Kırıkkale kuşu mu yoksa Mardin mi?(Resimli)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hakanfiliz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

hakanfiliz

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hakan FİLİZ
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Bir abim Kırıkkale'den yeni getirdiğini söyledi.Kendi damızlıklarıda Kırıkkaleden gelmeymiş damızlıklarını gösterdi.Bunların Kırıkkale mi Mardin mi olduğunu nasıl anlarız.?Kırıkkale'de en kötü oynayan kuş Bursa'dakilere taş çıkarırmış söylediğine göre.
Dişi minyon tipli mardine göre gagası az kısa.
Erkeğin kafası yapısı büyük.

Ekli dosyalar

• 2012-04-24 16.48.41.webp
    2012-04-24 16.48.41.webp
    793.2 KB · Görüntüleme: 2,609
  • 2012-04-24 16.49.20.webp
    2012-04-24 16.49.20.webp
    780.1 KB · Görüntüleme: 2,655
  • 2012-04-24 18.07.37.webp
    2012-04-24 18.07.37.webp
    759.7 KB · Görüntüleme: 2,624
Kuşlar biraz bakımsız kalmış.

Ekli dosyalar

• 2012-04-24 16.49.35.webp
    2012-04-24 16.49.35.webp
    669.9 KB · Görüntüleme: 2,634
  • 2012-04-24 16.49.09.webp
    2012-04-24 16.49.09.webp
    647.5 KB · Görüntüleme: 2,603
kısa bacak uzun boy ,genıs goğus, buyuk kafa ,cıkık ve buyuk alın, büyük kasa, benım gorusum erkekte kesınlıkle mardın kanı var, dişiyi bilmem...

kardeşim bu zamanda kuşun fiziğine bakarak hangi yörenin kuşu olduğunu söylemek zor
nerenin kuşu olursa olsun yavrularını uçur inşallah güzel oynar
ayrıca abin demiş kırıkkalenin en kötü kuşu bile bursanın en iyisine taş cıkarır
böyle bişe yok kırıkkalenin kuşlarının hepsi de süper oyniçak diye bişe yok iyiside vardır kötüsüde

bu kuşlar akrabamı bilmiyorum ama dişi daha kalite bi kuşa benziyor
saygılar

Bu kuslar kardesmis.

konya havacılarına benziyor kırıkkalenin kuşları böyle olmaz ,

sebabcı_42' Alıntı:
konya havacılarına benziyor kırıkkalenin kuşları böyle olmaz ,
Kırıkkale kuşları nasıl olur?

SLM HAKAN KARDESİM KIRIKKALEYE ÖZGÜ BİR KUS TÜRÜ ZATEN YOKTUR

URFA MARDİN SİVAS ANKARA VE ÇIPLAKLARIYLA ÜNLÜ ÇORUM GÜVERCİNLERİ VARDIR

AMA KIRIKKALEDE BU ADI GEÇEN SEHİRLERDEN ASAGI KALMAMISTIR ÇOK GÜZEL KUSLAR VE YETİŞTİRİCİLER VARDIR 1980 LER ÖNCE VE SONRASI DISARIDAN VE GENELDE ANKARADAN KIRIKKALEYE ÇOK KUSLAR GİTMİŞTİR ÇOGULU GELİŞİ GÜZEL KIRILMISTIR AMA BİLİNÇLİ VE TECRÜBELİ YETİŞTİRİCİLERDE DISARDAN GELEN BU KUSLARA KENDİ KUSLARINI ESLEMEYLE GÜZEL SEKİL VE PERCEM KATMISLARDIR SU AN KIRIKKALE KONUSULUYOR ADINDAN SIKCA BAHSEDİLİYORSA BU KALİTELİ YETİŞTİRİCİLER VE İYİ SEYİSLİKLERİNİN MEYVELERİNİ ALMAKTADIRLAR ÇOK YERLERE RAGMEN KIRIKKALE HER ZAMAN ADIN DAN BAHSETTİRECEK KALİTELİ KUS VE YETİŞTİRİCİLERE SAHİPTİRLER

SAYGILAR

kuscu_marik' Alıntı:
SLM HAKAN KARDESİM KIRIKKALEYE ÖZGÜ BİR KUS TÜRÜ ZATEN YOKTUR

URFA MARDİN SİVAS ANKARA VE ÇIPLAKLARIYLA ÜNLÜ ÇORUM GÜVERCİNLERİ VARDIR

AMA KIRIKKALEDE BU ADI GEÇEN SEHİRLERDEN ASAGI KALMAMISTIR ÇOK GÜZEL KUSLAR VE YETİŞTİRİCİLER VARDIR 1980 LER ÖNCE VE SONRASI DISARIDAN VE GENELDE ANKARADAN KIRIKKALEYE ÇOK KUSLAR GİTMİŞTİR ÇOGULU GELİŞİ GÜZEL KIRILMISTIR AMA BİLİNÇLİ VE TECRÜBELİ YETİŞTİRİCİLERDE DISARDAN GELEN BU KUSLARA KENDİ KUSLARINI ESLEMEYLE GÜZEL SEKİL VE PERCEM KATMISLARDIR SU AN KIRIKKALE KONUSULUYOR ADINDAN SIKCA BAHSEDİLİYORSA BU KALİTELİ YETİŞTİRİCİLER VE İYİ SEYİSLİKLERİNİN MEYVELERİNİ ALMAKTADIRLAR ÇOK YERLERE RAGMEN KIRIKKALE HER ZAMAN ADIN DAN BAHSETTİRECEK KALİTELİ KUS VE YETİŞTİRİCİLERE SAHİPTİRLER

SAYGILAR
Aleyküm selam Muharrem abi.Bilgi için teşekkürler.

selamlar muharrem abi KIRIKKALEYE ait kuş yok dersen ben çok alınırım,senin gibi kaliteli biri derse bu lafı iki kere üzülürüm.Ben bi KIRIKKALELİ olarak kendi kuşlarımız vardır bizim kuşların boyası ,kumaşı farklıdır perçemi pis perçem olur güllü perçem asla olmaz özellikle gök ve dumanlıların boynu patlıcan moru olur siyahımsı dır.paça yapısı suvama paça olur ayaklı ve adaleli olur bizim kuşlarımız resim attığım zaman görür arkadaşlar ayrıca ANKARADAN-KIRIKKALEYE çok kuş gitti diye yıllardır duyarız buda gerçek değildir sebebi 1989 yılına kadar biz ankaranın ilçesydik dolayısıyla ankaralıydık ,uzak ilçe olduğumuzdan kendi yağımızla kavrulurduk ,aslında KIRIKKALEDEN-ANKARAYA çok kuş çektiler halende devam ediyo bu sürkülasyon saygılar ....muharrem abi üzme beni lütfen.....

ertan ates' Alıntı:
selamlar muharrem abi KIRIKKALEYE ait kuş yok dersen ben çok alınırım,senin gibi kaliteli biri derse bu lafı iki kere üzülürüm.Ben bi KIRIKKALELİ olarak kendi kuşlarımız vardır bizim kuşların boyası ,kumaşı farklıdır perçemi pis perçem olur güllü perçem asla olmaz özellikle gök ve dumanlıların boynu patlıcan moru olur siyahımsı dır.paça yapısı suvama paça olur ayaklı ve adaleli olur bizim kuşlarımız resim attığım zaman görür arkadaşlar ayrıca ANKARADAN-KIRIKKALEYE çok kuş gitti diye yıllardır duyarız buda gerçek değildir sebebi 1989 yılına kadar biz ankaranın ilçesydik dolayısıyla ankaralıydık ,uzak ilçe olduğumuzdan kendi yağımızla kavrulurduk ,aslında KIRIKKALEDEN-ANKARAYA çok kuş çektiler halende devam ediyo bu sürkülasyon saygılar ....muharrem abi üzme beni lütfen.....

YANLIS ANLAMISSIN ERTAN KARDESİM KIRIKKALEYE AİT DERKEN KIRIKKALE ORJİNLİ DEMEK İSTEDİM BİR URFA BİR MARDİN SİVAS GİBİ DEMEK İSTEDİM KIRIKKALEDE ÇOK İYİ KUSLAR YETİŞTİRİCİLER HER ZAMAN VAR ÜZMEK KISMINA GELİRSEK İNSANLARI ÜZMEK KIRMAK HELE DE 4 TELEK İÇİN BENİM ANLAYISIMIN DISINDA OLAN BİR SEY İLKEM ARKADAS DOST KAZANMAKTAN PAYLASMAKDAN YANADIR ANLATILAN ZAMANIMIZDA YASANANLAR BİLİNENLER OLMAMIS BİR SEYİ OLMUS GİBİ ÇABASINDA HİÇ OLMADIM O YILLAR NE GÖRMÜŞSEK ONLARI İZAH ETMEYE ÇALISTIK DUYUMLARLA DEGİL BİLİNENLERİ ANLATMAYA ÇALISTIM

SAYGILAR

kardeşim zaten kuşun nereli olduğu önemli değil
sen yavrularını al uçur inşallah güzel oynar
kuşun seceresi önemli değil önemli olan kanı

geçenlerde kuşum olmadığı için stres atmak için kuş pazarına gittim

orda adam ankara kuşları-ankara kuşları diye bağırıyo
fiyatlarıda normal kuşların iki katı fiyat istiyo

dedim ne özelliği var bunların bu kadar pahalı
adam dediki
kardeş siz bunları bikmessiniz bunlar ankara kuşu bunların ölüsü oynar dedi

ya dedim ne alaka kuşta önemli olan kan
ha ankaralı olmuş ha urfalı ha kayserili mühim olan kandır
dedim
yok dedi sen anlamıyosun kuştan dedi bunların ölüsü oynar ağzın açık bakarsın dedi

ne diyeyim daha adama
tamam abi dedim sen haklısın ben haksızım
gülerek gittim

mazidenbiri' Alıntı:
kardeşim zaten kuşun nereli olduğu önemli değil
sen yavrularını al uçur inşallah güzel oynar
kuşun seceresi önemli değil önemli olan kanı

geçenlerde kuşum olmadığı için stres atmak için kuş pazarına gittim

orda adam ankara kuşları-ankara kuşları diye bağırıyo
fiyatlarıda normal kuşların iki katı fiyat istiyo

dedim ne özelliği var bunların bu kadar pahalı
adam dediki
kardeş siz bunları bikmessiniz bunlar ankara kuşu bunların ölüsü oynar dedi

ya dedim ne alaka kuşta önemli olan kan
ha ankaralı olmuş ha urfalı ha kayserili mühim olan kandır
dedim
yok dedi sen anlamıyosun kuştan dedi bunların ölüsü oynar ağzın açık bakarsın dedi

ne diyeyim daha adama
tamam abi dedim sen haklısın ben haksızım
gülerek gittim
Haklısın abi.Ben sadece bilgi almak istedim.Dediğin gibi kuşun altından gelen önemli.

değerli arkadaşlar kırıkkalede kuş yok derseniz çok ayıp edersiniz senelerden beri kapılarımızı aşındıran İstanbul lu ankara lı bursa lı ağrı lı yozgatlı izmirli antalyalı ve sayamadığım illernden gelen arkadaşlara ayıp olur kuş yok diyen varsa gelsin kralını uçuralım

kırıkkaleli_kuşçu' Alıntı:
değerli arkadaşlar kırıkkalede kuş yok derseniz çok ayıp edersiniz senelerden beri kapılarımızı aşındıran İstanbul lu ankara lı bursa lı ağrı lı yozgatlı izmirli antalyalı ve sayamadığım illernden gelen arkadaşlara ayıp olur kuş yok diyen varsa gelsin kralını uçuralım
FUAT KARDESİM K KALEDE KUS YOKTUR DENMİYOR HER YER DE KUS VARDIR KRALI VARDIR YANLIS ANLAMISSINIZ ANLATILMAK İSTENEN BİR URFA MARDİN ANKARA SİVAS GİBİ TA EZELDEN BERİ İŞTE BUDA K KALE KUSU DENİLEBİLECEK BİLİNEN DENMEK İSTENİYOR YANİ K KALE ORJİNLİ DENMEK İSTENİYOR K KALEDE İYİ KUSDA KUSCULARDA VAR HER ZAMAN DA OLDU YANLIS ANLASILMASIN SİZDE YANLIS ANLAMAYINIZ

SAYGILAR

Geri