kış ayları için vitamin

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ertugondes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

ertugondes

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
emir öndeş
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar ben güvercinlerimin suyuna her değiştirdiğimde 1-2 tane limon tuzu atıyorum bugün güvercinlerinin kışın C vitamini almasına yardımcı oluyor ve kuşlar daha dinç ve sağlıklı oluyorlar birde yuvanın içine birazda kum koyarsanız güvercin yediği besinleri bu kum sayesinde daha kolay sindirmiş olur

...saygılar Emir (:

Ekli dosyalar

• limon_tuzu.webp
    limon_tuzu.webp
    19.1 KB · Görüntüleme: 2,328
Emir kardeş kullandığın limon tuzu limondan elde edilmiyor.O sadece sitrik asit.İçinde vitamin yok.Ama sularına sitrik asit katarak suyu dezenfekte edebilirsin ve kuşların sindirimini kolaylaştırabilirsin :)

çok teşekürler kardeşim beni bilgilendirdğin için bana da bi abim sölemişti demekki yanılmış

abicim böyle paylaşımlar hatalardan uzaklaştırıyor ne güzel sevgiler bilmemek değil öğrenmemek ayıp

selamunaleykum
bende ozellikle kis aylarinda suya pekmez oneririm 5lt suya iki kasik ileve edersek kuslari sicak ve guclu olmalarina fayda sagliyor
saygilarimla ferhat

slm arkadaşlar ben kuşların suluklarına samırsak arada tertintiyot veriyorum baya faydalı

s.a bende çok soguk havalarda pekmezin çok ama çok faydasını gördüm arkadaşlarımız sulukları dondugu dönemde benim kuşlarım pekmezli suyla hem ürediler hem ısındılar hemde çok zinde kaldıklarını bizzat gördün limon tuzu yerinede limonun kendisini sıka bilirsin suluklara ama suyun durumuna doluluguna göre ayarlaman lazım yani söyle ben mesala sulukları azına kadar hiç doldurmam kuş sayısına havanın sıcaklıgına verdigim yemin durumuna göre ayarlarım böyleliklede suyun hemen bitmesi bitmese bile azalınca döküp yeni taze su koyarım temiz ve taze su kuşların saglıkları için çok önemli suluklarıda arada dezenfekte etmek lazım tabikide.balıkesirden saygılar....

Geri