kırık sesli mi yoksa cok sesli mi iyi oyun yapar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan efe03
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

efe03

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
halil cinar
Meslek
aylak
İlgi Alanı
Kediler
merhabalar arkadaslar bende bir cift beyaz var oyunlu ana babanin kanat sesi yerinde ama ucurdugum yavrularda bu yok neden acaba diye merak ediyorum ama yavrularin yerden kalkis anindaki yükselisi bayaa uzun acaba kırık sesli kuslarin fisegi daha mi uzun oluyor ?? birde ileride ekelikte kanat sesi degisir mi ?

Abi sesla alakası yok benim bitane arap var 1. 1.5 saat kadar uçuyor kanat sesi 0 sadece fişeğe girerken çıkartıyor okadar valla bende çok memnunum kanat sesi olunca kanatları yıpranıyor :)

efe03' Alıntı:
merhabalar arkadaslar bende bir cift beyaz var oyunlu ana babanin kanat sesi yerinde ama ucurdugum yavrularda bu yok neden acaba diye merak ediyorum ama yavrularin yerden kalkis anindaki yükselisi bayaa uzun acaba kırık sesli kuslarin fisegi daha mi uzun oluyor ?? birde ileride ekelikte kanat sesi degisir mi ?

kardeş bazı kuşun kanat sesi ağırlıktan dolayı kendini zorladığından çıkabilir

Ama çoğu zaman soy'dan gelir. Ses çıkartmayan kuş kötüdür oyunu güzel olmaz diye birşey yoktur. Ama bazı ustalar iki tane kanat sesi sert olan eşlemezler çünkü yavruları da soydan gelen sertlikle kanat hasarı (kanat elleme der bazı ustalar) olur diye biliyorum ve uyguluyorum. Sert kuş ile biraz daha yumuşak kuş eşlenirse sorun olmaz. Sendeki kuşlar muhtemelen 2 yumuşak kuştan çıkmış olabilir. Bende de var bir tane 10-12 takla atarak çıkar seferinde de 5-6 tane sadece tık sesi çıkar ama uçarken ses yoktur. Kafana takacağın birşey yok, eşlerken sert kuşla eşlersin yavrularında ses biraz daha sert çıkar, böyle gider.

hakancim tsk edrim yorumun icin ama benim icin kanat sesi önemli bir özellik taklayi vurup fıskırdıgı zaman insanin yüregi biraz hop etmesi lasim acaba kanatlardaki telek sayilari arttikca bu ses cikacak mi onu merak ediyorum

efe03' Alıntı:
hakancim tsk edrim yorumun icin ama benim icin kanat sesi önemli bir özellik taklayi vurup fıskırdıgı zaman insanin yüregi biraz hop etmesi lasim acaba kanatlardaki telek sayilari arttikca bu ses cikacak mi onu merak ediyorum

yok çıkacak kuşta emin ol yavru iken bile farkedilir, sert bir kuşla eşle güzel oyunlu bir kuş ise ortaya çok daha enteresan şeyler çıkabiliyor.

bende birazz beyaz hastaligi var onun icin altindan gelenin beyaz olacagi bir erkek bulmam lasim :)) beyazzzz seviyom ne yapayem

ana baba seslı olup yavrular sessızse buyuk olasılıkla ya yavruyken bakımda sorun olmustur yada ana baba soyunda sessız atalar varsa onlara cekmıstır.oyun kusunun bellı krıterlerı vardır bunların ıcınde sesde onemlı yer tutar.bır kusda ses olmazsa zevk vermez.yavrulugunda belkı hırsıyla sessızde olsa kendını begendırır ama eke oyunan gecdıgınde emın olun sessız kuslar hıc hos olmuyor.seslı kuslar dırsek acar sozunede katılmıyorum kanat elleme tamamen soyla alakalıdır sesle uzakdan yakından alakası yokdur.kanat acıcak kus seslıde olsa sessızde olsa zaten taklayı cevırısdekı tak sesınden bellı olur.
saygılarımla

Geri