Kırmızı Bit,Halsizlik,İshal Sorunu İçin Kullanacağım İlaçlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bysmoke
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

bysmoke

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mehmet
Meslek
Muhasebe
İlgi Alanı
Kediler
Herkeze merhaba..

3-4 aylık yavrularımda daha fazla olmak üzere kuşlarımda kırmızı bitler var bununla birlikte tüy kabartma ve ishal var. Tavsiye üzerine Blotic dış parazit ilacı + Neo Terramycin+Vitamin + Supervit multivitamin aldım. Sormak istediğim Blotic 5 lt suya 1 kapak olarak daldırma olarak ve kümese fısfıs yapacağım kuşların tüy aralarında ufak tefek yara-kanama varsa sıkıntı olurmu ayrıca yumurtaya yatan yada yavru kusan damızlıklara zararı olurmu (üzerindeki zehirlidir ibaresi beni tedirgin etti) ve ne aralıklarla bu ilacı kullanmalıyım ? Uzun süre etkili iç ve dış parazit aşısı varmı?

Ertesi Gün Neo Terramycin+Vitamin i 2 lt 1 çay kaşığı suları bitene kadar
Ondan sonraki günde Supevit Multi Vitamin i 2 lt suya 1 çay kaşığı kullanacağım

20 ye yakın kuşum var yapacağım bu işlemler doğrumdur yanlış yada eksiğim varsa belirtirseniz çok sevinirim. ALLAH'ın selameti üstünüze olsun.

Re: Kırmızı Bit,Halsizlik,İshal Sorunu İçin Kullanacağım İla

Neo Terramycin tek başına da işe yarar ama fazla kaçırırsan telef olur kuşlar.

Bitler için sprey al sık üstlerine ya da ense damlası al yavru kuşlar varken kümesi ilaçlama.

Aşı hakkıda bilgim yok.

İsmail34' Alıntı:

Bitler için sprey al sık üstlerine ya da ense damlası al yavru kuşlar varken kümesi ilaçlama.

Aşı hakkıda bilgim yok.

Tsk ederim. Neo terramycin kullanacagim doz 2 lt suya 1 cay kasigi yavrularla beraber 20 kus icin uygunmudur?

Bitler icinde blotic i aldim tum kuslari ilaclayip disari cikardiktan sonra derin bi temizlik yapip ardindan kumesi şarlamayla yakicam son olarakta kumesi ilaclayip kapali tutucam 1 kac saatte acik sekilde havalandircam.

bysmoke' Alıntı:
İsmail34' Alıntı:

Aşı hakkıda bilgim yok.

Tsk ederim. Neo terramycin kullanacagim doz 2 lt suya 1 cay kasigi yavrularla beraber 20 kus icin uygunmudur?

Bitler icinde blotic i aldim tum kuslari ilaclayip disari cikardiktan sonra derin bi temizlik yapip ardindan kumesi şarlamayla yakicam son olarakta kumesi ilaclayip kapali tutucam 1 kac saatte acik sekilde havalandircam.

Tedavi için 1lt. suya 4 gr. kadar konuyor galiba ama sen yine de başkasına sor benim ipimle kuyuya inme :haha:

Gökay abi konuda 2.5 litreye yarım çay kaşığı,
yorumda 2 litreye 1 çay kaşığı demiş

sanırım yarım çay kaşığını yavrular için kullanmış

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı1.webp
    Ekran Alıntısı1.webp
    12.7 KB · Görüntüleme: 1,381
  • Ekran Alıntısı2.PNG
    Ekran Alıntısı2.PNG
    28.4 KB · Görüntüleme: 1,227

İsmail34' Alıntı:
Gökay abi konuda 2.5 litreye yarım çay kaşığı,
yorumda 2 litreye 1 çay kaşığı demiş

sanırım yarım çay kaşığını yavrular için kullanmış

Yardımların için çok tşk edrim :tamam: :heyo:

Canım kardeşlerim hemen yazmış olmak için acele yazmayın kırmızı bit ayrı bir konu halsizlik ayrı bir konu ishal ayrı bir konu yazıyı güzel okuyup bir nefeslenin ondan sonra bilginiz var ise yazmaya çalışın kimsenin kuşlarının telef olmasına sebep olmayın 1- Kırmızı bit hayvanın iyi bakılmadığının işaretidir kümes çok pistir hijyenik ortam sağlanmalı ve dış parazitler temizlenmelidir 2-Bu işle bağlantılı olarak dış parazitler aktif hale gelip kuşların kanınını emip halsiz bırakır 3-Halsiz kuş vitamin alıp iyileşemediği zaman ani vitamin yüklemesi ile ishal olur ( Nuframisin ) ishali keser 2 lt suya yarım çay kaşığı 4-5 gün devam etmeli . Bitler için kümese veya direk hayvanı üzerine Ardap sprey sıkılabilir gözüne gelse bile zararı olmaz .Halsizlik için Berovit B .E Selenyum-E Sevil veya Avit K yüklemesi yapılabilir haftada 3-4 gün diğer günlerde klorsuz temiz su verilebilir selamlar.

gencoahmet' Alıntı:
Canım kardeşlerim hemen yazmış olmak için acele yazmayın kırmızı bit ayrı bir konu halsizlik ayrı bir konu ishal ayrı bir konu yazıyı güzel okuyup bir nefeslenin ondan sonra bilginiz var ise yazmaya çalışın kimsenin kuşlarının telef olmasına sebep olmayın 1- Kırmızı bit hayvanın iyi bakılmadığının işaretidir kümes çok pistir hijyenik ortam sağlanmalı ve dış parazitler temizlenmelidir 2-Bu işle bağlantılı olarak dış parazitler aktif hale gelip kuşların kanınını emip halsiz bırakır 3-Halsiz kuş vitamin alıp iyileşemediği zaman ani vitamin yüklemesi ile ishal olur ( Nuframisin ) ishali keser 2 lt suya yarım çay kaşığı 4-5 gün devam etmeli . Bitler için kümese veya direk hayvanı üzerine Ardap sprey sıkılabilir gözüne gelse bile zararı olmaz .Halsizlik için Berovit B .E Selenyum-E Sevil veya Avit K yüklemesi yapılabilir haftada 3-4 gün diğer günlerde klorsuz temiz su verilebilir selamlar.

Oncelikle tsk ederim vaktinizi ayirdiginiz icin soylediklerinizi dikkate alicam. Evet haklisiniz biraz konu karisti ama olsun. Aslinda kumesimin cok pis oldugunu soyleyemem ama cevremde yabani kuslar cok var havalandirmam randimanli degil salmalarin karsisinda kapida 30x15 cm sol taraftada 1m x 50cm havalandirma telim var yanliz baca havalandirmam yok sikintida burda saniyorum yakinda ayarlicam ins. Dedginiz gibi bu forumdada okudum ishalin en buyuk sebeplerinden biri çeşme suyu yani temiz su vermememizden bu sikintiyida aritma cihazi alana kadar suyu kaynatip karanlikta dinlendirerek cozmeyi dusunuyorum. Son olarak solediklerimi bugun uyguladim yanliz kuslar cok kasiniyo alip kontrol ettigimde hala parazitler var az da olsa ve hepsinde de degil bazilarinda var ardap spray in orjinalini bulmak cok sikinti vilmectin diye bi ilac varmis enseye damlatilan bilginiz varmi bu ilacla ilgili?

Bit gibi şeyler için Blotic kullanmanızı önermem, çünkü keçi sığır gibi hayvanlar içindir gözüne falan gelirse zarar verebilir. Hazır ilaç konusunda Ahmet ağbiye katılıyorum, Nifuramycin çok yönlü tedavi sağlayıcı iyi bir ilaçdır, 3-4 günde ishali tamamen keser kuşlara güç kazandırır, ayrıca sağlıklı kuşlarda da koruyucu olarak kullanılması faydalıdır ve performans arttırıcıdır. Hazır ilaç alamayanlar bu konuda yazılan ilaçları alıp uygulayabilirler.

post199195.html#p199195

Bit ilacı olarak bunu kullanabilirsiniz.

http://www.atilganpet.com.tr/?urun-1789 ... iter-10-cc

Tsk ederim.Haklisin blotic i aticam zaten istemeyerek te olsa kullandim sonucta iyi diyemem. Nifuramycin not ettim Neo Teramycin i aldim şimdi kullanirim iyi gelmezse nifuramycin alicam.

Avimec i temin edip denicem yavrulara sikmamin bi sakincasi varmi ve tahmini etkisi suresi nedir bunun ?

Söylediklerimi uyguladım 1.gün neo terramycin 2 lt suya 1 cay kaşığı kullandım ishal gerçek anlamda bitti ama sonrasında ne olur bilmiyorum. 2. Günde tokim-supravit i aynı şekilde 2 lt suya 1 çay kaşıgı verdim gözle görülür şekilde canlandı kuşlar. Nacizane düşüncem parazit ve çeşme suyundan kaynaklı bu ishal.. Kümesi komple temizledim hürmüzle yaktım temizledim kuşları ve kümesi bloticle ilacladım ama hala bazılarında hala bit var parazit sorununu hala cözebilmiş değilim... Yardımlarınızı bekliyorum..

BİLOTİC DOZAJI ...LİTREYE 1 CC OLUP ..CAMSİL FIS FISI İLE KUŞLARA MANUEL PÜSKÜRTÜLMESİ İDEAL YÖNTEMDİR...
BANYOLUĞA BİLOTİC KONULMAMALIDIR ..İÇEBİLİRLER BİLOTİC BÖCEK İLACI OLUP - ÇOK ZEHİRLİDİR....

BAŞKALARININ HAZIRLADIĞI ..ŞİŞELEDİĞİ ..SU ŞİŞELERİNDE SATTIĞI BİLOTİC ÇÖZELTİLERİ SATIN ALMAYINIZ !

[email protected]' Alıntı:
BİLOTİC DOZAJI ...LİTREYE 1 CC OLUP ..CAMSİL FIS FISI İLE KUŞLARA MANUEL PÜSKÜRTÜLMESİ İDEAL YÖNTEMDİR...
BANYOLUĞA BİLOTİC KONULMAMALIDIR ..İÇEBİLİRLER BİLOTİC BÖCEK İLACI OLUP - ÇOK ZEHİRLİDİR....

BAŞKALARININ HAZIRLADIĞI ..ŞİŞELEDİĞİ ..SU ŞİŞELERİNDE SATTIĞI BİLOTİC ÇÖZELTİLERİ SATIN ALMAYINIZ !

Bilgi için tşkkürler..

Geri