Kırmalık hangisinde çözemedim!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan polllat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 34
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

polllat

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sinan öztekin
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kemirgenler
Arkadaşlar bir süre önce elime geçen kara enselerim yumurtlamış, yavrunun teki çıkmıştı...Yavru şimdi bayağı büyüdü.. Ama yavru galiba basık tepe.. Birde siz bakın.. Sizce bu yavrudaki tepe mi? Bİrde sizce kuşlardan hangisi, ne kırması? İlgilenen, ilgilenmeyen herkese teşekkürler...

...........SİNAN ÖZTEKİN..............

Ekli dosyalar

• IMG0616A.webp
    IMG0616A.webp
    23.6 KB · Görüntüleme: 1,074
  • IMG0608A.webp
    IMG0608A.webp
    19.5 KB · Görüntüleme: 1,053
  • IMG0617A.webp
    IMG0617A.webp
    23.1 KB · Görüntüleme: 1,126
Bİrde yavrunun kanatları biraz büyük acaba erkek iri yapılı olduğu için mi?

..........SİNAN ÖZTEKİN...........

Ekli dosyalar

• IMG0632A.webp
    IMG0632A.webp
    33.9 KB · Görüntüleme: 1,053
  • IMG0633A.webp
    IMG0633A.webp
    26.1 KB · Görüntüleme: 1,103
  • IMG0634A.webp
    IMG0634A.webp
    29.5 KB · Görüntüleme: 1,092
  • IMG0635A.webp
    IMG0635A.webp
    33.4 KB · Görüntüleme: 1,040
  • IMG0636A.webp
    IMG0636A.webp
    39.9 KB · Görüntüleme: 1,064
  • IMG0637A.webp
    IMG0637A.webp
    34.7 KB · Görüntüleme: 1,074
  • IMG0638A.webp
    IMG0638A.webp
    29.4 KB · Görüntüleme: 1,082
Öncelikle maşallah diyorum kardeşim ççok güzel bi yavru sorununa gelince kuşun kafa yapısını annesinden almışa benziyor bana göre boyutu ise babasından yani bu kuş bana göre erkek olacak ve annesine birazcık benzeyecek

Bu nasıl bir iştir, anlayamadım!!!

.......SİNAN ÖZTEKİN........

Ekli dosyalar

• IMG0645A.webp
    IMG0645A.webp
    21.8 KB · Görüntüleme: 1,093
  • IMG0647A.webp
    IMG0647A.webp
    20.9 KB · Görüntüleme: 1,037
  • IMG0649A.webp
    IMG0649A.webp
    24.3 KB · Görüntüleme: 1,073
s.asinan yavru gördügüm kadarıyla erkege çekmiş babasını babası basık beyaz deyilmiydi bunu.

Serkan BONCUK' Alıntı:
Öncelikle maşallah diyorum kardeşim ççok güzel bi yavru sorununa gelince kuşun kafa yapısını annesinden almışa benziyor bana göre boyutu ise babasından yani bu kuş bana göre erkek olacak ve annesine birazcık benzeyecek

Eyvallah abim, saolasın yardımını hiç eksik etmiyorsun.. Yavrnun kafasına bakınca sanki böyle orda tepe gibi bişeyi görünce bir tuhaf oldum.. Ben çoğaltmayı hayal ederken kuşlar tamamen kırmaysa işim kötü.. Yani tamam başka bir kelebeğin kırması falan olsun yani araya beyaz falan girdiyse benim için sorun yok ama kana taklacı kanı falan karıştıysa iş kötü.. Bu arada evet erkek dişiden daha boylu: yaklaşık 2-3 parmak kadar uzun..

.........SİNAN ÖZTEKİN.........

Sinan kardeşim bence erkek kuşun taklacı ırkdan gelme bana göer yani kafa yaısı falan tamamen onu andırıyo bana artık ne kadar dogru biliyorum bilmiyorum demin sana anne dedim ama ben yanlış anlamışım kuş tamamen baba olacak yani büyük ihtimalde erkek olacak o yüzden pek kurcalama bence biraz büyüsün herşey anlaşılır ama büyük ihtimal erkeginde kırmalık var bana kalırsa taklacı kırımı

poyrazz' Alıntı:
s.asinan yavru gördügüm kadarıyla erkege çekmiş babasını babası basık beyaz deyilmiydi bunu.

a.s Ersun abi..
Yavrunun anne-babası resimdeki kuşlar.. Soyları hakkında hiçbir bilgim yok malesef.. Bu arada kelebekte böyle tepe olmaz heralde değil mi? Yani ben yanlış bilmiyorsam olmazdı ama bu karışık bir durum doğrusu..

.......SİNAN ÖZTEKİN........

Serkan BONCUK' Alıntı:
Sinan kardeşim bence erkek kuşun taklacı ırkdan gelme bana göer yani kafa yaısı falan tamamen onu andırıyo bana artık ne kadar dogru biliyorum bilmiyorum demin sana anne dedim ama ben yanlış anlamışım kuş tamamen baba olacak yani büyük ihtimalde erkek olacak o yüzden pek kurcalama bence biraz büyüsün herşey anlaşılır ama büyük ihtimal erkeginde kırmalık var bana kalırsa taklacı kırımı

anladım abim.. Çoğaltırım diyordum ama bakalım yavru büyüsün hem, hemde kuşları güzelce uçuruyum bakalım havada belli ederler: Eğer kırmalık fazla ise satarım.. Kanatları geldi bayağı uçuyorlar ama şimdilik düz uçuyorlar: dişi sanki dönecek gibi.. bakalım ne çıkacak..Dönecekler mi, takla mı atacaklar..

.........SİNAN ÖZTEKİN...........

kelebekte bazen tepe oludugu olur mesela eski dolapcılarda vardı ama bencede önden ve basık oldugu için büyük ihtimalle taklacılardanvar kanında pek verimli olmaz kanısındayım ama zevk senin kardeşim.

poyrazz' Alıntı:
kelebekte bazen tepe oludugu olur mesela eski dolapcılarda vardı ama bencede önden ve basık oldugu için büyük ihtimalle taklacılardanvar kanında pek verimli olmaz kanısındayım ama zevk senin kardeşim.

Eyvallah abim.. Bakalım o zaman kuşları bol bol uçurayım.. Havada ne olduklarını belli ederler.. Dönmezlerse eğer satarım.. O kadar uğraşıyoruz bari deysin.. Yani biraz hareket izleyelim..

........SİNAN ÖZTEKİN.........

polllat' Alıntı:
anladım abim.. Çoğaltırım diyordum ama bakalım yavru büyüsün hem, hemde kuşları güzelce uçuruyum bakalım havada belli ederler: Eğer kırmalık fazla ise satarım.. Kanatları geldi bayağı uçuyorlar ama şimdilik düz uçuyorlar: dişi sanki dönecek gibi.. bakalım ne çıkacak..Dönecekler mi, takla mı atacaklar..

Sinan kardeşim işine karışmak gibi olmasın ama anladıgım kadarıyla sen kuş uçsun sinek olsun dönsün istiyorsun benim tavsiyem arap kelebek besle bana göre en iyi kelebek arap kelebektir Yani en eski kelebek dönüşünü sergiler yaprak gibi düşer aşagıya ben kendimi bildim bileli bunu en iyi arap kelebekler yapar bana göre en iyi dönen kelebek yaprak gibi yere düşendir ben öyle olanını sevdim ve öyle kaldı bu tel kuyruklar enseliler karabaşlar falan hepsi pervaneyi anımsattıran bi dönüş sergiler birazda çaprazdan inerler benim kanaatım o oldu ama arap kelebek öyle değildir tam tependen yaprak gibi düşer çatına ve muhteşem bi zevk alırsın yani benim tavsiyem kelebek besliceksen arap derim bunuda kelebek işine daha yeni girdiğin için söylüyorum sana

Serkan BONCUK' Alıntı:
polllat' Alıntı:

Sinan kardeşim işine karışmak gibi olmasın ama anladıgım kadarıyla sen kuş uçsun sinek olsun dönsün istiyorsun benim tavsiyem arap kelebek besle bana göre en iyi kelebek arap kelebektir Yani en eski kelebek dönüşünü sergiler yaprak gibi düşer aşagıya ben kendimi bildim bileli bunu en iyi arap kelebekler yapar bana göre en iyi dönen kelebek yaprak gibi yere düşendir ben öyle olanını sevdim ve öyle kaldı bu tel kuyruklar enseliler karabaşlar falan hepsi pervaneyi anımsattıran bi dönüş sergiler birazda çaprazdan inerler benim kanaatım o oldu ama arap kelebek öyle değildir tam tependen yaprak gibi düşer çatına ve muhteşem bi zevk alırsın yani benim tavsiyem kelebek besliceksen arap derim bunuda kelebek işine daha yeni girdiğin için söylüyorum sana

Eyvallah abim.. Evet ben: kuşumu havada görmek isterim: uçsun dönsün.. Ondan sonra gelsin çatısına yemini yesin gezinsin... Zamanında 1 tane arap kelebeğim vardı: gerçekten uçarken beni benden alırdı.. Ama malesef atmaca aldı :hungur: Kısmet dedik geçtik.. Ama haklısın gerçekten arap kelebekler bana daha uygun olabilir..

.........SİNAN ÖZTEKİN..........

Ekli dosyalar

• IMG0149A.webp
    IMG0149A.webp
    30.8 KB · Görüntüleme: 1,093
Maşallah kuşun güzelmiş bursaya gelme gibi bi şansın olsa sana 4 4 lük araplar bulurduk sonra bana dua ederdin hep :D yani kardeşim benim tavsiyem koy arap ve beyaz kelebekleri çatına uçur izle o kadar yani enseliler telliler falan biraz kostüm işine kaçıyo onlarda çok güzel dönüş sergiliyolar ama yaprak değil en iyi YAPRAK dönüşüdür yani yaprak gibi aşağıya düşmektir kelebegin en iyisin odur bana göre

Serkan BONCUK' Alıntı:
Maşallah kuşun güzelmiş bursaya gelme gibi bi şansın olsa sana 4 4 lük araplar bulurduk sonra bana dua ederdin hep :D yani kardeşim benim tavsiyem koy arap ve beyaz kelebekleri çatına uçur izle o kadar yani enseliler telliler falan biraz kostüm işine kaçıyo onlarda çok güzel dönüş sergiliyolar ama yaprak değil en iyi YAPRAK dönüşüdür yani yaprak gibi aşağıya düşmektir kelebegin en iyisin odur bana göre

çapar-beyaz bir çift almayı düşünüyordum ama arap-beyaz bir çift alayım ben en iyisi.. İnşallah onlar doğru düzgün çıkarda izleyebiliriz :D

.....SİNAN ÖZTEKİN.....

Arap kelebekler böyle olması gerekir Tavsiye mçapar alma çapar alırsan karabaş yavru verir iki tane zeytin gibi arap al onları çogalt

Ekli dosyalar

• img_6437.webp
    img_6437.webp
    41.2 KB · Görüntüleme: 1,183
  • araplarzabunhoca%20(22).webp
    araplarzabunhoca%20(22).webp
    25.3 KB · Görüntüleme: 1,244
  • araplarzabunhoca%20(23).webp
    araplarzabunhoca%20(23).webp
    24.2 KB · Görüntüleme: 1,254
Eyvallah abim... Mezat günleri derneğe çıkıyorum.. Bayağıdır arap kelebek gelmiyor ama gelirse alırım... Bu arada kelebek kuşunda arapla arabı eşlendirmek yanlış, arapla- beyazı eş yapmak gerekir diye bişey duydum ama pek doğru değil galiba...

........SİNAN ÖZTEKİN..........

polllat' Alıntı:
Eyvallah abim... Mezat günleri derneğe çıkıyorum.. Bayağıdır arap kelebek gelmiyor ama gelirse alırım... Bu arada kelebek kuşunda arapla arabı eşlendirmek yanlış, arapla- beyazı eş yapmak gerekir diye bişey duydum ama pek doğru değil galiba...

........SİNAN ÖZTEKİN..........

Kardeşim onu diyenlere katılmıyoum ne demek arapla arap eşleştirmek iyi değil sonuçda sen arap kelebek yavru almak istiyorsan arapla arabı eş yapmalısın onların bahsettiği çapar olan kelebeklerdir oda karabaş yavru alabilmek için oyle söylnir ama arap besliyorsan beyaz olmucak aralarında hiç

selamlar sinan kardeşim...

öncelikle kuşlarda böyle olaylar gözüküyo.arkadaşımın postayla baska kırması bi yavru var yeni yeme düştü.yem yemeye başladı ne anası ne de babası paçasız sanırsam daha önce ki yavrularda paçasızdı ama şimdiki paçalı çıktı.bizde çok şaşırdık ama alabiliyo.sanırsam ırklar ile alakalı zamanın da herhalde anası veya babası tepeliydi geldi şimdi senin bebeye kondu.

saygılar...

dwrm' Alıntı:

öncelikle kuşlarda böyle olaylar gözüküyo.arkadaşımın postayla baska kırması bi yavru var yeni yeme düştü.yem yemeye başladı ne anası ne de babası paçasız sanırsam daha önce ki yavrularda paçasızdı ama şimdiki paçalı çıktı.bizde çok şaşırdık ama alabiliyo.sanırsam ırklar ile alakalı zamanın da herhalde anası veya babası tepeliydi geldi şimdi senin bebeye kondu.

saygılar...

Eyvallah kardeş..
Kuşlarda kırmalık olduğunu tahmin ediyordum ama kelebekler arası kırmalık var yani karabaş karakurukla falan kırmışlardır belki diyordum.. Yavru böyle çıkınca taklacı kırmaığı olduğunu tahmin etmeye başladım.. Buna çok üzüldüm aslında ama hayırlısı ne diyebilirim ki başka... Ama bakalım dönerlerse elden çıkartmayacağım: dönmezlerse büyük ihtimalle satarım...
Tahminlerime göre dişi dönecek, erkek dönmeyecek...

.......SİNAN ÖZTEKİN.......

polllat' Alıntı:
dwrm' Alıntı:

saygılar...

Eyvallah kardeş..
Kuşlarda kırmalık olduğunu tahmin ediyordum ama kelebekler arası kırmalık var yani karabaş karakurukla falan kırmışlardır belki diyordum.. Yavru böyle çıkınca taklacı kırmaığı olduğunu tahmin etmeye başladım.. Buna çok üzüldüm aslında ama hayırlısı ne diyebilirim ki başka... Ama bakalım dönerlerse elden çıkartmayacağım: dönmezlerse büyük ihtimalle satarım...

Erkek takla atabilir sinan kardeşim :D çat çat çat Pattt :D

polllat' Alıntı:
dwrm' Alıntı:

saygılar...

Eyvallah kardeş..

inşallah dönerler kardeşim. ama kuş bu ummadığın taş baş yarar demişler hepimizin başına da gelmiştir bu.kuşlar hiç belli olmuyo..:)

saygılar...

pekii dişinin döneceği kanısına nerden vardın ??

serkan bahsetdigin araplardan varmı bildigin yerlerde çift fiyatı nedir ama karanfilden karabaştan olmuycak kanında arap oglu arap olucak nekadardır fiyatları bende vardı yıılar evvel balıkesirden denizliye giderken satmak zorunda kalmıştım gerçi bir kaç çift hediye ettigim arkadaşımda vardı onlarda ne hikmetse bende bir süre sonra bıraktılar ara verdiler derkenbendeki ırk kayboldu gitti ama varya ozamanlar bu internet olayı site olayı olmuş olsaydı görmenizi isterdin söyleki kümesin kapısını açıyordum 15 20 civarı arabım bir sarıyordu 3 5 devirde bulutların arasına çıkardı orda bir oyunlar bir oyunlar seyretmeye doyamazdım 45 dikaka 1 saat sonra kümesin kapalı olan kapısını açmamla beraber aynı senin de dedigin gibi yaprak misali ama sırayla ta kümesin içine yada hemen kapının önüne kadar ahh ahh aklıma geldi araplarım be nerde şimdi onlar ondan sonra belki sana yalan gelir yüzün üzerinde arap denedim ama yok bendekilerden eser kalmamış kırılmış hep kuşlar onları kostüm olsun diye gagası beyaz olsun diye hep karanfillerle kırdılar çok iyi biliyorum bazen alıyorum yavrusunun yavrusunda bile pamukcuk beyazlık mutlaka veriyor bende bir tane arap erkek var onlara yakın ama onların tırnagı bile olamaz eşlendi dişi dolapcıyla bende ayırmadm ama randıman vermedi şimdi ikisi üç yavru birden büyütüyor bende ayırmıyorum inan sana yavru baktırıyorum bana anlatdgım gibi arap bula bilirsen haberim olsun kardeşim allaha emanet ol.balıkesirden saygılar..

nusretgskr355' Alıntı:
pekii dişinin döneceği kanısına nerden vardın ??

KUşların kanatları geldi.. 2-3 gündür ufak ufak uçuruyorum.. İkiside diğer kuşlarımla beraber noktaya kadar çıktı.. Erkek tamamen düz uçtu ama dişi biraz bişeyler yapmaya çalıştı.. O yüzden dişinin döneceğini düşünüyorum..

.........SİNAN ÖZTEKİN..........

Bende erkeği aslanbaşlara benzetiyordum, iri yapılı olduğu için...

.........SİNAN ÖZTEKİN........

ERsun abi bahsetttiğim araplaradn manisa salihlide bulabilirsin fotograflara baktıgımda arap kelebeklerin soyu manisada var gib i mi geliyo Hüseyin zabun diye bir koca var onda muhteşemkuşlar var ondan alabilirsin çift fiyatını hiç bilmiyorum

kuşları ilk alıp siteye eklediğinde sana kuyruk yapıları bozuk kuyruk üstü varmı bak demiştim hatırlıyosan! hangisinin kuyruğu 14 ten azsa yada kuyruk üstü varsa o kırıktır

muygun' Alıntı:
kuşları ilk alıp siteye eklediğinde sana kuyruk yapıları bozuk kuyruk üstü varmı bak demiştim hatırlıyosan! hangisinin kuyruğu 14 ten azsa yada kuyruk üstü varsa o kırıktır

haklısınız.. Kuşlarda kuyruk üstü yok ama ikisininde kuyruğu 12 tane..Yani bu durumda ikiside kırma oluyor...

.............SİNAN ÖZTEKİN..............

evet malesef kırma oluyo ozaman kardeşim

Geri