engzrb' Alıntı:
ugurk81' Alıntı:
Feyyaz kardeşim o resimleri belki bin kere görmüşümdür. Salmonella hastalığını da iyi araştıranlardanım. Kuşlarım aşılı olduğundan kümesime çok şükür hiç girmiyor ama bu kuş salmonella değil. Salmonella da açık yara gördün mü hiç? O gördüğünde ur değil deri kalkmış ve çürüyüp kupkuru hale gelmiş. Bende posta, sırakka, adana gibi iri kuşlar varken kümeste kafa-kuyruk kelebeklerde vardı ve sırakka erkek bu kelebeğin yuvasına kafayı takmıştı ve yeme düşmeye az kalmış yavruları kümeste öldürmesine yakın döverken yakaladım, yavruları kurtaramadım ama... Aynı böyle tepesini yolmuş kan revan haldeydi yavrular... Ben o kuşun körlüğünün iyleşmeyeceğini ama eğer tedaviye cevap verir özellikle de yem yer su içerse bişeyinin kalmayacağına inanıyorum.
Engin Bey sizde genetik mühendisimisiniz? Genleri hakkında bize bilimsel şeyler paylaşır mısınız? Acaba benim kuşlarımın geni mutasyona uğramış olabilir mi? Üstün bilgilerinizi bekliyorum.
ne genetik mühendisiyim nede üstün bilgilerim var sadece 11 yaşında beri güvercinlerle iç içeyim senden daha fazla tecrübem var
Yaşımız aynı sayılır bende 29 yaşındayım. Doğduğumda da babamın kuşları vardı. Bana da 3 yaşımdayken kuş hediye etti. O zamandan beri kuş evimizden eksik olmadı. Neyse bilgiliyim demekle bilgili olunmaz. Saçma sapan iki cümle yazıp insanların kafasını karıştırmayın kardeşim. Benim her soruna yaptığım açıklamalar gibi açıklamalar yapın, insanlar okusun ve düşünsün ve sizin tecrübeli olduğunuza onlar karar versin. Ne gördüm ne duydum diyorsun, ekelerin birbirini öldürme durumu için... Dar bir kümese adana çifti koy bir de ona kafa tutamayacak resimdeki gibi taklacı bir kuş koy diyeceğim ama hayvana yazık olacak... Kuşlarında bir çok hayvanda olduğu gibi kendine göre belirlediği alanları vardır, o alanda benim borum öter derler. Bilmediğiniz şeylerde ısrarcı olmayın, bildiğiniz bir şey varsa siz açık bir dille anlatın herkes oturur düşünür. Sizin gibi sanal alem bilginlerinden geçilmiyor ortalık. Hodri meydan bilgileriniz konuşsun.