kırık bacak kemiği

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan atakan01
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

atakan01

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
atakan deniz
Meslek
serbest
İlgi Alanı
iyi günler.2 aydır bacağı leğen kemiğinden kırılıp yine normale yakın kaynamış bir kumruya bakıyorum.veterinere götürdüm.sen 4-5 ay bak kendi kendine eklem yapar.dal üstünde durur hale gelir dediler.evde bakım sırasında kırık ama kaynamış olan ayağı zaman zaman dışkılarına değip tırnaklarının arası katılaşıyor.bu katılaşan dışkı onun ayak derisini yakıp enfersiyona sebep olur mu?yabani olduğundan ele gelmiyor.zor zar tutup baktığımda çok katılaştığını ve çıkmadığını gördüm.onu yumuşatmak için kafese su koysam da üşür diye endişe ediyorum.bunu çıkarmanın yolu nedir?

arkadaşım pek bi sorun olmaz yani deri üzerinde felan dışkısının ama elinle tutup ayaklarını ılık suyla ıslat biraz yumusadıktan sonra yavaş yavaş zarar vermeden ayaklarını temizliye bilirsin

tırnaklara dışkı dlması yavru güvercinlerde çok olur dışkıyı biraz ıslatıp tırnağın zıt yönüne doğru çekersen çıkar

ayaklarını sıcak suya sok ama fazla sıcak olmasın yanar sonra o kendi kendine yumuşar ondan sonra yavaş yavaş çeker çıkarırsın bizde güvercine öle yapmıştıq kolay çıkıo öle

Geri