Kırmızı gözler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CumaLi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

CumaLi

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
CumaLi YÜCE
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Diğer
selam. bu kırmızı gözlü kuşların damar oldugu muhabbeti var nedir bu? gerçekligini nedir? bu kuşların gözleri başka da belirli bir süre sonra mi kirmizi oluyor?

Ben sivas yöresinden kırmızı gozlü iyi oyunkuşu çıktığını biliyorum , ancak her kırmızı gözde iyi oyun yapar diye bir garanti yok .Gözün kırmızılığı soyundandır , yavrunun gözrengi netleşince yani yeme vurduğu ayyın içinde esas gözrengi belli olur yavru gözü değişir asıl rengini alır göz..
. Daha sonra da hayatı boyunca gözü ne renk se o şekilde kalır sonradan kızarma falan olmaz..selamlar .ŞEEF

Mrb arkadaşlar bızım buralardada var bu muhabbet ben postada besliyorum özellikle mavi şeş postalarda bu göz rengini ararlar nedeni ise damarlı ve guzel yavru baktından olsa gerek saygılar.

CumaLi' Alıntı:
selam. bu kırmızı gözlü kuşların damar oldugu muhabbeti var nedir bu? gerçekligini nedir? bu kuşların gözleri başka da belirli bir süre sonra mi kirmizi oluyor?

Ben cocukken hatırlarım, sızın bahsettıgınız olay şöyle, kusun gözunde kırmızılık varsa(ama goz rengı olarak degıl damarlar falan) kus damar olmus derlerdı, burdakı damar kelımesı soyu ıyı manasında degıl, yanı bıyere alısmıs nerden salarsan salar oraya gıder manasında kullanılırdı, sımdılerde bole seyler duymuyorum:D, yanı damar olmus o kus artık falan gıbı seyler soylerlerdı sanırım ondan bahsedıyorsunuz...

KuCuKaFaCaN' Alıntı:
CumaLi' Alıntı:

Ben cocukken hatırlarım, sızın bahsettıgınız olay şöyle, kusun gözunde kırmızılık varsa(ama goz rengı olarak degıl damarlar falan) kus damar olmus derlerdı, burdakı damar kelımesı soyu ıyı manasında degıl, yanı bıyere alısmıs nerden salarsan salar oraya gıder manasında kullanılırdı, sımdılerde bole seyler duymuyorum:D, yanı damar olmus o kus artık falan gıbı seyler soylerlerdı sanırım ondan bahsedıyorsunuz...

evet bundan bahsediyorum. nedir bunun gercekciligi? benim kuşların uçuş stilleri hakkında sorun yaşıyorum. ve başı çeken kuşu buldum. bunu elimden çıkartmak istedim fakat alıcak kişi bu sana geri gelir, ben alamam bunu dedi. ben de pek elime almadıgım için dikkat etmemiştim daha önce. kuşu ilk aldıgımda camgözdü şimdi hafiften kırmızı yansıtıyor.

Geri