Kırk Kuyruğumun Kafası ???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Onu®
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

Onu®

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Onur Balık
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Selam arkadaşlar ben bi arkadaşımdan 40 kuyruk aldım onun kuşları baya bi dövmüş 40kuyrugu. b
tek gözü kör etmişler. bende foto çektim sizde bi bakarmısınız geçermi kafası.. ben yararlanabilirmiyim bu kuştan ??

d84a427e4d76f3701b07a980f69331e5.jpg

aa7e135e62acf325683c27fbbf82dca2.jpg

80e03e786c15ffed889837307bc0af6e.jpg

Kardeş Bu Kuş Gidiciye Benziyor.İnşallah Düzelir Yazık Olmuş Hayvana.

hayvanın karnını her zaman tok tut ve artık havalar cok ısındı nemlı ve serın bır yerde bak hayvanı güneşi doğrudan almasın ve yaralarına pansuman yapıp kapat yaraların üstünü

Arkadaşım önceLikLe geçmiş Olsun DilekLerimi sunuyorum... Biraz emek vererek kuşu eskisindende sağLıkLı yapabilirsin... Yaraları ağır görünsede emin oL İyileşir sadece yapman gerekenLeR WaR... Eczanelerden tetra isimLi damLayı alıp hergün gözüne sabah öğle aksam gunde 3 kere damLaT... Kusculardan tehmin edebilecegin mineral vitamin hapı ... Colvit Plus aL Tanesi 10 - 15 kuruş... Yaralarına arko krem süR.. 1 HAFTA 10 GUNDE FARKI Görüceksin bu bişey değiL Nelerini iyileştirdim... Şimdi koyucagım fotodaki kuş kumesde 10 15 sefer bu tür şeyler başına geldi tüyleride yolundu gözleride kapandı takviyeyle ben baktım genede feda etmedim onu... Basit'dir emek Verirsen iyiLeştirirsin.

Ekli dosyalar

• 040520101300.webp
    040520101300.webp
    209.9 KB · Görüntüleme: 1,184
Kuşu atmacaların yanına mı koymuş arkadaşın? Diğer döven kuşlar adana, posta felan mı? Feci parçalamışlar... Teramicin merhemle kabuk tutmuş yaraları hızla kapatabilirsin ama kuşu sakin ve tek bir ortamda beslemen gerekir. Suyuna vitamin takviyesi yaparsın ve karışık yem ver ki çabucak toparlasın.

Kardeşlerim hepiniz birşey söylemişsiniz ama bu kuş dayak yemiş gibi değil.Gözünün körlüğü salmonella'nın neden olduğu körlüğe benziyor.Bence çok fazla yapabilecek birşey yok.Malesef yok.

Salmonella ile alakası yok. Ensede tüy kalamamış açık yaralar bariz dayak yediğinin göstergesi...

buyrun hocam bu link : http://projeler.marmaraguvercin.com/?p= ... e=salmomix

salmonellalı göz ile bu kuşun gözünü karşılaştırın.Ayrıca bence dayak yememiş kafasında ur var.Bir kısmını almaya çalışırken kuşu bu hale getirmiş olabilirler."Ur"un ucunu resimde gösterdim.Nedeni salmonelladır.

Ekli dosyalar

• d84a427e4d76f3701b07a980f69331e5.webp
    d84a427e4d76f3701b07a980f69331e5.webp
    214.7 KB · Görüntüleme: 1,118
kardeşim kuşunu dövmemişler bir güvercin böyle büyük yaralar açıcak şekilde dövüşemez genlerinde böyle birşey yok saygılarımla...

Feyyaz kardeşim o resimleri belki bin kere görmüşümdür. Salmonella hastalığını da iyi araştıranlardanım. Kuşlarım aşılı olduğundan kümesime çok şükür hiç girmiyor ama bu kuş salmonella değil. Salmonella da açık yara gördün mü hiç? O gördüğünde ur değil deri kalkmış ve çürüyüp kupkuru hale gelmiş. Bende posta, sırakka, adana gibi iri kuşlar varken kümeste kafa-kuyruk kelebeklerde vardı ve sırakka erkek bu kelebeğin yuvasına kafayı takmıştı ve yeme düşmeye az kalmış yavruları kümeste öldürmesine yakın döverken yakaladım, yavruları kurtaramadım ama... Aynı böyle tepesini yolmuş kan revan haldeydi yavrular... Ben o kuşun körlüğünün iyleşmeyeceğini ama eğer tedaviye cevap verir özellikle de yem yer su içerse bişeyinin kalmayacağına inanıyorum.

Engin Bey sizde genetik mühendisimisiniz? Genleri hakkında bize bilimsel şeyler paylaşır mısınız? Acaba benim kuşlarımın geni mutasyona uğramış olabilir mi? Üstün bilgilerinizi bekliyorum.

engzrb' Alıntı:
kardeşim kuşunu dövmemişler bir güvercin böyle büyük yaralar açıcak şekilde dövüşemez genlerinde böyle birşey yok saygılarımla...

İnsanlarda olduğu gibi hayvanlarda düşene tekme vururlar, yaralı bir köpeği diğer köpeklerin boğması gibi.Bazı kuşlar cok kavgacı oluyor, ben böle bir kuşumu satmıştım 3.5 sene sonra yine geldi, ilk hafta kuş sakindi sonrasında yavru kuşumun kafasını delmişti huylu huyundan vaz geçmez, uzağa postaladım 4 aydır ses yok.

ugurk81' Alıntı:
Feyyaz kardeşim o resimleri belki bin kere görmüşümdür. Salmonella hastalığını da iyi araştıranlardanım. Kuşlarım aşılı olduğundan kümesime çok şükür hiç girmiyor ama bu kuş salmonella değil. Salmonella da açık yara gördün mü hiç? O gördüğünde ur değil deri kalkmış ve çürüyüp kupkuru hale gelmiş. Bende posta, sırakka, adana gibi iri kuşlar varken kümeste kafa-kuyruk kelebeklerde vardı ve sırakka erkek bu kelebeğin yuvasına kafayı takmıştı ve yeme düşmeye az kalmış yavruları kümeste öldürmesine yakın döverken yakaladım, yavruları kurtaramadım ama... Aynı böyle tepesini yolmuş kan revan haldeydi yavrular... Ben o kuşun körlüğünün iyleşmeyeceğini ama eğer tedaviye cevap verir özellikle de yem yer su içerse bişeyinin kalmayacağına inanıyorum.

Engin Bey sizde genetik mühendisimisiniz? Genleri hakkında bize bilimsel şeyler paylaşır mısınız? Acaba benim kuşlarımın geni mutasyona uğramış olabilir mi? Üstün bilgilerinizi bekliyorum.

ne genetik mühendisiyim nede üstün bilgilerim var sadece 11 yaşında beri güvercinlerle iç içeyim senden daha fazla tecrübem var ;)

ayrıca ben birbirlerini öldüremez der iken yavru güvercin ile yetişkin güvercini kastetmemiştim bende biliyorum ki yavru lar yetişkinlere karşı koyamazlar ama hiçbir yerde duymadım ve görmedim 2 yetişkin güvercin kendilerine resimdeki kadar zarar versin saygılarımla...

engzrb' Alıntı:
ugurk81' Alıntı:

ne genetik mühendisiyim nede üstün bilgilerim var sadece 11 yaşında beri güvercinlerle iç içeyim senden daha fazla tecrübem var ;)

Yaşımız aynı sayılır bende 29 yaşındayım. Doğduğumda da babamın kuşları vardı. Bana da 3 yaşımdayken kuş hediye etti. O zamandan beri kuş evimizden eksik olmadı. Neyse bilgiliyim demekle bilgili olunmaz. Saçma sapan iki cümle yazıp insanların kafasını karıştırmayın kardeşim. Benim her soruna yaptığım açıklamalar gibi açıklamalar yapın, insanlar okusun ve düşünsün ve sizin tecrübeli olduğunuza onlar karar versin. Ne gördüm ne duydum diyorsun, ekelerin birbirini öldürme durumu için... Dar bir kümese adana çifti koy bir de ona kafa tutamayacak resimdeki gibi taklacı bir kuş koy diyeceğim ama hayvana yazık olacak... Kuşlarında bir çok hayvanda olduğu gibi kendine göre belirlediği alanları vardır, o alanda benim borum öter derler. Bilmediğiniz şeylerde ısrarcı olmayın, bildiğiniz bir şey varsa siz açık bir dille anlatın herkes oturur düşünür. Sizin gibi sanal alem bilginlerinden geçilmiyor ortalık. Hodri meydan bilgileriniz konuşsun.

ugurk81' Alıntı:
engzrb' Alıntı:
ugurk81' Alıntı:

Yaşımız aynı sayılır bende 29 yaşındayım. Doğduğumda da babamın kuşları vardı. Bana da 3 yaşımdayken kuş hediye etti. O zamandan beri kuş evimizden eksik olmadı. Neyse bilgiliyim demekle bilgili olunmaz. Saçma sapan iki cümle yazıp insanların kafasını karıştırmayın kardeşim. Benim her soruna yaptığım açıklamalar gibi açıklamalar yapın, insanlar okusun ve düşünsün ve sizin tecrübeli olduğunuza onlar karar versin. Ne gördüm ne duydum diyorsun, ekelerin birbirini öldürme durumu için... Dar bir kümese adana çifti koy bir de ona kafa tutamayacak resimdeki gibi taklacı bir kuş koy diyeceğim ama hayvana yazık olacak... Kuşlarında bir çok hayvanda olduğu gibi kendine göre belirlediği alanları vardır, o alanda benim borum öter derler. Bilmediğiniz şeylerde ısrarcı olmayın, bildiğiniz bir şey varsa siz açık bir dille anlatın herkes oturur düşünür. Sizin gibi sanal alem bilginlerinden geçilmiyor ortalık. Hodri meydan bilgileriniz konuşsun.

güzel kardeşim okuduğunu anlayamama gibi bir sorunun var galiba ben ne bilgiliyim diyorum nede genetik mühendisiyim daha fazla polemiğe girmicem ...

Lütfunuza nasıl teşekkür etsem azdır tecrübeli arkadaşım. :))

Geri