Kırklareli Derneğine Ziyaretimiz.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K
A

Anonymous

Misafir
Merhabalar,

Trakya da ki derneklerimiz arasında mekan temizliği ile derneğin içinde ki huzur ve sessizlik ile dikkat çeken refah içinde hizmet vermeye çabalayan nezih bir mekan olan dernekte ilk olarak bunlarla karşılaştığımız ziyaretimiz sırasında.Derneğin içinde mezat sırasında sigara içilmemesi hatta ve hatta masalarda kül tabaklarının bulunmamasını şaşırarak ayakta alkışladık :shock:

Dernek başkanı Hüseyin Helvacıoğlu ve Alptekin Baştürk ve dernek üyeleriyle ile yaptığımız konuşmalar da yöresel ırklarımızın durumdan tutunda TGF na üyeliğe kadar bir çok konuda yaptığımız keyifli sohbetler de sıkıntıların en başında bir çok işletmecinin sıkıntısı olan maddi gelirin kısıtlı olması derneğin kirasının çok pahalı olması geliyor (biz bir dernek kurduk fakat sahip çıkılmıyoruz diyerek sitem eden Helvacıoğlu) zor şartlar altında yapılan mezatlarla derneği ayakta tutmaya çalışıyor.
Derneğimize katılım az aidat toplamakta güçlük çekiyoruz ifadesini kullanan Helvacıoğlu durum böyle olunca da yaptığımız mezatlarla harcamalarımızı karşılamaya çalışıyoruz söyleminde bulunrak oldukça sitemkar.Bunun karşısında da tarafımdan sorulan sorularda (yetiştiricilik ve yörel ırklarımız adına projeleriniz nelerdir?) sorusunun karşısında sıkıntının kazançta olduğunu görmekteyiz (kazanalım ki hizmet edelim düşüncesi pek tabiki bu derneğimizde de var).MEvcut üyelerimizin biraz bize sahip çıkması durumda bir çok projeye imza atarız biz dernek kurduk bunu yaşatacak olan üyelerdir diyerek sitem eden Helvacıoğlu sadece üyelerimiz ve yetiştircilerimizden sahip çıkılmayı bekliyoruz birlikle her işin üstesinden geliriz mantalitesinde.
Bizde gördük ki gerçektende Kırklareli derneği başkanıyla yönetim kurulu üyeleriyle güzel misafirperver değerli yetiştiricileriyle yaşatılmayı daha da iyi hizmet vermesi için kazanmayı fazlasıyla hak ediyor.Biz ziyaretimizi dört dostumuzla birlikte gerçekleştirdik derneğin şu sıkıntılı durumunu dahi çok beğendik ve Trakya da örnek dernek olabilecek derneklerimizin listesinde ki yerini düşüncelerimizle yükselttik.

Burdan Kırklareli güvercin yetiştircilerine de bir mesaj DERNEĞİNİZE SAHİP ÇIKIN çok güzel temiz huzurlu refah bir derneğiniz var dernek yönetiminiz geleceğe çok olumlu ve bilinçli bakabilen hizmete için kolları sıvamış başkan ve yardımcılarından oluşmakta bu insanların değerini bilip sahip çıkılmasını canı gönülden isteriz ve sizden de rica ederiz.

Dernekten görüntüler.

Mezat görüntüleri.

Erdem Günay, taklacı incelemesinde :)

Sohbet Köşesi.

Ziyaret grubumuzdan dostlarımız (Bahadır ve Erdem GÜnay).Bahadır soy ismini hatırlayamadım kusura bakma!

(soldan). Ayhan,Bahadır ,ben,Hüseyin Helvacıoğlu,Yusuf Değirmenci,dernekten meraklı bir abimiz,Alptekin Baştürk.

Cüneyt Varışlı ve ben.Kendisine bizlere göstermiş olduğu yakınlık misafirperverlik için ve bizi uğurlarken hediye verdiği yerli beyazlar için çok çok teşekkürderim.(uçurup döndürmeye çalışacağım)!Gİttikçe azalan tepesiz beyaz makaracı yerli ırkımıza da sahip çıktığı için Cüneyt abime ayrıca teşekkür ederim.

(soldan) Bahadır,Erdem ,Ayhan ,Ben,Cüneyt Varışlı.

Birlikteliğimizde bizleri ağırlayan dernek başkanı Hüseyin Helvacıoğlu ve yönetim ekibine,Cüneyt Varışlı ya, ismini unutuğumuz yetiştiricilerimize sonsuz teşekkürler.

Selamlar Hilal Hüseyin kardeşim , ilimiz Kırklareli' ne yapmış olduğunuz ziyaret ve bu ziyarete dair izlenimlerinizi bizlerle paylaştığınız için çok teşekkürler .
Sizin de bahsettiğiniz gibi Kırklarelinde'ki derneğimiz oldukça nezih ve temizdir, benimde ilk dikkatimi çeken konu bu olmuştu .
Herhafta pazarları öğlen saatlerinde mezat düzenlenir . Dahaçok yerel ırklardan kuşlar alınıup satılır , azda olsa diğer ırklar ve taklacılarda zaman zaman çıkar .
Sakin ve akışkan bir mezattır gürültü patırtı yoktur .
Ben dahaçok çay içip ortamın tadını çıkarmak için giderim imkanım olduğunda . Malum Pınarhisar'dayım çok sık gitme imkanım da olmuyor açıkçası..
Birçok Derneğe oranla kurallara uyulan , hakkaniyetli davranılan , çok küçük çocukların bile güvenle katıla bildiği ölçülü bir ortamı olan . GÜZEL BİR MEZAT YÖNETİMİ VARDIR .. .. Emek veren ve ilgilenen tüm büyüklerimize buradan teşekür etmeklazım gerçekten ..
Bu dernekte kuştan hiç anlamayan sıradan bir insan olarak dahi eskaza otursanız ve mezatı takip etseniz mutlaka bu işe karşı sempati sahibi olursunuz ve mutlaka kuşcular hakkında olunlu ve sempatik izlenimleriniz olur .. ..
Ben zaman zaman değişik şehirlerde faklı Mezatlar ve Dernekler'de gördüm , bazılarında ne kuş, nede kuşçuluk adına olumlu hiçbir olay yok, tamamen batakhane gibi çalışan , kalpazan kılıklı insanların ortalıkta fink attığı tehlikeli yerler ..
Bu gibi pek çok kuş ve kuşçu mekanından sonra Kırklareli ilimizdeki Dernek ve mezat ortamını gördüğümde çok etkilenmiş çokta beğenmiştim ..
İnanın ne Denekten birini şahsen tanırım nede Mezattan , oradaki insanların isimlerini dahi bilmem simaen ortama gide gele uzaktan tanıdığım insanlar .. Yani bilmeyip buradan yağcılık yaptığımı düşünenler olabilir belki diye bunu söylüyorum..
Tüm orada organizasyonda çaba sarf eden kuşdostlarına birkez daha bu nezih ortam için şükranlarımı sunuyorum .
Elbetteki mükemmel de değil , eksikleride var mutlaka , ancak sizinde bahsettiğiniz gibi maddi manevi birçok zorluklarla bu işler yürüyor herzaman hakkını verip, '' iyiye de iyi ''demek lazım .. selamlar.ŞEREF

Merhaba sevgili arkadaşım Hüseyin,görünen o ki hafta sonu yine yoğunmuşsun.Derneğin fotoğraflarına bakarken insan imreniyor gerçekten nezih bir ortam bizim buralardaki mezat yapılan (bokluk) yerler ile kıyaslanamaz güzellikte paylaşım için emeğine sağlık.
hoşçakal..

Merhaba hüseyin bey güzel bir gün olmuş bizlerle paylaştınız için teşekkürler.

gerçekten dernek ortamı ve gösterilen misafirperverlik çok güzeldi. bu tip ziyaretlerin bu işe gönül vermiş hobicilerin tanışmasında ve kaynaşmasında öneminin büyük olduğunu düşünüyorum. yapımda ve yayında emeği geçen herkesi kutluyorum.

evet , 2 yıldır takvim&festival düzenlemeyen bir yönetim gibi 'ufak' 'tefek' eksikleri var ...

kullucu39' Alıntı:
evet , 2 yıldır takvim&festival düzenlemeyen bir yönetim gibi 'ufak' 'tefek' eksikleri var ...

Hocam merhabalar,

Varsın bir takvim basılmasın her senede festival yapılmasın!!! Bunlar eksiklik dahi değil biz 5 yıldır festival yapmadık(görmedik) takvim ise hiç bastırmadık görmedik de! Tabii gönül hepsinin olmasını istiyor ama birlik beraberlik olması lazım derneklere sahip çıkılması gerekli !!! Beklenti içine girerken birazda biz derneklerimiz için ne yapıyoruz? sorusunu kendimize sormamız lazım!!! Öyle değil mi?

Kırklareli derneği gayet nezih bir ortam sahip çıkılırsa birlilk beraberlik yakalanırsa bu dernek yaşatılabilir festivalde olur takvimde basılır künye de bastırılır yeterki biraz eksiklikler için bizlerde çalışalım her şeyi derneklerimizden beklemeyelim beklentilerimiz için çalışmalar yapalım sonrasında her şey olur düşüncesindeyim .

Güzel bir derneğiniz ve yönetim kurulunuz var sahip çıkmanızı dilerim saygılar sevgiler.

köşeyazarı tadındaki üslubun ve her ne kadar işimize yaramıycak tavsiyeler de olsa tavsiyelerin için teşekkür ederim, benim ve arkadaşlarımın dernek için yaptıklarını bilmediğin için böyle yaklaşmışsın vaziyete canın sağolsun seni de anlıyorum bilmiyorsun hiçbirşeyi o yüzden böyle bakıyosun benim tepkime. tıkır tıkır işleyen düzeni bozarsan sorumlusu sen olursun sana 'çüş' diyenler değil.. diye izah ediyim vaziyeti kısaca.

en önemli mevzuyu atlamşım : ben standartların çok çok çok üstünde iddialı kuşlar üretiyorum bir nevi icad ediyorum çalışarak , ben onların reklamını yapmadıktan sonra daha doğrusu üyesi olduğum dernek görevini yapmadığı için ben reklamını yapamadıktan sonra neden o derneğe aidat ödiyim? neden üye olıyım? eski yönetimlerde ne şartlarda festivaller yapıldı biz biliyoruz bunları siz bilemezsiniz!!!!!!!!!!!ben sabah 3 lere kadar kafes kurdum çünkü morg gibi soğukta düğün salonlarında!!!!! lütfen bilgi sahibi olduğunuz konularda _yapıcı_eleştiriler yapınız/kalp kırmayınız!!!!!

kullucu39' Alıntı:
köşeyazarı tadındaki üslubun ve her ne kadar işimize yaramıycak tavsiyeler de olsa tavsiyelerin için teşekkür ederim, benim ve arkadaşlarımın dernek için yaptıklarını bilmediğin için böyle yaklaşmışsın vaziyete canın sağolsun seni de anlıyorum bilmiyorsun hiçbirşeyi o yüzden böyle bakıyosun benim tepkime. tıkır tıkır işleyen düzeni bozarsan sorumlusu sen olursun sana 'çüş' diyenler değil.. diye izah ediyim vaziyeti kısaca.

Merhabalar,

Hocam hatırlatmalarınız için çok teşekkür ederim sadece bilgim dahilinde ve gözlemlediğim kadarırla izlenimlerimi aktardım sanırım kırılmışsınız kusura bakmayın lütfen kimin neye ne şekilde anlıyacağına ve kırılacağını ve konuları nereyi çekeceğini tahmin edemiyorum daha! :buyrun:

Bu tarz konulara sizinde belirttiğiniz gibi sizin üslubunuzla! çok ÇÜŞŞŞ diyen olur ve ben bunların içerisinde olmak istemem bu köşe yazarlığıma yakışmaz ve aykırıdır çünkü :buyrun: .Tavsiyeleriniz ve için tekrar çok teşekkür ederim bilmediğim çok şey var sizler gibi doğru insanlarla yaza yaza öğreneceğiz inşallah Kırklareliye sevgiler saygılar geldiğimizde görüşmek tanışmak dileğiyle Edirne yede bekleriz inşallah.Hoşçakalın.

Bu guzel paylasiminiz ve verdiginiz emekler icin tesekkur ederim , cok guzel bir ziyaret olmus Allah herkesin gonlune gore versin.

büyük oynuyosan;gerektiğinde ÇÜÜŞ diyeceksin - demezsen dernek ayakta kalır - sen yıkılırsın..

kullucu39' Alıntı:
büyük oynuyosan;gerektiğinde ÇÜÜŞ diyeceksin - demezsen dernek ayakta kalır - sen yıkılırsın..

Merhabalar,

Düşüncelerinize saygı duyuyorum hocam teşekkür ederim. kimse yıkılmasın ,kırılmasın inşallah görüşmek dileğiyle Kırklareli'ye sevgiler saygılar. .

Sevgli Hüseyin bey kırklareli derneği temiz ,ferah, güzel , biryerdir .Kırklarelin'doğdum ,büyüdüm ,fakat derneğe üye olmak için eskiden ,kılı kırk yarmak değimini kullanmak ,istedim .Çünkü eski yönetimler seçici davranıyorlardı .şimdiki yönetim ,bunun cezasını çekiyor ,Saim Baştürk abimiz ve Yalçın Öntufan hocamız olmasaydı .Ben derneğe belki asla üye olamazdım .Kırklarelin'deki üyeliğim iş dolayısla kısa sürdü ,şimdi .lüle burgaz'dayım buradakı üyelik sistemi basıt ,merkezde kaldığı içinde çok iyi bir mezat ortamı oluyor .Cumartesi akşamları .Kırklarelinde ise öyle saat'i düşünün bir sürü kuş taşıma kafesinde ,gözümüz gibi baktığımız ,değerlerimizle ölçtüğümüz kuşlarımı ben şahsen o eziyeti çektirtmem . o yüzden vaktim uygun olduğu halde, Kırklarelili mezatına gitmiyorum. mezat saatini akşam sernliğine getirilerse belki katılım daha yüksek olur .saygılarımla Ö papatya.

kuşçu_özcan' Alıntı:
Sevgli Hüseyin bey kırklareli derneği temiz ,ferah, güzel , biryerdir .Kırklarelin'doğdum ,büyüdüm ,fakat derneğe üye olmak için eskiden ,kılı kırk yarmak değimini kullanmak ,istedim .Çünkü eski yönetimler seçici davranıyorlardı .şimdiki yönetim ,bunun cezasını çekiyor ,Saim Baştürk abimiz ve Yalçın Öntufan hocamız olmasaydı .Ben derneğe belki asla üye olamazdım .Kırklarelin'deki üyeliğim iş dolayısla kısa sürdü ,şimdi .lüle burgaz'dayım buradakı üyelik sistemi basıt ,merkezde kaldığı içinde çok iyi bir mezat ortamı oluyor .Cumartesi akşamları .Kırklarelinde ise öyle saat'i düşünün bir sürü kuş taşıma kafesinde ,gözümüz gibi baktığımız ,değerlerimizle ölçtüğümüz kuşlarımı ben şahsen o eziyeti çektirtmem . o yüzden vaktim uygun olduğu halde, Kırklarelili mezatına gitmiyorum. mezat saatini akşam sernliğine getirilerse belki katılım daha yüksek olur .saygılarımla Ö papatya.

Merhabalar,

Biz sadece ziyaretimizi paylaştık, eski yönetimin nasıl bir dernek işlettiği konusunda yorum yapmak bize de düşmez eski dönemde ki şartlar ve şimdiki şartlar arasında eminim ki farklar var ! Sizlerin ne şekilde ve koşulda üye olduğunuz dernekle aranızda olan bir durum yorum yapma lüksüne sahip değiliz.

MEzat saatleri hakkında düşüncenizi direk derneği ziyaret ederek dernek başkanlarıyla görüşürseniz daha iyi olur.

Şu anki Kırklareli dernegi çok güzel bir ortamda değerli insanlardan kurulmuş sahip çıkılması gereken bir yer bana göre.Gerisi size kalmış.Görüşmek dileğiyle hoşçakalın.

selam...ne güzel tekrar kırklareli derneğini görmek...teşekkürler..

Geri