Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Kiremitten Gelincik, Sansar Gibi Yırtıcılar Girebilirlermi?
sa beyler benim kumesimin yarısı kiremitle sansar gelincık vb hayvanlar kıremtılerı kırabılırmı yada delebılırmı lutfen yardımcı olun lutfen her an gırebılır korkusu ıle yasıorum
Re: arkadaslar kumesımın yarısı kıremıtle sansar kıremıtleır
Evet kiremitin arasından gelincikte girebilir sansanda ,kiremitin altında tahta ikisinin arasında ziftli kağıl olan çatıdan dahi girer , selamar ŞERERF
kiremiti kıramaz.benim köydeki kümesimin tuğla delikleri kapalı değil yani sıva yapılmadı.havalandırma olarak kullanıyorum..hiç bi şey girmedi.altı beton üstü de tahta ot tuğla ile kaplı ama içinde civcivler kaldı
arkadaslar ben oyun kuslarımı şilenn bi köyunde besliodum kedilerim filan vardi bigün kahveye gttim de duydum cohu kişinn civciv lerni bohmuş die duydum bende kedilere güveniodum bşey olmaz die bigun bi kalktm 32 kuşun hepsini bohup brakmış 7 tanesi yok ne oldunu bilmiyorm cohu kişi gelincik dio ama burdan tüm kusculara sesleniyorm kümesinizde serce parmahı kdr bile delik barkmayın :asla:
arkadaşlar bana yardımcı olun lütfen ya.. ben aydında kuş besliyorum ve evimde kurt köpeği var kedi sansar gelmesi imkansız diye bakıyordum 4 senedir kapılarını açık bırakırdım kümesin ama bu sene birşey oldu ya koca yazdan beri belki 50 tane yavrumu yedi gelip anası üstte yatarken alttan yavruyu alıyor neyse ben kümesimi tamamen yeniledim bütün delikleri kapattım herşey mükemmel oldu dün gece eve 1de gittim kümese baktım herşey sağlam sabah bir kalktım 2 tane yavru birtane ana kuş birtane normal kuş yok ama girebileceği herhangi bir yerde yok çok eminim açık yer bırakmamıştım şimdi ne yapmalıyım ymin ederim kuştan soğudum ya böyle giderse tüm kuşları satacagım...
Sansarlar lağımcılık(tünel)hüneri olan hayvanlardır.Görüntüde delik görünmeyebilir ancak iki kiremitin birleştiği noktadaki sıvalar zamanla tahrip olacağından rahatlıkla girebilirler.Eskiler köpek dışkısına gelmediğini söylerler ne kadar doğrudur bilemiyorum.Bu hayvan bir kere alıştıysa kolay kolay kurtulamazsınız.İmkanınız varsa demir kümes yaptırmanızı tavsiye ederim.
Re: Kiremitten Gelincik, Sansar Gibi Yırtıcılar Girebilirler
vala anahtar delıgınden bıle gırer ya o meretler kemık denen bişi yok nalet olsun kaç kusum gıttı onların yuzunden ya bıde söver gıbı bı kacını oldurup bırakması yokmu
size başımdan geçen bir olayı anlatayım
akkol döneklerim vardı dönüşleri harikaydı yavru alıyordum saadetimize diyecek yoktu
bir gün akşam dünege yolum düştü bir ses duydum yılan tıslaması gibiydi umursamadım. sabah bir baktım ki sansar kuşlarımdan biz azman deriz azmanları almış sıkmış. hemen bir dünek yaptım ki hapishane yanında solda sıfır kalır hiç bir delik bırakmadım diger gün tuzaklar kurdum bir diger gün köpek pisligi koydum bir diger gün camera koydum yalnız camera video şeklinde degil her saniye bir foto çekiyor.
aradan 5 gün geçmedi ki dünegin kapısının altına beton dökmüştüm beton fotolardan takip ettigim kadar kıpırdıyor kıpırdıyor sonra bir tanesi giriyor içeri sonra digeri tam 4 adet sansar inanamazsınız. dünekde canlı bir varlık bırakmamışlar.
sadece bir defa dadandımı tamam arkadaş kurtuluş yok
tabii en kötüsü sabah dünegi açtıgımdaki görüntü oldu yarım saat kalmışım sessiz bir şekilde şurdan anlıyorum işe geç kalmışım ki o gün işe gitmedim yaşıma sakalıma kılıgıma bakmadan agladım.
benim 33 tane kuşumu gelincik yedi kümesim tuğladan dı kapını üstünde hafif bir boşluk vardı ben de ordan akıl edemedim gireceğini baktım tüm kuşların kanını emer bırakır sadece 2 diş izi olur boyunlarında ondan elimizle yaptığımız yuvarlak kadarda boşluk bırakmayın saygılar eyüp
-eyup-' Alıntı:
benim 33 tane kuşumu gelincik yedi kümesim tuğladan dı kapını üstünde hafif bir boşluk vardı ben de ordan akıl edemedim gireceğini baktım tüm kuşların kanını emer bırakır sadece 2 diş izi olur boyunlarında ondan elimizle yaptığımız yuvarlak kadarda boşluk bırakmayın saygılar eyüp