KIRMIZI AKKUYRUK DOLAPCI ARIYORUM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan emre çıkar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
emre çıkar
Meslek
otomotiv
İlgi Alanı
Kırmızı beyaz kuyruk dolapcı arıyorum.elınde olup satmayı dusunen arkadaslardan cevap deklıyorum.

dolapçı ilanı verenler var , satım ilanlarına bakarsan, aradığın kuşlardan bulursun, isim istersen murat eralp...

Şahsen merak ettiğim bir konu şu;
Neden dolapçı kırmızı akkuyruk arıyorsunuz? Kırmızı akkuyruk genellikle kostümü ön planda tutanların aradğı bir renk türü. Eğer kostüm ön planda olsun altındanda kendisi gibi yavru alayım derseniz Isparta Burdur önermem. Kızan olacaktır bu şehirlerden fakat doğruya doğru daha uzun dönüş için renkleri kendi aralarında kırdıkları apaçık ortada. Dolayısıyla mor gagalı kırmızı çiller, isli kuyruklu kırmızılar, üzerinde siyahi kırmızısı bulunan altınbaşlar hepside bu şehirlerde.

Hüseyın kardes!Öncelıkle öneriniz için tesekkür ederim. Neden kırmızı akkuyruk demısınız! Bende suan kara cıller var ucurup döndurdugum.Kırmızıları renkolsunıstıyorum ucurmak ıcın deyıl ve bırde bu yutube de kırmızı beyaz kanatlı donek resım lerı koymus arkadaslar , bılınmeyen ırklar kısmında(gökay) dıye bı arkadasın yazısında gordum onların da nerde oldugunu bulmaya calısıyorum onlardan da 1 cıf alıcam ama tam olarak nerde oldugunu bulamadım bulgarıstan da dıye dusunuyorum bununla ılgılı bı bilgin varmı? Bilgisi olan arkadaslar var sa cevar yazarlarsa sevınırım saygılar.

Nizam (gökay) beyin videosunu koyduğu kuşlar Kosova, Bulgaristan gibi yerlerde besleniyor. Bende çok aradım sırf kostümleri için ama bulamadım. O kuşlardan 5 yıl kadar önce denizlide görmüştüm ama o zaman trafik kazası geçirmişti sahibi, rahmetli oldu. Ardından kuşlara ne olduğu konusunda fikrim yok. umarım bulursunuz. Eğer bulursanız bende talibim bir kaç çift alabilirim.

Sayın hüseyin bey.Isparta ve Burduru önermem demişsiniz.Kırmızı akkuyruk dolapçılarım mevcut.15-20 mt oyun kesmeden gerek gaga ucuna sıfırlamak kaydıyla gerek göğüs üstüne yuvarlamak kaydıyla size seyrettirebilirim.Ayrıca yarıştıracak kadarda iddalı konuşabilirim.Bu kuşların selanik olan türleri ile bizim dolapçı takımını karıştırmayın lütfen.Kırmızı akkuyruk dolapçı arayan arkadaşa gelince.Size bir takım verebilirim.Oyun ve zeka yönünden kusur çıkarsa hayvanımda lütfen geride iade edebilirsiniz.Bizim kuşlarımız öyle kırık melezlenmiş veya sırf oyun için çiftleştirilmiş kuşlar değildir.Takım fiyatına 250 tl nizi gözden çıkarırsanız sizi her türlü mutlu edecek hayvanlarımdan verebilirim.Bu işi ticarete döküpte artık bizim yöremizi bu kadar lekelenmesine sebeb olan arkadaşlarıda buradan lanetle kınıyorum.Unutmayın herkes ucuz ama iyi kuş arıyor.Olmaz öyle harbi damar aranıyorsa vallahi paraya kıyacaksınız alacaksınız eğer sizi tatmin etmezse o zaman bir şeyler söylemeye hakkınız olacak.Şuda var.Selanik cinsi dolapçıdan daha uzundur.Bizim hayvanlarımızda istenilmeyen kusurlu hareketlerde mevcuttur.Dolapçının karekteristik özelliğini dolapçıdan başkada hiç bir kuş taşımaz.Dolapçının oyun stili tarzı farklıdır.Akbaşlarla,selaniklerle,ne bileyim başka türlü dönüş için melezlenmiş hayvanlarla ortaya çıkan kuşları ben dolapçı diye beslemem.İtimatınız varsa temasa geçelim.Birer takım sahibi yapayım sizi ve benim ne kadar haklı olduğumu o zaman göreceksiniz.teşekkürler.05319026313

Beni daha dün dolapçı beslemeye başlamış biri olarak gördünüzde yazdınız sanırım bunları. (eğer bana yazdıysanız)
Yazımı anlamamışsınız. Ben dönmez demedim, daha uzun dönüş için renkleri kendi arasında kırdığınızı belirttim. Yollayabilecek olduğunuz kırmızı akkuyrukların dönüş ve aklından bahsediyorsunuz fakat Emre beyde, okursanız yazmış ki kostüm için besleyeceğim elimde dönen çillerim var demiş.
Ben kostümü tam anlamıyla taşıyan kırmızı damarlı (kırmızı çil, akkuyruk, kırmızı altınbaş) dolapçının ne kendisini nede resmini Isparta Burdur taraflarında görmedim. O yüzdende çoğu dolapçı yetiştiricisininde bildiği gibi sadece oyun kaynaklı dolapçı yetiştirdikleri için renkleri kıran şehirlerin başında geliyor Isparta ve Burdur.

S.A! Murat bey Hüseyin kardeşımın dedıgı gıbı ben kusları kostum amaclı ıstıyorum fakat kostumun yanında dedıgınız ozellıklerıde varsa cok daha ıyı olur, oyle anlatınızkı bızım kara cıllerden daha ıyı donuse akıla sahıp kuslar galıba gercekten merak ettım, ben daha once bır cok arkadasımda bu kuslardan gordum ( kırmızı akkuyruk ) fakat doğru duruz donenıne hıc raslamadım . ben ist de yasıyorum, kuslarım balıkesırde (ayvalık) hafta sonları gıdıp ucuruyorum sız hangı sehırdesınız? mumkun ıse kusları eger var ıse 2 çıftinin resımlerını koyun sonra ekrar konusalım saygılar.

Levent bey sızde kusların, vermeyı dusunduğunuz 1 takımının resımlerını koyup, fiyatını belırtırsenız sevınırım.

emre çıkar' Alıntı:
S.A! Murat bey Hüseyin kardeşımın dedıgı gıbı ben kusları kostum amaclı ıstıyorum fakat kostumun yanında dedıgınız ozellıklerıde varsa cok daha ıyı olur, oyle anlatınızkı bızım kara cıllerden daha ıyı donuse akıla sahıp kuslar galıba gercekten merak ettım, ben daha once bır cok arkadasımda bu kuslardan gordum ( kırmızı akkuyruk ) fakat doğru duruz donenıne hıc raslamadım . ben ist de yasıyorum, kuslarım balıkesırde (ayvalık) hafta sonları gıdıp ucuruyorum sız hangı sehırdesınız? mumkun ıse kusları eger var ıse 2 çıftinin resımlerını koyun sonra ekrar konusalım saygılar.

merhaba emre, bende gönenliyim, balıkesire kadar geliyorsan gönene gelmem imkanın varsa gel bi hafta sonu sana seyrettireyim referans olduğum kuşların soylarından , daha eşe gelmemeiş yavruların dönüşülerini, mavileri, karaları, çilleri,mavi çilleri, kırmızı ve kırımzı çilelri, geriye dönükü 3 nesli görebileceğin kefçilleri, baba kırımız akkuyruk, anne kefçil, yavrular kırımzı çil, gel bi seyret, ,gönenden selamlar...

Şöyle söyleyeyim.Asıl kuşlarımızı kusura bakmayın ama ege bölgesi kırmıştır.Kırmızı akkuyruk diye direttiğiniz hayvanın kuyrukları bembeyaz zaten olmaz.Anca bursa oynarında öyle bembeyaz kuyruk olur.Bizim kırmızılarımız kırmızı çillerimiz elbette teleklerinde kırmızılık görülecek.Hayvanın geni öyle.Haaa eğer bir kırmızıyı kaldırıp kırmızı akbaşla sırf dönüş için kırarsanız size kuyuruğu bembeyaz yavru atar.Oda berbat döner ama kesinlikle dolapçı vasfı taşımaz.Ayrıca Burdur ve Isparta dolapçının anavatanıdır.kIRILMA İŞLEMİNİ YAPAN EGE BÖLGESİ ve şu an istanbuldur.Hiç kimse genelleme yaparak konuşuyorum üstünüze alınmayın gerçek damar aramıyor.Arayıp bulanlarda kalkıp ooo çok diyor.Kostüm aradığını biliyorum okudum.Sizinde dolapçı beslediğinizi forumdan görüyorum.Kuşlarınız nasıl bilmiyorum ama eminim güzeldir.Yanlız bizim buraları bu şekilde değerlendirmeniz yanlış.Bizler şu an net ortamına girip tanışan insanlarız.38 yaşındayım ve benden daha eski yetiştiricilerimiz var gün yüzüne çıkmayan.Bu iş ticarete döküldü döküleli kimse dürüst değil.Açık konuşuyorum.Oyunsa oyun kostümse kostüm.Kefçil ve kırmızıda ben ve ben gibi değerli yetiştiricilerimiz var ıspartada.Geliniz görünüz.Altınbaşların kuyruklar bembeyaz kalıyor.Kapalı kefçil ve kef akkuyruk deriz biz mutlaka arada kırmızılık veya kırmızı is oluyor.Bu kaçınılmaz.Buda hayvanın eğer has damarını yakaladıysanız kalitesini gösterir.Ama benimde gözlemlediğim kuşlarımızı biz değil batı tarafı kırdı.Ve şunuda tekrar söylüyorum bu iş gönül işinden çıkıpta ticaret oldu olalıda emin olun daha çoookk kuş kırılır.Ama ben ve ben gibi eskiler kuşlarını kırmaz.Resim konusuna gelince resimde atacağım ama nereye söylerseniz sevinirim.Tekrar saygılarımla.

Ben Ege bölgesinde Kırmızıdan arap çıktığını,
Ben Ege bölgesinde araptan beyaz çıktığını görmedim,
Ben Ege bölgesinde isli kuyruklu kırmızı çil, mor gagalı kırmızı çilde görmedim.
Facebookta dahi paylaşılan resimlere bakıyorumda orjinal kostümünü gösteren bir tek kuş yok. Ben tartışma yaratmak için yazmıyorum genel olarak konuştum zaten.

Kapalı kefçil ve kef akkuyruk deriz biz mutlaka arada kırmızılık veya kırmızı is oluyor.Bu kaçınılmaz.Buda hayvanın eğer has damarını yakaladıysanız kalitesini gösterir.

Bu kuşujn has damarını değil kardeş eşlenmelerinden iç içe girmiş kuşların bozulduğunu gösterir ve zamanla hata fazlalaşır.

Akbaş dediğiniz yöre değişkliği yoksa bizim bildiğimiz dönek (siyah, kırmızı akbaş vs.) dolapçıyla kırılsa dolapçıdan anlayan birisi zaten yerde ne olduğunu anlar.

Muğla'da 10 evden 9'unda dolapçı yetiştirilir. Mezatta dahi bir çift kırmızı çil yavrunun fiyatı 250'den başlıyorken ve altından kendisi gibi yavru atıyorken EGE BÖLGESİ kırıyor demeniz garip. Ayrıca siz hiç EGE'den kuş alıpta altından 10 ağız yavru çekip bozulma varmı baktınız mı?
Burdur ve Ispartayı dolapçını ANAVATANı yapan yine Burdur'lu ve Ispartalı yetiştiricilerdir. Neye göre yapmışlar merak konusu.

Konuyu dağıtmasak daha iyi olacak. Alacakta satacakta hayrını görsün. Ben kendi fikrimi belirttim.
Resimleri buraya koyarsanız alıcı bakar kararını özelden bildirir.

Zaten konu tartışma konusu değil.Sizin görüşlerinizle benim görüşlerim oldukça farklı.Neyse orası burası bu konu çok uzar.Zaten elimde fazla oldukça ben resimliyorum.Bu konuyu daha detaylı tartışma konusu olarak açarsanız aslında daha iyi olur forumda.Siz kendi fikrinizin doğruluğuna inanıyorsunuz.Peki hiç geldini,zmi bizim bu taraflara yerinde gördünüzmü gerçek yetiştiricilerde.Neyse kalın sağlıcakla.Olurda yolunuz düşerse mutlaka beklerim.Nasılsa bu forum üyesiyim adresim ve telim belli kalın sağlıcakla.

SA! Murat bey ben 1yıldır dolapcı kusunu beslemeye basladım dolayısı ıle sızın ve huseyın beyın kadar bılgım yok bu kuslardan, fakat bende baya arastırdım ve huseyın kardesımın dedıklerınde dogruluk var neyse dedıgınız gıbı bu konuyu uzatmaya gerek yok resım lerı mumkun ıse buradan gorebılırız tesekkur ederım . Mehmet bey oncelıkle selamlar.Davetınız ıcın tesekkur ederım fakat bu aralar havalar cok yamurlu ve soguk oldugundan bır,ıkı hafta gelmeyı dusunmuyorum ama ozelden bır ırtıbat numarası yollarsanız geldıgımde mutalaka sızı zıyaret ederım ve vaktınız olursa sızıde balıkesır(ayvalık) 'a mısafır etmek ısterım saygılar.

Emre bey mehmet fenerci arkadaşımızın yanına gönene mutlaka gidin.Dolapçılarının çoğunu ben verdim.Kendisinde görün seyredin.hatta arkadaşımızda var ise satında alabilirsiniz.Sonuçta soyu sopu belli hayvanlar.Kendi gözlerinizle yakından şeklillerini yavrularını inceleyin,size eminim çok yardımcı olacaktır mehmet.Ispartaya davet etmek isterdim kendi kümesime ama uzak, olurda gelirseniz memnun olurum.İş kuş alıp satmada değil.Madem bu kadar yakınsınız birbirinize mutlaka gidin.Hatta yine gönende Murat Çoban isimli meslek yüksek okulunda güvenlik şefi arkadaşımız var.Ondada bendeki soylar bulunuyor.Yavruların ne kadar kanlı,akıllı olduklarını kaybolduklarında kaç gün gönende gezdiklerini size anlatsınlar.Kendi gözlerinizle görün yakından inanın resimler bir şey ifade etmez.Benim kırmızılarımda ve kırmızı çillerimde gagalrında morluk veya kirli bir görüntü yoktur.dedimya bu arkadaşların yanına mutlaka ama mutlaka gidin inanın iyi insanlardır size güzel bir görsellik sunacaklarından eminim.Teşekkürler.

Geri