kırmızı cakallar tekirdağ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yalçın cihan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
yalçın cihan
Meslek
serbest
İlgi Alanı
Seçiniz
herkeze selamlar. ben tekirdağdan yalçın cihan. cakal ırkıyla yaklaşık 12 senedir uğraşıyoruz.. kuşçulukta güzelliğin sınırı olmaz ama elimizden geldiği kadar hem görsel olarak hemde performans olarak en iyi kuşları üretmek ve yetiştirmek için çaba harcıyoruz.. kuşsever dostlarımla kuşlarımın ve kümeslerimin fotoğraflarını paylaşmak istedim..

Ekli dosyalar

• 011120073502-001.webp
    011120073502-001.webp
    48.6 KB · Görüntüleme: 2,504
  • 011120073512.webp
    011120073512.webp
    42.3 KB · Görüntüleme: 2,494
  • 040720073005.webp
    040720073005.webp
    38.2 KB · Görüntüleme: 2,492
yalçın cihan' Alıntı:
herkeze selamlar. ben tekirdağdan yalçın cihan. cakal ırkıyla yaklaşık 12 senedir uğraşıyoruz.. kuşçulukta güzelliğin sınırı olmaz ama elimizden geldiği kadar hem görsel olarak hemde performans olarak en iyi kuşları üretmek ve yetiştirmek için çaba harcıyoruz.. kuşsever dostlarımla kuşlarımın ve kümeslerimin fotoğraflarını paylaşmak istedim..

Ekli dosyalar

• 100220071858-001.webp
    100220071858-001.webp
    86.6 KB · Görüntüleme: 2,390
  • 120820073293.webp
    120820073293.webp
    10 KB · Görüntüleme: 2,461
  • 140420084109.webp
    140420084109.webp
    202.8 KB · Görüntüleme: 2,410
yalçın cihan' Alıntı:

Ekli dosyalar

• 171120061342-001.webp
    171120061342-001.webp
    23.1 KB · Görüntüleme: 2,422
  • 171120061344-001.webp
    171120061344-001.webp
    30.3 KB · Görüntüleme: 2,492
  • 211020084308.webp
    211020084308.webp
    68.2 KB · Görüntüleme: 2,482
yalçın cihan' Alıntı:
yalçın cihan' Alıntı:

Ekli dosyalar

• 211020084308.webp
    211020084308.webp
    68.2 KB · Görüntüleme: 2,415
  • 220320072039.webp
    220320072039.webp
    89.2 KB · Görüntüleme: 2,495
  • 240420072350-001.webp
    240420072350-001.webp
    40.5 KB · Görüntüleme: 2,436
yalçın cihan' Alıntı:

Ekli dosyalar

• SP_A0236-002.webp
    SP_A0236-002.webp
    20.6 KB · Görüntüleme: 2,535
bursa çakalı deilmi bunlar çümkü her ırkta çakal terimini hemen hemen duyurorumda

haklısın cakal terimi pek çok ırkta kullanılıyo.
bu ırk bursa çakalının kırmızı olanı. bazı yerlerde kırmızı bursa diyede bilinirler.. ama bursa cakalıyla bi bağlantısı yoktur..
nalbant kuşu, çakal roller, istanbul çakalı, gibi yörelere özgü isimleride vardır..
güzel bi kan eline geçirebilirsen, kesinlikle beslemeni tavsiye ederim.

Yalçın bey selamlar

Çakalcılar sonunda ortaya çıkmaya başladı :)

Kuşlarınız çok güzel maşallah... sizin gibi bu kenarda köşede kalmış ırk'a hizmet veren arkadaşları görmek mutluluk verici...

Ben Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde öğrenciyim aynı zamanda... siz Tekirdağ'ın neresindensiniz... müsait olduğunuz bir zamanda sizi ziyaret edip bu güzel kuşlarınızı yakından görmek isterim tabi sizin içinde uygunsa...

Saygılarımla

osman arkadaşım merhaba..
elbet bu ırkın değerinin bilineceği günlerde gelecektir.. bizlerde o güne kadar elimizden geldiğince bu ırkın güzelliklerini her platformda kuşsever arkadaşlara anlatmaya devam edeceğiz. :)

ben merkezdeyim yakınız yani.
100.yılda.

0544 253 08 46
müsait zamanda tabiki görüşürüz, misafirim olursun.
görüşmek üzere..

Teşekkürler Yalçın bey gerçekten unutulanlar nedense birgün güzel birşekilde eksikliği hissedilerek hatırlanıyor illaki... çalışmalarınızda başarılar dilerim umarım daha iyi günlerde bu kuşu daha iyi yerlere getirirsiniz...saygılar

YALÇIN kardeşim emeğine ve gönlüne sağlık,bu güzel ırka hizmet etmen çok güzel,hastalıksız sağlıklı sezon dileği ile.

SAYGILAR SELAMLAR
TURAN ONARAN

Emeğiniz ve paylaşımınız için teşekkürler.
Çakallar gerçekten de birbirinden güzeller.
Ama özellikle 9.resimdeki çift gerçekten mükemmel.
Bu kuşlardan kümesimde bir çift olsun isterdim şahsen.
Saygılar.
Gürkan Karagözlü

ÇAkallar çok guzeller masalah. bence çakal ırkı beslenecek emek çekilcek bi ırk diye dusunuyom tabi zevk meslesi. ben besledim, harika bi ırk her yonden beslemeye değer bence. sizin çakallarda çok guzeller gule gule besleyin diyorum, allah nazardan saklasın.
Saygılar...

güzel dileklerde bulunan abilerime ve dostlarıma teşekkür ediyorum..
sahip olduğumuz değerlerin farkında olduktan sonra zamanı gelince kuşlarımızda hakettiği değeri alıcaktır die düşünüyorum.
gürkan abi inşallah sende iyi bi ırk edinip bu güzel kuşların keyfini sürersin.
şiddetle tavsiye ediyorum :)

yalçın bey gerçekten bu çakal ırkınız çok güzel ben bu ırktan edinmek isterim sizin ellinizde fazla takım var mı almak isterim saygılarımla bol yavrulu bir yıl dilerim..........

kuşlarınızın herbiri birer harika. her ırkımızın değerini bilip korumamız lazım.

kuslarınız cok guzel gozukuyor..ucumları dönüslerı nasıldır?
güle güle ucurunuz..

tekinn' Alıntı:
kuslarınız cok guzel gozukuyor..ucumları dönüslerı nasıldır?
güle güle ucurunuz..

öncelikle düşünceleriniz için teşekkürler..
bende mevcut olan bu ırk düzenli uçurulduğu zaman ortalama 3-4 saat lik performans rahatlıkla sergiliyor.. nadirde olsa 7-8 saatlik uçuşlarda olmuyor değil.
dönüşleride yarım minare boyu kadar, çok sık dönüş yapmıyolar bu uçuş süresi içinde 2-3 kez dönüş izleme şansımız oluyo..
bu ırk uçurulurken kümes önünde kuş olmaz veya aşağıdan pılrıltı yapılmazsa performans süresi kesinlikle uzar.

gerekli bilgileri inş verebilmişimdir..
saygılar

thordak0303' Alıntı:
yalçın bey gerçekten bu çakal ırkınız çok güzel ben bu ırktan edinmek isterim sizin ellinizde fazla takım var mı almak isterim saygılarımla bol yavrulu bir yıl dilerim..........

alper bey merhaba...

kuşları beğenmiş olmanıza sevindim..
bu ırkı beslemek isteyen ve gönül veren herkeze elimden gelen yardımı herzaman yapmışımdır. bu sene çakal ırkına olan talep gercekten sevindirici sizin gibi birçok kuşsever bu ırkı edinmek için ziyaretimize geldiler..
sizleride herzaman bekleriz.
mevsim gecişinde, önceleri rastlamadığım şekilde bi hastalık geldi biraz kayıplarımız oldu ancak kısa sürede toparladık yaza doğru yine randıman tutturucaz inş..

eğer ozamanda bu ırktan edinmek isterseniz her zaman beklerim..
0544 253 08 46
telefonumu yazdım...

görüşmek üzere...

yalçın bey merhaba,
maşallah güvercinleriniz çok güzel bizimle kuşlarınızın performansını paylaşırsanız sevinirim
uçuş ve makara yönünden
sevgi ve saygılarımla
koral alter

koral.alter' Alıntı:
yalçın bey merhaba,
maşallah güvercinleriniz çok güzel bizimle kuşlarınızın performansını paylaşırsanız sevinirim
uçuş ve makara yönünden
sevgi ve saygılarımla
koral alter

merhabalar koral bey;

nurettin beye biraz anlatmaya çalışmıştım aynılarını sizede kopyalıyorum ufak ilaveler yaparak.. :)

bende mevcut olan bu ırk düzenli uçurulduğu zaman ortalama 3-4 saat lik performans rahatlıkla sergiliyor.. nadirde olsa 7-8 saatlik uçuşlarda olmuyor değil.
genellikle toplu uçarlar..
dönüşleride yarım minare boyu kadar, çok sık dönüş yapmıyorlar bu uçuş süresi içinde 2-3 kez dönüş izleme şansımız oluyo..
bu ırk uçurulurken kümes önünde kuş olmaz veya aşağıdan pılrıltı yapılmazsa performans süresi kesinlikle uzar.
son olarak cok zeki hayvanlar olduğunu söylemeliyim...

gerekli bilgileri inş verebilmişimdir..
saygılar

YALÇIN KARDEŞİM EMEĞİNİZE SAĞLIK.UMARIM BİR 15 SENE DAHA BU PERFORMANSA DAYALI GÜVERCİN BESLERSİN.SEN BARİ UÇURUP KENDİ KEYFİNİ YAPIYORSUN.SON ZAMANLARDA UÇUMA DAYALI KUŞÇULUK AZALDI MASA KUŞLARI BESLENİYOR.SEN BU BAKICILARDAN OLMADIĞINA DAHA DA ÇOK SEVİNİYORUM.HAKKINDIR.SELAMLAR.

yalçın bey merhaba,
kusura bakmayın cevabınınzı sonradan gördüm telefon numaranızı aldım sizinle irtibata geçeceğim
selamlar
koral

Yalçın bey merhaba, öncelikle çakallar çok güzel, Maşallah. Çocukluğumun geçtiği İstanbul/Kocamustafapaşada karşımızdaki binada oturan Melkon Arzuman isimli bir amca vardı. Öldüyse Allah Rahmet eylesin kendisini tanıma fırsatım olmadı ama. Uzaktan uzağa kuşlarını hayranlıkla izlerdim. O genelde çakal, bursa beslerdi. Onun kuşlarını çatımıza çıkıp saatlerce hayranlıkla izlerdim. Hep hayal ettim. Bursa, çakal yetiştiricisi olmayı. Ben o zamanlar çatı arasında kuş beslemeye çalışıyordum. Sene 92-93 falan O zamanlar istanbulda kuş pahalıydı. Benim param sadece kırık kuşlar almaya yetiyordu. Bursa olsun çakal olsun çok pahalı kuşlardı. Pazara düşmezdi. Öyle elden ele gezen kuşlar değildi. Oynarların ve Çakalların saatlerce uçtuğunu bilirim. Kocamustafapaşada Çakal besleyen vardı o yıllar. Eftal isimli bir abimiz vardı, benim ilkokul arkadaşım Ali Rızanın abisi, Allah işini rastgetirsin, Onun kuşlarıda güzeldi. O zamanlar elime bir çift çakal veya oynar geçmesi için neler vermezdim. Bir çift olsun temiz olsun. Olmadı, Olsaydı belkide okumazdık oda var ya:))) Çocukken zaman var imkan var ama paramız yoktu. Şimdide maddiyat var ama, zaman ve yer yok..:(( Nasipse emeklilikte...Allah ömür verirse ayrı kümeslerde bursa, çakal ve mülakat beslemek istiyorum. Yalçın bey gibi ırk besleyen ve ırkın kırılmadan devamını sağlayan yetiştiricilerin olması sevindirici. Bursa oynar için de hizmet eden abiler var. Görünce mutlu oluyorum. Allah kolaylıklar versin..

Bende besledim cakal bursa ama benim zamanımda hırsız coktu ve emek verdiğim kuslarım calındı bulamadım sımdı tekrardan yetiştirmek ve beslemek istiyorum bana yardımcı olabilirmisin yalcın ?

Tolga Akgöz' Alıntı:
YALÇIN KARDEŞİM EMEĞİNİZE SAĞLIK.UMARIM BİR 15 SENE DAHA BU PERFORMANSA DAYALI GÜVERCİN BESLERSİN.SEN BARİ UÇURUP KENDİ KEYFİNİ YAPIYORSUN.SON ZAMANLARDA UÇUMA DAYALI KUŞÇULUK AZALDI MASA KUŞLARI BESLENİYOR.SEN BU BAKICILARDAN OLMADIĞINA DAHA DA ÇOK SEVİNİYORUM.HAKKINDIR.SELAMLAR.

Selamlar Tolga bey,

Size katılıyorum, bencede uçmayan güvercin patatestir isterse 500 senelik kan olsun, Tavuk besleyin daha iyi en azından yumurtasını alıp yersiniz, Kapa kuşları yıllarca zibille üret sonrada rant kavgalarıyla üz milleti...kardeşim belli işte kapalı kuşlar uçmuyor ve kimsede çıkartıp gel uçurayım diye idda edemiyor. Oynarcılarda bu çok var ne yazıkki çoğu 40 senelik 50 senelik kanlardan bahsediyorlar e bir kuşun 50 sene evveliyatındaki damar uçuyormuş ama sen bu kuşun soyunu 50 senedir kapalı bakmışsın oldumu bu yani?

Benim gözümde uçmayan kuş ölü kuştur. Tamam bi tarafa koyarsın damızlığını bir taraftada çıkan yavruları uçurduğun bir bekar salman olur, vurursun sopayı yapışır derin mavi göklere 3-4 saat keyfini yaparsın buna eyvallah.
Adam satıyor koymuş 1500 lira kara kanat oynar soruyorsun abi uçuşu performansı nasıl? cevap yok yada yalan.
Valla ben kimden alırsam alıyım nerden gelirse gelsin hangi kuş olursa olsun önce uçacak abi.

Saygılar
Osman Uğur KORKMAZ

Geri