En pahalı güvercinler
Sevgili site sakinleri bir hikaye anlatayım da bilenler bilmeyenler vardır.Bu hikayemiz Haziran 2009 yılında Kocaeli ilimizde geçmektedir.Birgün kocaeli güvercinseverler derneğine gittim.Oradaki insanlarla tanışmaya oturduk muhabbet falan tanıştık insanlarla,orada yeni tanıdığım iki tane genç yaşta arkadaşım oldu.Bu arkadaşlara kanım ısındı.Bana göre sağlam kişiler geldiler.Neyse aradan zaman geçti bizde samimiyetimizi ilerlettik.Bende onlara bir gök yavru hediye ettim.Başladılar uçurmaya yavru başladı kafa kaldırmaya biraz hareketlenmeye tabii arkadaşlarında hal ve hareketleri farklı olmaya başladı.Öyle bir an geldi ki;artık şaka yollu bile bana rest falan demeye başladılar.Bu bir oldu,iki oldu tabii bende alınıyorum bu işlemler esnasında ne yapsam,ne yapsam düşünüyorum.Birgün yakaladım bunların ikisini de binin dedim arabaya sizi gezdiriyim biraz,Neyse geldik benim bahçeye kümesten yukarıda resimdekilerden bir tanesini aldım.Uçurdum.şimdi dedim birazdan kuş gelecek oyuna,gelince beraber sayın bakalım.Tabii bizim gençler meraklı gözlerle bekliyorlar.Kuşu bu arada havada göremiyorlar tabii,nerde nerde diye ararlarken dedim ki;bakın taa uzakta bir noktayı işaret ediyorum.İşte diyorum geliyor iyi bakın onlarında biri diyor o kuş değil atmaca,öbürü diyor kırlangıç neyse kuş kapatmış kanat kuyruk evine doğru geliyor.Biraz yaklaşınca benim uçurduğum kuş olduğunu anlıyorlar.Hayvan 2-3 mt. mesafeden başlıyor fişeğe bende diyorum ki;bakın şimdi ama iyi sayın başlıyorlar saymaya,1,2,3,6,7,9,10 derken birisi kafasını indiriyor.Diğeri saymaya devam 16,17,18,abi göremiyorum kuşu kayboldu.Öbürü diyor ki yok daha neler bu kadar da olamaz.Bende diyorum 8-10 dakika sonra iyi sayın bu sefer ikisininde gözler artık kuşu aramaya başlıyor.Neyse zaman geliyor.Bizim kuş tekrar başlıyor gelmeye beraber seyrediyoruz.Başlıyorlar saymaya 1,2,6,7,16,17,18 abi diyorlar gözümüzden kayboldu.Eğer diyorum sayabilirseniz ben size bunu hediye edeceğim.Neyse bu işlemi 11,12 kere yaşıyoruz.Fakat hiçbirisinde kuşun son bağlama taklasını gören yok,hemen o rest diye şaka yapan alıyor eline bir bıçak abi diyor ben evdekileri kesmeye gidiyorum.Ya bunlardan banada verecen yada ben evdekileri kesecem,kıramıyorum veriyorum iki tane gidiyorlar.Diyorum ki;bu gördüklerinizi aman biryerde anlatmayın kimse duymasın.Aradan bir hafta geçiyor.Derince derneğine gidiyorum.Birisi yanıma geliyor.Yaww arkadaş sende bir kuş varmış eee 250 mt gidiyormuş,biraz geçiyor eee sende bir kuş varmış 500 mt. gidiyormuş,aradan bir zaman geçiyor eee bu kuş fizik kurallarına aykırı işler yapıyormuş olamaz böyle birşey,Bende diyorum ki;siz kimden duyduysanız bunları yanlış söylemiş yok böyle birşey rahat olun.Neyse ertesi gün evin önünde iki araba eee kuşu uçurda bi bakalım.Yok ki,diyorum böyle birşey olurmu hiç yok kardeşim ama yerde derseniz işte bakın.Dedikleri kuş budur ama ben uçurmuyorum.Gidiyorlar.Aradan 10 gün geçiyor.Kuşu atıyorum havaya kimse yok nasılsa kendim diyorum seyrediyim.Takip ediyorlarmış gibi pat hemen bir araba yanaşıyor.Oturuyorlar neyse muhabbete başlıyoruz.Havadakide bu arada kanatları ısındırıyor başlıyor gelmeye,gitmeye 1,2 derken altıncı gelmeden sonra biri diyor abi sat bu kuşu,yok diyorum satmam,abi sat ne istiyon ısrar ısrar ordan öbürü diyor abi 25.000 tl. verelim ver bunu bize,ben diyorum yok satmam ama niyetim vermemek,sat sat ısrarlar falan en son dedim ki;40.000 tl.bir saat içerisinde verirseniz veririm yoksa satmıyorum.Orayı karıştırdılar burayı karıştırdılar.35.000 tl. veriyorlar abi diyorlar üstünü akşama al.yok diyorum hemen olursa vereceğim ama içimden de inş.bulamazlar diye dua ediyorum.Neyse bulamıyorlar 40.000 tl.yi gidiyorlar.Gidiyorlar ama ben rahat değilim bu sefer gelipte çalacaklar diye,hemen arabay koyuyorum kuşu başka bir ilimizde sevdiğim bir arkadaşa götürüyorum.Al diyorum güle güle besle ama sakın ola bunu uçurma kimseye de deme bende var diye,altından yavru al uçur.O gündür,bu gündür kuş o sevdiğim kardeşimin kapısındadır.Şimdi bazılarına abartı gelirr,bazıları yaşadığı için gerçektir.Bunların hepsi bizi bağlar.Ben bazı çevreler için bu hikayeyi anlattım.Kendine pay çıkaranlar çıkarsınlar.Bizler anlatıldığı gibi olmadığımızı sadece bir örnekle sizlere anlatmaya çalıştık.Varsınlar kara desinler,varsınlar öcü desinler.Sonuçta doğrular hepimiz içindir.Bir gün gelir hepimize lazım olur.Saygılarımla.....Cemil Hacıoğlu