Kış ayları için kümes yalıtımı veya ısıtma

scutaro

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Gökhan Yalçın
Meslek
Serbest
İlgi Alanı
Balıklar
Uygulamayı düşündüğüm 2 tane seçenek var.

1- Kümesin içini strafor ile kaplamak.

2- Infrared (ısı veren) lamba kullanmak.

Isı veren lambayı kümesde köşe veya dip bir yere yerleştirsek, ışık az olsa bile geceleyin yine kuşları rahatsız eder mi
acaba ?

Işık rahatsız eder bence en iyisi strafor kaplamak

Öneri için sağol.

umit81' Alıntı:
Işık rahatsız eder bence en iyisi strafor kaplamak
STRAFORU YEMESİNLER * ÖLEBİLİYORLAR.*

Aklıma o da geldi, straforu didikleyebilir ve yiyebilirler, bu da kuşlar için tehlike arz eder.

Isı veren lamba hakkında sen ne düşünüyorsun Türker hocam ?

KÜMESİN KORUNAKLI OLMASI YETERLİ OLACAKTIR.

GECE IŞIĞA KARŞIYIM..

KAPALI KÜMESTİR .KOMBİ TESİSATI KÜMESTEN DE GEÇER , PETEK VARDIR... KÜMES 15-20 oC GİBİ OLUR..HARİKA O ZAMAN..

BANA UZAK TABBİ Kİ * BİZİM EVDE ÇOCUKLAR YORGANLARI KEMİRİYOR..* :haha:

En iyisi hiçbir şey yapmamak o halde.

Strafor ile iç yalıtım bence mantıklı ışık bencede yapmayın.
Kuşların yememesi içinde yalıtımdan sonra bir şekilde bir kat naylon olur vb.. bir çok şey olabilir kaplayabilirsiniz.

Strafor kaplama yerine havalandırma yerlerini kısıtlı olacak şekilde kapadım ve kümesin tavan kısmına infrared lamba koydum. Devamlı yakmıyorum akşam saat 9-10'dan sonra kapıyorum, soğuk havalarda ısı biraz olsun muhafaza edilmiş oluyor bu şekilde. Lamba ile aydınlatma açısından da kümes şimdi daha iyi oldu bence, gündüzleri lamba açıkken kuşların daha hareketli olduklarını gözlemledim, karanlık ortam olmasından iyi.

http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektro ... a-99202968

Slm lar ben kuşların üşüdüğüne başımdan geçen olay yüzünden inanmıyorum ama yinede önlemimi alıyorum.16-20 yaş aralığımda terasta kuş bakıyordum yağmur sularının biriktiği yer vardı soğuk havada inceden buz tutardı kuşları saldığımda buzu kırıp o soğuk suda banyo yapıyorlardı o yüzden üşüdüklerine inanmıyorum yeni yavrular hariç tabi saygılar.

@ suat39

Kuşların tüy yapısı rüzgara karşı bile koruyucu görev yapıyor, üşüdüklerini bende sanmıyorum, ona bakarsak dışardaki yabani güvercinlerin hepsi karda kışda dışarıda yaşıyor, ama yıpranıyorlar yinede. Geçenlerde burada 3 gün boyunca kar yağdı, tüy kabartma ve devamında hastalık gibi sorunlar yaşamak istemiyorum, geçen sene bir kuşum o şekilde hastalanmıştı ama tedavi ettim, aşırı soğuk havalar için bir önlem sadece benimki.

Geri