kırma mı bu kuşlar?

Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
murat yılmaz
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
arkadaşalar kümesimde bulunan kısa yüzlü kuşlar kırmamı ve kırmaysa sizce ne kırması?diğer taklacı olanları yeni koydum yanlarına..

Ekli dosyalar

• ALIM0146.webp
    ALIM0146.webp
    1.4 MB · Görüntüleme: 1,880
  • ALIM0166.webp
    ALIM0166.webp
    1.3 MB · Görüntüleme: 2,241
kusura bakmayın sorunuza cevap değil ama o beyazın yumurtası düşmüyo mu ordan???

beyazlar kırma değil gibi sanki ama diğerlerini bilmiyorum gerçekten de o yumurta düşmüyomu ordan o kuş o yumurtaya yatamaz ki

Bence hünkarilerin kırma gibi durmuyo ama öncelikle kümesine bir düzen ver.

Yuvalıkları ,limon kasasından yapman daha uygun olur,, mahallenin bütün cöp tenekelerini indirmişsin kümese :D
Bu kümeste kırma kuş kaçınılmazdır, nedeni ise karışık beslemen, bu sorunun cevabını ,biraz düşünsen kendin cevaplarsın.

Kümesine biraz düzen verirsen ve tek ırk beslersen böle sorular sormana gerek kalmaz yuvaları çöp tenekesinden değil limon kasasından yaparsan kuşlar rahat eder. Bu arada o yumurtaya beyaz yatamaz yatmıyo gibi duruyo ztn

hünkariler kırma gibi duruyor ayrıca limon kasasinı pazarlardan limon satanlardan 1 tl ye temin ede bilirsin

Kumes cok sagliksiz , tenekeler paslanmis felan..burda saglikli yavru almayi degil saglikli kus besleyemezsin.
Biraz daha onem gosterin onlarinda cani var , temiz tutun rahat edecek sekilde duzenleyin kumesi.
Kuslara yazik ..ayrica birkactane kirma kus var , ama suan onemli olan kuslarin sagligi bana gore ..

o kuşlara yazık değil mi? Öyle harabe gibi yerde besliyorsun bence beslediğin yeri baştan bi değiştir düzene sok.

kümes için haklısınız her zaman gidemediğm için köye böyle bi görüntü oluşuyo..kısa yüzlü olan kuşlar hariç diğerleri o kümese yeni koydum gidecekler yakında..teşekkürler herkese verdiği bilgiler için..

selamlar arkadaşlar herkes genelde kümese sağlıksız ve düzensiz dedi evet haklı olabilirsiniz bencede öyle fakat kümesin resmindeki fotografta sizce sağlıksız bir kuş gözüküyor mu ? kimi kümes böyledir. temizlersin hasta olur ama bunlar o ortamı sevmiş maşallah hepsi çin gibi eğer kuşlar seviyorsa bulunduğu ortamı bence arayışa girmek biraz sakıncalı bence bırak kümesini öyle kalsın.

abi kuşlar kırma olabilir çünkü tek ırk beslemediğin için ama genede güsel kuşların
KUBİLAY saygılarımla.......

kuş o yumartaya nasıl yatcak kümasın halıne bak lımon sandıgı fılan bulamıyomusun sen kus filan bakma kardesim

onur avcı' Alıntı:
kuş o yumartaya nasıl yatcak kümasın halıne bak lımon sandıgı fılan bulamıyomusun sen kus filan bakma kardesim

selamlar bu tür uslup yanlış bu tür tenekede besleyen cok eskiler genelde hep tenekede besler besleme ne demek böyle bir şey diyecekseniz kardeş bu sekil besleyip kuşları üzme yada adabına göre besle gibi düzgün bir uslup olmalı başlıkta ben kümeste kuş besleyim mi yoksa beslemiyim mi diye bir soru sormamış.

sen hayvanlara acımıyonmu kardeş yazık hayvanlara üşürler o tenekenin içinde artı yvru biraz zor büyütürsün orda

saygılar

emre kalender

evet arkadaşlara katılıyorum sen boşevr kuş besleme sana deyil ama o kuşlara yazık arkadaşım şu kümese biraz daha düzgün bar ya havvanlara yazık

abi bunların hepsi yoz bunları sat daha yeni kuşlar al abi.

Selamlar kardeşim kuşların zaten damar kuşlara benzemio ama herkezin kuşu kendine güzeldir.. Ha birde tenekeler yerine küçük limon kasaları kullansan mükemmel olur. :)) Saygılar

tengelli' Alıntı:
onur avcı' Alıntı:

selamlar bu tür uslup yanlış bu tür tenekede besleyen cok eskiler genelde hep tenekede besler besleme ne demek böyle bir şey diyecekseniz kardeş bu sekil besleyip kuşları üzme yada adabına göre besle gibi düzgün bir uslup olmalı başlıkta ben kümeste kuş besleyim mi yoksa beslemiyim mi diye bir soru sormamış.
arkadasım uslupla ne alakası var,herkes yazmıs dogruda yazmıs,kimisi tavsiyelerde bulunmus,onlarında canı var,o ortamda olurmu yahu goz var nizam var ltf avukatlıgını yapma,bu kadar kisi bosunamı yazmıs yani,limon kasası bulamıyosa o hayvanlara eziyete gerek yok,bu is zevk işi ,bunun kısı var yakında

okancintan' Alıntı:
tengelli' Alıntı:
onur avcı' Alıntı:

arkadasım uslupla ne alakası var,herkes yazmıs dogruda yazmıs,kimisi tavsiyelerde bulunmus,onlarında canı var,o ortamda olurmu yahu goz var nizam var ltf avukatlıgını yapma,bu kadar kisi bosunamı yazmıs yani,limon kasası bulamıyosa o hayvanlara eziyete gerek yok,bu is zevk işi ,bunun kısı var yakında

sence resimdeki kuşlar hallerinden memnun değil keyifsiz hastamı bir co damızlık kümeslerden daha sağlıklı yani teneke değil mesele hala coğu kuşçu analamadı bunu hayret. kendileri köşkte bakıyor ondandır.

arkadaşlar burası eksikleri bilmedigimiz şeyleri paylaşmak için ama yapılan yorumlar çok sert herkez birbirnden gaz alarak çok fazla yüklenmişler arkadaşa kimileri kümesi hor görmüş kimi kuşları bence çok dogal bi kümes bir sürü kırma kuşun olmasıda çok güzel bu arkadaş bellıkı kuş beslemekten zevk alan beyendıgi kuşu kümesine koyan biri bellkı kuş beslemekten bizden daha az stres oldugu kesın yok pahalı kuş olsun yok markalı olsun derdınde degıl bu yüzdende rahat davranıyo bız ne yapıyoruz aman kuşlarımız tek kan olsun aman kuşlarımız çalınmasın rahat yerde dursun diye üst üste dizdigimiz bir sürü santıktan oluşan bir kümes halıne gelıyor yok hayvanlar üşütürmüş yok hasta olurmuşş arkadaşlar doğada güvercinler sizlerinde bildiginiz gibi nerelerde yasıyor nerelere yuva yapıyo catı altlarına oyuklara kıyı köşe neresi varsa oraya yuva yapıyo yanı hayvanlar biizm düşündügümüz gibimi düşünmüyor ben bu kümesin şeklını beyenmedim burda yaşayamam demiyor bence kümes ne kadar karışık ve düzensiz olursa hayvanlar o denlı kendilerini kamufüle ediyorlar ve oraya sahipleniyorlar resimden de bu açıkça belli oluyor ben bi kaç tane dünyadan güvercinlerin yaşadıgı yerlerin resimlerini koyacagım bakın kuşlar ne kadarda mutlu

bu nasıl cevaplar ya gercekten de birbirinizden gaz alarak atıp tutmusunuz sizene nerde beslerse beslesin yok kümesi at yok kus besleme sizene !!! adam size onu mu sormus hem böyle yaparak adam rencide oluyo farkındamısınz ? böyle bişeyler öğretilmez insan gibi söyleyerek öğretilir !!!

merhaba arakadaşim yuvan çok düzensiz halbukibir kaç tuğla ile çok güzel ber şekil verebilirsin kuşların ne cıns olduğunu bilmemiz için yakından resim çekmen lazım

saygılar

Arkadaşlar yemin kilosu burada 1 lira oralarda ne kadar bilemem. Burda herkez arkadaşa tavsiyelerde bulundu daha güzel bir salma yapıp daha iyi kuşlar besleleyebilirsin şeklinde . Gördüğüm kadarıyla arkadaştan çok başkaları alınmış. Dostum canını sıktıysak kusurumuza bakma. Ama yine bi tavsiyede bulaym. teneke kullanacaksan zeytin tenekelerinden koy ve sadece ortasındaki yuvarlak kapağı çıkar. Ozman güzel olur

Sevgilerimle

Mersinden ... Sinan YÜRÜK

Kardeşim kuşlarındanda renkleri beyaz olanlar ve beyazla karışık tonlarda olan 1 kuşun daha var onlar kırma diğerleri deil adları var yazıcamda heryerde farklı olduğu için yanlış anlaşılabilir..

Sinan YÜRÜK

Fotoğraf koyan arkadaşım. fotoğraflarını koyduğun kuşlara yuva yapmasan bile olur. Bende çok onlarda sağa sola sandık asıyorum hiç bi problem olmuyo. zZaten bu kuşlar böyle yerleri severler. Bu arkadaşım taklacı besliyo. Narin hayvanlardır. alışması yavru yapması ve oyun yapması için kuşların yerlerini sevmesi gerekir

SAYGILAR

Geri