kırık ayak :(

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dwrm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

dwrm

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Devrim BIKMAZ
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
selamlar.....

3144dy0.jpg

nfku42.jpg

bu kuşa ne olursa olsun bakıcam.

benim için önemli bi konu bu.kuşu dün getirdim atmaca vurmuş ve bi bacağı kırılmış ne yazık ki ama kuş gayet güzel uçuyo atıcaklardı attırmadım aldım.kuş hem yavru hem de yazık günah diye düşündüm.kuşu getirdim ayağının üstüne basıyo ama topallıyo video koyamadım.

öncelikle yavru kuşlarda kırık düzeltilebilir mi?düzeltilmese de atıcak değilim.kümesimin her üyesi bizim aile ferdidir:)
dişi mi? erkek mi ? çözemedim.
bir de cinsi konusunda sıkıntı yaşadım.bana şekeri ile beyaz ön tepe kırması gibi geldi hayatım da hiç ön tepeli şekeri görmedim.bu yüzden bu kanıya vardım.

kuş benim en değerli kuşum oldu sevindirdi beni.bugün de banyo koydum banyo da yaptı. bana çabuk alışır gibi geliyo.
birden fazla konu var galba içinde ama hazır sormuşken hepsini birden sorayım dedim...
cevaplarınızı bekliyorum..

saygılarımla..

bi de hep böyle duruyo. su içtiğini görmedim ama bu sabah biraz yem yedi.

hayvanlarda kırıklar kendiliginden gecıyor belkı düzelir.. siz o kuşu yatırın bence ayagını pek hareket ettırmeyın kaynamasında sorun olmasın.. olmadı bir veterinere götürün ne yapılması gerektigine karar verirler.. umarım eskısı gibi olmasada ona yakın olur..

Kardeşim öncelikle bu duyarlılığın için seni tebrik ederim.. Kırık ayak iyileşir.. Ama yakınlarda bir veteriner varsa: onlara götür.. Çünkü onlar kürdanla, pamukla falan düzgün bir şekilde sarıyorlar ve o kırık yerin hareket etmesini engelliyorlar.. Bu arada kuşa vitamin takviyesi yap.. Ve birkaç gün antibiyotik kullan: baytril gibi mesela...

...........SİNAN ÖZTEKİN.............

delicem46' Alıntı:
hayvanlarda kırıklar kendiliginden gecıyor belkı düzelir.. siz o kuşu yatırın bence ayagını pek hareket ettırmeyın kaynamasında sorun olmasın.. olmadı bir veterinere götürün ne yapılması gerektigine karar verirler.. umarım eskısı gibi olmasada ona yakın olur..

kuşu hareket ettirmiyorum fazla ama kümeste hırpalıyolar.diğer kuşları kapadım yuvalıklara.yavru kendi kendine takılıyo.

polllat' Alıntı:
Kardeşim öncelikle bu duyarlılığın için seni tebrik ederim.. Kırık ayak iyileşir.. Ama yakınlarda bir veteriner varsa: onlara götür.. Çünkü onlar kürdanla, pamukla falan düzgün bir şekilde sarıyorlar ve o kırık yerin hareket etmesini engelliyorlar.. Bu arada kuşa vitamin takviyesi yap.. Ve birkaç gün antibiyotik kullan: baytril gibi mesela...

...........SİNAN ÖZTEKİN.............

çok sağol sinan kardeşim.sen de olsan bu miniki attırmazdın.resimler net çıkmamış ama yine de görülüyo biraz.yakınlarda veteriner yok ne yazık ki araba eniştemlerde gelirseler götürebilirim anca.öbür türlü dolmuşla gidebilirm hayvana eziyet olur bu da.

tekrar dan teşekkürler..

saygılarımla...

Bi arkadaşımın başınada böle bşi gelmişti. şu tahta dondurma çubukları olurya Kuşun ayagının iki tarafınada ondan koyup bi güsel sarmıştı.Ve hiç uçurmadı bi süre sonra ayağı kaynadı .Sende böyle bişey yapablirsin belki...

sizce kaç aylıktır bu kuş.bana küçük gibi geldi o yüzden eş almıcam daha. ve de erkek sanırsam ötüyo çünkü.

yumurtanın beyazııyla bir miktar unu karıstır ve nir bezin üzerine iyice sür bunuda kusun ayağına sar ve üstünden bir iple sıkıca bağla 3-4 gün sonra ipi cıkar 15 gün sonrada bezi cıkarırsın

ayağı kaynamaış galba.çünkü izledim bugün yemyiyomu su içiyo mu diye geriyo kırık ayağının üstüde tünüyo kırık devam etme o ayağına daha basamaz diye düşünüyorum.ama kırık yağının üstünde kalıyo.sonra ayak değiştiriyo diğernin üstünde kalıyo..

saygılarmla...

Geri