kirma mi bu kuslar ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Erbil505
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

Erbil505

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Erbil Adil
Meslek
serbest
İlgi Alanı
Eklem Bacaklılar
slm yeni aldim bunlari ,kirma mi bilmiorum ,yardimci olursanis sevinirim.saygilar.

Ekli dosyalar

• 001.JPG
    001.JPG
    490.1 KB · Görüntüleme: 2,689
  • 003.webp
    003.webp
    82 KB · Görüntüleme: 2,771
  • 007.JPG
    007.JPG
    500.1 KB · Görüntüleme: 2,675
:? :? :?

Ekli dosyalar

• 009.JPG
    009.JPG
    410.3 KB · Görüntüleme: 2,740
  • 020.webp
    020.webp
    98.1 KB · Görüntüleme: 2,785
  • 019.webp
    019.webp
    351.7 KB · Görüntüleme: 2,795
Arkadaşım ilk resimdeki bursa kırma Bunlarıda neden kırdıklarını Bundan Bi Kaç ay Önce en az 40 yıldır bursa besleyen bi abimizle ettiğimiz muhabbette anlattığına göre bursa ırk'ında kuş gaga yapsın diye bazı kendiniz bilmezler kuşları farklı ırkta (Posta) güvercinlerle eş vuruyorlarlar ve bu eşleşmeler dewam ediyor ve ortaya bursa görünümlü uzun gagalı harika bi güvercin Çıkıyor Kısacası Hayvanların genleriyle oynanıyor Bu güvercini eline alıp kırma oduğunu anlmak zor oluyor anca o ırk'ın ustası olan abilerimiz amcalarımız anlayabiliyor anlayamayanlarında zaten ilerki zamanlarda 1 çift güvercini aynı ırk güvercinin eş vurulduğunu zannedenler Yumurtadan Çıkan yavrulardan posta çıkma olasılığıda oluyor Bu insanlarda da Geçerli 2'side sarışın olan 1 alman çift evlendiklerinde çocuklarının zenci olma ihtimali düşükte olsa var Çünkü daha önce 2 çiftten birinin ırklarının arasına bir Zenci( siyahi ) Karışmış olabilir. bu Tür davranışarda bulunmayın arkadaşlar bulunanlarıda uyarın yoksa İleriki Çağlarda Kendini saf olarak koruyabilen güvercin ırkı kalmaz Çıkarlarımız arka planda kalsın güzel damarlar yakalayıp onları bozmadan elimizden kaybetmeden gelecek nesillere bırakalım.

[No message]

Ekli dosyalar

• 014.webp
    014.webp
    41.3 KB · Görüntüleme: 2,782
  • 024.webp
    024.webp
    284.3 KB · Görüntüleme: 2,747
  • 016.JPG
    016.JPG
    554.1 KB · Görüntüleme: 2,730
bango yavrusunu yanislikla koymusum kusuruma bakmayin :pilot:

Erbil505' Alıntı:
bango yavrusunu yanislikla koymusum kusuruma bakmayin :pilot:
Ne kusuru arkadaş kuş güzel kuş olsunda ne koyarsan koy ben bangocuyum herkesin görmesinde fayda var güle güle besle ve büyüt.paylaşımın için teşekkürler

[No message]

Ekli dosyalar

• 001.JPG
    001.JPG
    650.8 KB · Görüntüleme: 2,431
Arkadaşım merhaba son resimde elinde duran s,yah kısa yüzlü kuşun bir ırk ismi var mı acaba ? Bende geçen hafta pazardan bunun mavisini bulup aldım. Ne olduğunu bilmiyorum ama bu kuşun diğer kuşlardan farklı olduğu belli . Şu ana kadar yaptığım incelemelerde boncuri ve Denizli Yoz güvercin cinsleri ile benzerlikleri olduğuu gördüm ama senin elinde tuttuğun kuş siyah olmasına rağmen neredeyse aynısı. Eğer bilgin varsa elindeki siyah kujşla ilgili benimle paylaşırsan çok memnun olurum. Benim elimdeki kuşun kuyruk telek sayısı 10. Seninkinin kaç olduğunu da söyleyebilir misin ?

BURSA OYNARININ KUYRUĞU YELPAZE GİBİ AÇILIYOR..BU NEDENLE HOŞ DEĞİL..

DİĞER CİNSLER BRANŞIM DEĞİL YORUM YAPMAM DOĞRU OLMAYACAĞI KANAATINDAYIM..

4.resimdeki beyaz ve 5.resimdeki kuş kırmadır.
4.resimdeki gaga orta boyda ve ırkının özelliğini taşımamaktadır, 5. resimdeki ise büyük bir ihtimalle mısıri bir kuş ile taklacı bir kuşun yavrusudur
saygılar

1.resimdeki kuşta büyük bir ihtimal bursa ile kısa gagalı bir kuş ile vurulmuş
1.resimdeki kuş üremiş.

Geri