kırmızıbozalıların karabozalılarla kırılması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kelebekci34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mehmet çelik
Meslek
memur
İlgi Alanı
Kuşlar
arkadaşlar, bazı kuşçular kırmızıbozalıları daha parlak renk ve istenen göz ve gaga yapısına sahip olmaları için karabozalılarla eşleştiriyorlarmış. çıkan yavru renk ve desen olarak güzel olmasa bile onun yavruları güzel oluyormuş. yani kırmızıbozalı-karabozalıdan çıkan yavruyu tekrar kırmızıyla eşleştiriyorlar. ben şahsen her kuşu kendi rengiyle eşleştiriyorum. siz kuşların böyle kırılmalarına ne diyorsunuz.

karabozalı damızlık kümesine gittiğin zaman satmayacakları kuşlar şunlardır;asla çukulata bozalıyı, beyazı,beyaz gagalı arabı satmazlar.çukulata ara renktir karabozalıyla eşlettiğin zaman beyaz gagalı karabozalı atar.cins aynı olduğu sürece farklı renklerin eşletilmesinde sakınca yok mükemmeli yakalamak için çalışıyolar zaten.

muygun' Alıntı:
karabozalı damızlık kümesine gittiğin zaman satmayacakları kuşlar şunlardır;asla çukulata bozalıyı, beyazı,beyaz gagalı arabı satmazlar.çukulata ara renktir karabozalıyla eşlettiğin zaman beyaz gagalı karabozalı atar.cins aynı olduğu sürece farklı renklerin eşletilmesinde sakınca yok mükemmeli yakalamak için çalışıyolar zaten.
arkadaşa katılıyorum. bozalada mükemmeli yakalamaya çalışıyolar.mesale kırmızı bozalalara renn vermek için yani kırmızısını koyulaştırmak güzel bi kırmzı tonu yakalamak için sarı bozalaların altından gelme beyazlarla eşleştirirler. çoğu zaman güzel kırmızı tonu yakalayabilirinr.

bu konuyu açmamın sebebi kümesimdeki erkek kırmızıbozalı ile yakaladığım karabozalı dişi kendileri eşleşmişler. normalde her rengi kendi rengiyle eşleştiriyordum. onları ayırmayı düşünüyordum. güzel yavru vermezler diye düşünüyordum ama denemek lazım galiba.

renk,gaga ve göz tamamda fiziki yapısını,gelecek olan yavruların genini nasıl bozulduğunun farkındamısınız?kuşlarla öyle oynanmış ki, bir çift siyah karanfil aldım. Kuşun altından her şey geliyor.Ben onu hiç bir arkadaşıma damızlık olarak veremem.Kuş kendisi karanfil altından gelene inanamazsınız.Arkadaşlar her ırkı kendi cinsiyle eşleyelim kuşların nesillerini bozmayalım.Irkı geliştirebiyorsak kendi içinde oynayalım. bu benim fikrim herkesin düşüncesine saygı duymak lazım.Şimdiki zamanda ilk amaç ticaret olduğuna göre yapacak bir şey yok

Geri