KİRPİ GÜVERCİN YERMİ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan umut coşkun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 25
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
preview.umut-donek.webnode.com.tr
Ad Soyad
Umut COŞKUN
Meslek
Bankacı
İlgi Alanı
Seçiniz
Selamlar

Arkadaşlar gece avlanmaya çıkan kirpinin güvercinlerimize zararı olurmu?

--- message by moderator ---
Dikkat!
Kafeslerinizi çok daha korunaklı ve iyi kurar, daima kontrol ederseniz sorun yaşamazsınız. Kirpiyle ilgili daha detaylı bilgi için internetten arama yapabilirsiniz.
--- message by moderator ---

KİRPİLERİ OTÇUL OLARAK BİLİYORUM..

öyle bi yerki diğer güvercin düşmanları ayaklarını bırakır mesela kirpi tırnaklarına kadar yer konuyla alakası yok ama kaplumbağalar bile et yer.....

SİVRİHİSARLI' Alıntı:
öyle bi yerki diğer güvercin düşmanları ayaklarını bırakır mesela kirpi tırnaklarına kadar yer konuyla alakası yok ama kaplumbağalar bile et yer.....

osman arkadaşım yorumun için teşekkür evet kirpi bence de güvercin yer hiç kimse inanmıyo hatta iki dünya bir araya gelse yine yemez diyolar ama dediğin gibi ayaklarına kadar yiyo...

başıma geldi gözlerimle gördüm o yüzden kesin olarak yazıyorum kuşun tüylerini bi güzel yolmuş çatur çutur afiyetle yedi kuş postaydı bi ayağında kırmızı boncuk diğer ayağında markası vardı onlarıda ayırmış.
hatta markayı anahtarlığıma taktım hala duruyor..

İlginç bir konu, konuyu görünce kirpilerin kemirgen olduklarından dolayı yiyebileceklerini düşündüm ve kesin söyleyen arkdaşların tecrübelerinden aydınlanmış olduk....saygılar

Bakın bn doğdugumdan beri hayvan beslemekde çiftcilik fln bu tür işlerin içinde büyüdüm..o yüzden bir çok konu üzerinde cok büyük tecrübelerim var kirpi asla güvercin yemez zaten kirpi güvercin kadardır sadece dikenleri onu iri gösterir arkadaşlar kirpi otların aralasında dolanır samanlıklarda samanların arasında yaşarlar sadece ot yerler sadece ot hiç bir şekilde et yemezler emin olun.

RaKunN' Alıntı:
Bakın bn doğdugumdan beri hayvan beslemekde çiftcilik fln bu tür işlerin içinde büyüdüm..o yüzden bir çok konu üzerinde cok büyük tecrübelerim var kirpi asla güvercin yemez zaten kirpi güvercin kadardır sadece dikenleri onu iri gösterir arkadaşlar kirpi otların aralasında dolanır samanlıklarda samanların arasında yaşarlar sadece ot yerler sadece ot hiç bir şekilde et yemezler emin olun.

Emin olmak için ölen güvercini kirpinin önüne attım gözümün önünde çatır çatır yedi

bi vidiosunu yüklermisn izliyiyim

RaKunN' Alıntı:
bi vidiosunu yüklermisn izliyiyim

Ben gördüm yeterli kardeş ,bak bahçende varmış bi dene at önüne bakalım sen şimdi videoya da inanmazsın

Yemlemeyi 2ye ayirsak daha iyi olur.

Mantikli olan bir kipri gövdesi ve hareketi dolayisiyla bir güvercini yakalayip yeme sansi yok.

Yine mantikli olan kedi ve köpeklerin nasil ot yiye biliyorlarsa kipride buldugu etli ölü hayvani yiyebilir.

Bu durumda kiprinin saldirip güvercini yaralamasi zor ve güvercinde ona yem olmayacak kadar akilli.

saygilarimla bunlar benim düsüncem

Mechelen' Alıntı:
Yemlemeyi 2ye ayirsak daha iyi olur.

Mantikli olan bir kipri gövdesi ve hareketi dolayisiyla bir güvercini yakalayip yeme sansi yok.

Yine mantikli olan kedi ve köpeklerin nasil ot yiye biliyorlarsa kipride buldugu etli ölü hayvani yiyebilir.

Bu durumda kiprinin saldirip güvercini yaralamasi zor ve güvercinde ona yem olmayacak kadar akilli.

saygilarimla bunlar benim düsüncem

Kirpiler gece avlanır gece de güvercinler hareketsizdir...

Güzel cevap vermissin tebrik ediyorum.
gündüz gezen kipri görmesek hadi neyse yada bir lesin yaninda bulunmasa tamam oda farkli bir konu.

ama gece calilarin arasinda gezen güvercin degil sülündür.
gece güvercinler cati aralarina ve köprü altina bina kösesine cikintilarinda uyurlar bahcede degil.

cevabin mantikli ama bir gercegi yok.

Mechelen' Alıntı:
Güzel cevap vermissin tebrik ediyorum.
gündüz gezen kipri görmesek hadi neyse yada bir lesin yaninda bulunmasa tamam oda farkli bir konu.

ama gece calilarin arasinda gezen güvercin degil sülündür.
gece güvercinler cati aralarina ve köprü altina bina kösesine cikintilarinda uyurlar bahcede degil.

cevabin mantikli ama bir gercegi yok.

Kardeşim benim kuşlarım bahçede kümeste kirpi de gece avlanır biraz araştıralım da öyle yorum yapalım ezbere konuşmayalım

Haklisin...
sana öm.atdim ordan devam edelim.

zaten yemez emin olun cok ac kalsa neyse bide yakalıyamaz cok yavaş hareket ediyor

RaKunN' Alıntı:
zaten yemez emin olun cok ac kalsa neyse bide yakalıyamaz cok yavaş hareket ediyor

:hayir: :haha:

ah be güzel kardeşim önce dinleyin sonra arştırın ondan sonrada yorum yapın
kirpi kabuklu böcek türlerini kırkayak yılan vs gibi sürüngenleri yer güvercin civ civ bulduğu zamanda affetmez..kirpinin diş yapısı tamamen kesici dişlerden meydana gelmektedir aynı bir kedinin sansarın geliciğin gibi bilmesek yorum yapmayız en azından bu kadar kesin konuşmayız....
konuyla alakası yok ama hadi buyur kaplumbağalar et yer mi yemez mi

Sn Moderatör olucaksın bide ne diyorsun attım önüne catır catır yedi yazklar olsun diyorum güvercin sevginiz bu işte sizin:(

RaKunN' Alıntı:
Sn Moderatör olucaksın bide ne diyorsun attım önüne catır catır yedi yazklar olsun diyorum güvercin sevginiz bu işte sizin:(

Ne diyosun sen abicim ölüsünü attım kuşun konuyu saptırmayın güvercin sevgimi sen nerden biliyosun benim saygısızlık yapma

Kadir kardeşim az sakin ol . Saygı çerçevesi içinde tartışalım. Siteye yakışmaz bu tür davranışlarımız. Sende Umut abi. Bana düşmez ama arkadaşınız olarak ben yakıştıramadım. Bende konuyu uzaktan takip ediyorum müdahil olmadım yorumları takipteyim. Ve kararsız kaldım yermi yemezmi diye. Sen yemez diyorsun, Diğer üyeler kendi gözümle gördüm yedi diyorsun. Bende otçul biliyorum fakat yiyebilirde yani çok abest değil yemesi. Doğanın kanunları. Çok aç olabilir .

bn kimseye saygısızlık yapmadm yapmamda adam atıyor güvercini önüne yer mi yemez mi Allah aşkına ya olur mu böyle şey
bni ilgilendirmez bu saatten sonra yerse yesin yemezse başka birileri yer hayırlı forumlar..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri