kış gunu yavrulara nasıl bakmalıyım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aydin44
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

aydin44

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
aydın aydınalp
Meslek
kuyumcu
İlgi Alanı
sa arkadaşlar kumesımde 10 yumurtam var 2 bugun cıktı 2 hafta içinde hepsi cıkıcak hiç birinin olmesını ıstemıyorum elımden gelenı yapıcam sizinde bi bilginiz varsa bu soğuk gunlerde ne önlem alabılırım ılac almalımıyım suya karıştırmak ıcın biraz pekmez karıştırdım ama sularına 2 adet de ampul taktım yapmam gereken başka bişey varmı yardımcı olursanız sevınırım

kapıyı camı kapayacan. üşütmeyecen ceyran yaptırmayacan yavruları soğuktan korumak için :slm: yapacak ne varki başka

saol :D onlar bılındık şeler bu sıteden cok sey ogrendım belkı bu konu hakında da ıı fıkırler vardır dıye dusundum

yuvanın etrafına ot koy iyice çevir yuvayı otlarla.

selam bir kaç şey hariç hiç bir şey yapma sadece hayvanlara mineral taşlarıyla bir kaç çeşit yem ver ( adarı aspir fi burcak az çekirdek mısır çok nadirde kenevir) hayvan güçlü olursa bakıcı olarak sorun yaşanmaz. suya bence hiç bir şey koyma sadece hergün değiştir yeterli bunların hepsi benim yaptıklarım.şuan benim kümestede 6 yeme düşmüş 9 tane 1 haftalık ve 10 tane cıkıcak yumurta var :=) takfiye yapacaksan yavru yeme düşer düşmez yeme düşen yavruya yap ki kesin yaşasın.birde ben hava karardıktan 2 yada 3 saat sonra lambalarını yakıp yemleme yapıyorum bir kusum daha fazla kussunlar diye 1 saat kadar açık bırakıyorum sonra tekrar lambalarını kapatıyorum.fakat yiyecekleri yemden fazla koyuyorum ki sabah ilk ışıkta bir kusum daha yapsınlar diye.söylediklerim faydası olursa sevinirim.

Kümesiniz çok soğuk değil ise endişelenmeyin cereyan varsa kesin kuşların ayakları kuru olsun yavru büyütürken ortalama 20 derece yeterlidir daha soğokta da büyüye bilir ancak anne ve baba üzerinde oturmayı bıraktıklarında üşüyüp isal olmamaları için en az 20 derece civarı iyidir imkan varsa daha da sıcak olabilir tabi bu sıcaklık aşırı olmamalıdır. Kuşlar kış tüyünde iken birden ısıyı çok artırırsanız tüye girerler ve bunyeleri zayıflar birde ısı farkı oluşursa'' içeri dışarı'' ısıfarkından hasta olurlar ağızları pomukçuk olur yada üst solunum yolları hasta olur isal olurlar sürekli kapalı kümeste tutsanız havasızlıktan ciyerleri hastalanır yani aşırı ısıda iyi değildir. Tabi yavruların altını ve ayaklarını temiz ve kuru tutun altlarına keçe serebilirsiniz kıl keçe yada muaddeli bir bez alttan souk almasınlar
diye .kalorıli yemler verin ben kışın ayçieği veriyorun bolca siyah olanın dan yağlı tohum çitlen bik değil,
sularını ılık koya bilirsiniz çok soğuk olmasın yeter ışık yakmakta ısıyı birkaç derece artırır kümesin izelasyonunu kontrol edin rüzgarın ve yağmurun kümese girmesini engelleyin böylece ısı kaybını da önlemiş olursunuz damızlıklarınız yada bakıcılarınız yavruya düşkün ise size pek iş bırakmadan büyütürler . Oturmuş bir kümeste dışarıdan giriş çıkış yoksa ( yani yabancı kuş hareketi) iklim çok sert olmadıkça sorun yaşamazsınız ,bol şanslar bol yavrular .selamlar .ŞEREF

kümesin içindeki sıcaklığı muhafaza et, yavrulara yavru hapı bulman mümkünse her gün birer tane ver. yeme düşene kadar sadece gözlemle, esas iş yeme düştükten sonra, yem yemeye başladılarmı, su içebiliyorlar mı diye kontrol et, suluğa kafalarını yavaşca sok ki suyun yerini öğrensinler. tabanda ızgara varsa düz geniş bir tahta plakanın üzerine yem koy yemliğe büyükler pek sokmaz, bunlara dikkat edersen kışın güzel yavru alırsın ama soğuklarda yavru bakmak ve büyütmek zordur...

herkese cok tşkler verdiğiniz bilgiler için allah razı olsun

slm arkadaşlar bence kışın yavru almayacaksın erkek dişi ayırmak lazım mümkünse.kuşları yaza hazırlamak dinlenmesini sağlıyacaksın.ayrı kümes yoksada ben dönek besliyorum tek yavru baktırıyorum damızlıklardada yavrulardada aç bırakmayacaksın soğuk havada anaç kuş bile aç bırakılırsa ölür

Geri