Kırmızı ve Beyaz sayalarım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hakanpala
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

hakanpala

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hakan pala
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
bu kuşlar eş altlarında 16 17 günlük yumurtaları var sizce bunlardan nasıl yavru alırım yorumlarınızı bekliyorum...

Saygılarımla...

Hakan Pala...

Ekli dosyalar

• Erkek saya beyaz.webp
    Erkek saya beyaz.webp
    107.3 KB · Görüntüleme: 1,688
  • Görüntü015.webp
    Görüntü015.webp
    164.3 KB · Görüntüleme: 1,698
3 gibi yayınlmstm bu konyu 17 blydm ama deglşmiş saat 5 ve yavrulardan biri cıkmıs artk görcez bakalm nasıl bişi cıkıcak :D

beyazın soyu önemli,hangi renkten gelme biliyormusun? siyah veya mavilerden gelmeyse yavrular bozuk olur. kırmızıda renk olarak biraz bozuk gibi. tabi bu söylediklerim kostüm-görüntü kuşu için önemli. kuşları uçuruyorsan ve dönmelerini istiyorsan rengin önemi pek yok. önemli olan oyunu. inşallah istediğin gibi yavrular büyütürsün.

kelebekci34' Alıntı:
beyazın soyu önemli,hangi renkten gelme biliyormusun? siyah veya mavilerden gelmeyse yavrular bozuk olur. kırmızıda renk olarak biraz bozuk gibi. tabi bu söylediklerim kostüm-görüntü kuşu için önemli. kuşları uçuruyorsan ve dönmelerini istiyorsan rengin önemi pek yok. önemli olan oyunu. inşallah istediğin gibi yavrular büyütürsün.

beyaz beyazlardan gelme ama kırmzınn soynu bilmyrm beyaz saları var bi kactane gogsnde ufack bi beyaz leke var...

Arkadaşım, o kırmızı dediğin kuşa İzmir' de mor veya küllü denir. Kırmızı değil yani. Eğer beyazının soyu da mavi kafa kuyruklara dayanıyorsa kuş elmabaş yavru verir. Ama eğer kara kafa kuyruk geldisiyse yavrunun rengini bozar. Komple, yani bozalı geldisiyse beyaz mat renkli yavru verir. Bunları deneyerek görmen gerekecek.

Bol yavrular.

erkek ara bi renk çıkmış ana babası önemli altlarından hiç ummadığın yavrular çıkabilir

10 güne belli olur kısmet bakalm ne cıkacak?

Yavrulardan biri çıktı bakalım nasıl olucak kısmet.. :D

Ekli dosyalar

• Görüntü017.webp
    Görüntü017.webp
    393.1 KB · Görüntüleme: 1,570
benm bu diger yumurtadan hala ses yok arkadaslar ilk yumrta ayın 4ünde cıkmstı 2gün oldu hala cıkmadı sizce nomral mi ???

bu yavrunun beş günde bir fotosunu paylaşcam bakalm nasıl bi yavru cıkacak cok merak ediyorum :)

gurayozkan' Alıntı:
Arkadaşım, o kırmızı dediğin kuşa İzmir' de mor veya küllü denir. Kırmızı değil yani. Eğer beyazının soyu da mavi kafa kuyruklara dayanıyorsa kuş elmabaş yavru verir. Ama eğer kara kafa kuyruk geldisiyse yavrunun rengini bozar. Komple, yani bozalı geldisiyse beyaz mat renkli yavru verir. Bunları deneyerek görmen gerekecek.

Bol yavrular.
bu kadar net konuşacak bir bilim adamı bile yetişmedi küllünün soyunu bilseniz bile bu söyledikleriniz tahminden ileri gitmez. sadece varsayım olur tecrübeyle alakası yok bu işin kaç nesil soyu gerekir sadece tahmin için. kesin cevabı sadece allah bilir

izmirfan83' Alıntı:
gurayozkan' Alıntı:

Bol yavrular.
bu kadar net konuşacak bir bilim adamı bile yetişmedi küllünün soyunu bilseniz bile bu söyledikleriniz tahminden ileri gitmez. sadece varsayım olur tecrübeyle alakası yok bu işin kaç nesil soyu gerekir sadece tahmin için. kesin cevabı sadece allah bilir

Arkadaşlar, küllünün paça, kanat ve kuyruk rengine bakarak açıklardan geldiğini biraz tecrübesi olan insan anlar. Tabi ki ne olacağına allah karar verir, buna itirazı olan yok. Ben küllünün geldisi belli diye beyazın soyu önemli yazdım. Hem bilim adamları 7 nesil önceden insanlarında, hayvanlarında yavrularının gen özelliklerini bilebilecek durumdalar. Hatırlıyorsan GENETİK diye bir bilim dalı var.

Gerisi allaha kalmış. Ama kader değil. :tamam:

Saygılarımla.

küllü saya fotosu varsa lutfen paylasabilirmisiniz

beyazın yapısı kelebege benzemiyor bence mardine benziyor görüntüde genede masallah diyelim

beyler yavru belli oldu Yarın fotosunu koyucam

bu kuslarin ikiside saya deil :hhh: taklaci bunlar sayada bu renk kirmizi olmaz beyazinda kafa yapisi taklaciya cok benziyo ..saya ince uzun yapili olur vucud bu sekilde kut olmaz kanatlar kisa ve oval bi bilen olarak yorum yazmak istedim kimse yanlis anlamasin .. :dans: :tamam:

ah be kardeşim nasıl saya değil bunlar ya yapma gözünü seviyim nasıl bukadar yanlıs düşünp kendinden emin olabilyosun sasıyorum... :D

kuslar bunlar ikiside safkan kelebek fotoda beyazın kafası biraz taklıcıyı andrıyo olabilr kus alsanbaş denilen cinsden verdiği yavrunun fotografını da koydum...

Ekli dosyalar

• Görüntü031.webp
    Görüntü031.webp
    177.1 KB · Görüntüleme: 1,173
  • Görüntü032.webp
    Görüntü032.webp
    172.4 KB · Görüntüleme: 1,247
  • Görüntü033.webp
    Görüntü033.webp
    141.6 KB · Görüntüleme: 1,249
Resimler genetikten bahseden arkadaşa ithaf olunur.

Hakanpala hayrını gör kardeşim. Yavru çok güzel olacak.

beyler uzun bi tartısmadan sonra kuslar belli oldu :) ilk aldgm yavru erkek cıktı ve ikinci yumrtlama dönemnden birde güzel bi dişi geldi bozuk renk falanda atmadı kuslar es aldı, kuslarda safkan saya ikisnde ucuryorm oynları var cok sukur saygılar... HAKAN PALA...

Ekli dosyalar

• elma bas (1).webp
    elma bas (1).webp
    150.1 KB · Görüntüleme: 869
Geri