Kırma.!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Erhn61
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

Erhn61

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Erhan SEYİS
Meslek
Acil Tıp Teknisyeni
İlgi Alanı
Kediler
s.a abilerim benim 4 çift güvercinim var fakat aynı takım(beyaza beyaz) değil .ÖRN:arap kuşa sabuni , sabuniye çakmaklı ws.acaba hangi kuşları birbirine kırsam güzel yavrular alabilirim...? sadece yuvamdan örnek olması şart değil lütfen yarımcı olur musunuz.? şimdiden teşekkürler (:

Aleykümselam güzel kardeşim şimdi asıl konu o değil kuşların ırkı yetiştirdiğin ırk taklacı olarak gözüküyor aralardında başka ırk kuş yoksa karışık renk eşlemesi yapabilirsin ama başka ırk kuş varsa yumurtalarını atmanı tavsiye ederim.
Tabi ki göz zevkide önemli ben kendim renge göre yavru alırım beyazla beyaz , arapla arap gibi.. Mermeriye miski vurmam mesela öyle düşün ona göre hareket et ama aynı ırktansa dediğim gibi kırmalık sorunu yok

yuvamın hepsi taklacı zaten ama bazı taklacıların kırma yavruları oyunu güzel olmuyor bilgilendirdiğin için teşekkür ederim abi.

Rengini takma kafaya damara bağlı

Bahsettiğin kuşlardan palyaço gibi rengarenk yavrular alırsın ama soyuna güveniyorsan tabi oyun kuşunda rengin bir önemi yok.
Bence sabuniyle çakmaklı olabilir ama sabuniyle arabı sakın deneme;şöyle bir şey yapabilirsin kümesindeki çilli kuşlar varsa bunları birbirine vur açık renkli olanları da kendi arasında eşleştir rengi koyu olan mesela arapla varsa dumanlı veya koyu mavileri eşleştirebilirsin resim koyarsan daha iyi fikirler çıkabilir.

Saolun fikirler için teşekkürler.

Geri