU KURMADA BİLE KİREÇ KULLANILIRDI
SAYGILAR

Badana şeklinde kullanımı bizim buralarda yaygındır. Toz olarak hiç bahsi geçmez. Badana hijyen sağlar, parazitlerin üremesini önler. Tavsiye olarak, badana yapılmak üzere hazırlanan kirecin içine kaya tuzu atılması da görülecek faydayı artıracaktır. Saygılarımla....

ham tahtadan yapılmış kümeslere kireç sürmek iyidir çünki ham tahta çok toz pislik yapar buda kuşların hasta olmasına neden olur

arkadaşım ben yuvamın içini ve dışını kirece boyadım. tavsiye ederim çünkü kirecin temizleyici bir özelliği var.

Geri