kış yavrularına nasıl bakım yapmam gerekiyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KaDiR--
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 23
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

KaDiR--

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
kadir altınsu
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
abilerim kardeşlerim bunu hepimiz yaşamışızdır heralde ben kış gelmesine rağmen kuşlarımı ayırmadım ve hala yumurtluyorlar fakat yumurtadan yavru çıkıyor veya çıkamıyor ama çokca büyük ihtimalle yavrular telef oluyorlar bunu önlemek için annanemden öğrendiğim bi yöntem eskiden civciv çıkarttıkları bi yöntem varmış kutunun içine yumurtaları dizip üstüne 20-30 wattlık bi ampul koyarlamış bi kaç hafta içinde normal anaç tavuk yatmış gibi civcivler çıkıyormuş şimddi asıl sorum ben bunu güvercin yumurtalarına yapsam yavrular çıkarmıki ?? ikinci sorumda diyelimki yavrular çıktı o ilk günlerinde ben yavruyu ne ile besliyeceğim palet yem bu iş için uygun olurmu veya başka bi yem çeşidi varmıdır bu iş için ?

yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim bilgi ve düşüncelerini paylaştıkları için

arkadasim mrb.
oncelikle bunlar guvercin tavuk degil unutma.
yani demek istedigim su: civciv ler ilk gunden itibaren kendileri yem yigebiliyorlar. ama guvercinler ilk 10 ana mamasi ile beslenirler. bence bu yontemi hic deneme yazik olur hepsi olur.
yumurtalari altlarinda bakarsan onlar bakar. eger kumesin duzgun ise yoksa zaten anne babada saglikli olmaz.
sakin yanlis anlama.
iyi aksamlar.

arkadasim mrb.
oncelikle bunlar guvercin tavuk degil unutma.
yani demek istedigim su: civciv ler ilk gunden itibaren kendileri yem yigebiliyorlar. ama guvercinler ilk 10 ana mamasi ile beslenirler. bence bu yontemi hic deneme yazik olur hepsi olur.
yumurtalari altlarinda bakarsan onlar bakar. eger kumesin duzgun ise yoksa zaten anne babada saglikli olmaz.
sakin yanlis anlama.
iyi aksamlar.

bencede hiç deneme yazık olur yumurtalara yavrulara.

kardeşim civciv doğduğu andan itibaren kendi beslenebilir annesinin altına koysan bile bakma ihtimali var evet ama bunlar güvercin ilk dogdugunda annesinin verdiği özel yemle 2 3 gün ayakta kalır ondan sonra normal yem kusarlar ama sen ilk 3 gün bakamazsın.. yazık olur..
benim tavsiyem kuşlar yumurtladığı zaman altından al yumurtaları bi güzel omlet yap, kuşların altına da plastik yumurta koy hem boşa yatar hemde zaman geçer dinlenirler..

tamam arkadaşlar doğru diyorsunuz ama bu yumurtaları zaten atmak zorunda kalıyorum yavru felan çıkmıyor hani o yüzden böle yöntemler bulmaya çalışıyorum ölürlersede zaten çok üzülmücem çünkü zaten ölüyorlar ben elimden geleni yapmaya çalışcam muhtemelen yavrular yumurtadan çıkacaktır ama ondan sonra neyle beslicem kara kara düşünüyorum eğer bu şekilde yavru büyüten kişiler varsa lütfen yardım bekliyorum..
arkadaşalar kimse yanlış anlamasın ama yapma demek yerine yapılabilcek konularda yardımcı olabilirseniz sevinirim..

büyütemezsin.yeni bi kuşçusun heralde

evet mehmet abi acemi sayılırım daha ama bi yolu olmalı bunun bi şekilde bi çözüm olmalı yani içim acıyor ölen yavruları gördükçe.

burak kardeşim doğrudur postalar güzel bakarlarda bende posta yok hiç burda bulabileceğim yerde pek bilmiyorum ihalelere felanda pek getiren olmaz zaten o yüzden başka bi çözüm bilen varsa yardım ve düşüncelerini bekliyorum yinede yorumlarınız için teşekkürler

bence erkeklerle dişileri farklı kümesler ayır. mart ayında tekrar eşleştir. kuşların boşu boşuna yumurtlayıp kendini yıpratmaz. hem kışın çıkan yavru daha zayıf ve güçsüz oluyor hastalıklardan ve soğuktan çok etkileniyor. erkek-dişileri ayırma imkanı yoksa altlarına boş yumurta sür ona yatsınlar. kışın yavru çıkartmamaya bak. yazın sen istemesende istemesende bir sürü yavru olacak zaten.

doğru söylüyosunda abicim benim için çözüm değil bu kafaya koydum ama bu konu üstüne fikir arıyorum bakalım olursa olur olmazsa zaten yapcak bişi yok deneme yanılma yöntemine kaldı iş

KaDiR--' Alıntı:
tamam arkadaşlar doğru diyorsunuz ama bu yumurtaları zaten atmak zorunda kalıyorum yavru felan çıkmıyor hani o yüzden böle yöntemler bulmaya çalışıyorum ölürlerse'de zaten çok üzülmücem çünkü zaten ölüyorlar ben elimden geleni yapmaya çalışcam muhtemelen yavrular yumurtadan çıkacaktır ama ondan sonra neyle beslicem kara kara düşünüyorum eğer bu şekilde yavru büyüten kişiler varsa lütfen yardım bekliyorum..
arkadaşalar kimse yanlış anlamasın ama yapma demek yerine yapılabilecek konularda yardımcı olabilirseniz sevinirim..
sevgili arkadaşım,kışın yavru alamamaktan,çıkan yavrularının ölmesinden bahsediyorsun,acizane fikrimi sorarsan;eğer kümes şartların elverişliyse bu aydan itibaren yavru alman mümkün,ama eğer yavru alamıyorsan dişi erkek ayır ve tekrar eşe atana kadar öyle kalsınlar,bu dinlendirme;hem güvercinler açısından hemde ileride alacak olduğun yavruların kalitesi açısından çok önemli,yumurta'yı kuluçka sistemiyle çıkarman mümkün ama çıktıktan sonra vücutları'nın gereksinim duyduğu protein,karbonhidrat ve diğer elementleri dengeli ve düzenli bir şekilde vermen çok zor, ''ölürlersede zaten çok üzülmücem çünkü zaten ölüyorlar'' demişsin. O yumurtalara doğal olmayan yollarla can verip,göz göre ölmesine sebebiyet vermenin manevi hesabı tartışılamaz,sakın sözlerimi yanlış anlama sadece bir öneri..sağlıklı yavrular alman ümidiyle selman BAYINDIR

hıc deneme bıle o sekılde tavuk yumurtasıda cıkmaz.yumurtanın cıkması ıcın sadece ısı yetmez,o yumurta donmelı nemı v.b bır suru ekstra durum var.

Ya arkadaşım dişi ve erkeklerı kış boyu ayır en az uc ay ver ondan sonra bırbırıne bak nasıl yavru alıyorsun kışın acısını cıkartırsın gunaha gırme uğraşma tamam bizde anası babası bakmayan cucuğe bakıyoruz ama ne kadar ? kendi bktıgı gıbı olmuyor zaten onemlı olan annenın maması aynı anne sutu gıbı duşun sevgı ve saygılar

YA ARKADAŞIM SEN NEYIN PEŞINDESIN.BU HIC AKIL İŞİMİ GUNAHTIR YA.

şimdi kadir kardeşim şöyle bi durum söz konusudr kuşları yumurtadan cıkarmak sorun deil önemli olan zaten onları büyütebilmektir ve kuşların yavruları ilk bir hafta boyunca anne kuş bakar hani şu kuş sütü derler ya, anne kuş bir hafta boyunca yavruları o kuş sütüyle besler bir hafta sonrasında da kursaklarında normal yem görürsün onu dahi anne ve baba kursaklarında eriterek kusarlar ki hazımsızlık meydana gelmesin die bu senın harcındeil derim kışın eğer yavru almak istiyorsan benim gibi yap.
Kuşlarının kanatlarını çırpıya vur yavru almak istediklerinin sadece, bunlar yumurtaya yatmaya başladıklarında tabi. kuşları sadece yemlemek için kümes dışına cıkar ve kumesin kapısını sürekli kapalı tut yoksa soguktan yumurtalar bozulabilir yada yavrular ölebilir ben kumesin içini straforla kapladım ısı yalıtımı epey fark etti şimdi bir çift yavrum var allaha şukur sağlıkları yerınde 2 çift kuşumunda altında yumurtalar var ve onlarda bi kaçgün içinde çıkıcaklar hatta evin içinde kolıde kendi beslediğim yavruları saymıyorum onları ben elimle beslıorum ama o yavrular nerdeyse 3 haftalık varlar yeme düştü düşücekler senin anlayacağın 3 haftaya kadar senin yapabileceğin hiçbirsey yok yazık edersin bence.

abilerim kardeşlerim saygılarımı sunarım eyvallah hepinizin yorumları için ben kışın başında bu parkelerin altına serdikleri şilte denilen malzemeyle kümesimin dışını güzelce yalıttım su felan girmiyor içine ama soğuk için çok etkili bi çözüm olmadı kışın başında aldığım yavrulardan sonra bi daha yavru alamadım ankarann soğuğu malum o yüzden bu dediğim fikri uygulamaya uraşmadım bile ama bu yaz kümesin iç dizaynını değiştircem damızlık kuşlarıma ayrıbir bölme yapacağım ve içini staforla kapatacağım umarım bi daha ki kışa istediğim şekil yavru alabilirim.
yukarıda yorumlardan birinde murat abi demişki tavuklardan bile böle civciv çıkmaz diye bu bilginizi tekrar gözden geçirmenizi tavsiye ederim abicim kuluçka makineleri bile var bunun yanı sıra köylerde böle makinelere para bulunamadığı için lamba çok güzel iş görüyor ama şöle bi sorun var kuşların yarularını ilk dönemlerde anne babası bakıyor civcilerde ise öle bi sorun yok.
yorum yapan herkeze bilgilerini ve düşüncelerini paylaştığı için saygılarımı sunarım sağolun.

Üstatlar yapma diyorsa yapma. Çünkü ilk günlerde yedirebileceğin tek şey ana mayası; o da sadece ve sadece anne ve babasının kursağında mevcut. Alternetf yok yani.

KaDiR--' Alıntı:
abilerim kardeşlerim saygılarımı sunarım eyvallah hepinizin yorumları için ben kışın başında bu parkelerin altına serdikleri şilte denilen malzemeyle kümesimin dışını güzelce yalıttım su felan girmiyor içine ama soğuk için çok etkili bi çözüm olmadı kışın başında aldığım yavrulardan sonra bi daha yavru alamadım ankarann soğuğu malum o yüzden bu dediğim fikri uygulamaya uraşmadım bile ama bu yaz kümesin iç dizaynını değiştircem damızlık kuşlarıma ayrıbir bölme yapacağım ve içini staforla kapatacağım umarım bi daha ki kışa istediğim şekil yavru alabilirim.
yukarıda yorumlardan birinde murat abi demişki tavuklardan bile böle civciv çıkmaz diye bu bilginizi tekrar gözden geçirmenizi tavsiye ederim abicim kuluçka makineleri bile var bunun yanı sıra köylerde böle makinelere para bulunamadığı için lamba çok güzel iş görüyor ama şöle bi sorun var kuşların yarularını ilk dönemlerde anne babası bakıyor civcilerde ise öle bi sorun yok.
yorum yapan herkeze bilgilerini ve düşüncelerini paylaştığı için saygılarımı sunarım sağolun.
kulucka makınasıyla ampul aynı sıstem degıl.orda nem ayarı,cevırme,rutubet bır suru etken otomatık ayarlanıyor.o haldeyken bıle en basarılısı yuzde seksen cıvarı cıkım oluyor.sadece ampulle yumurta cıkmaz.ben yıllardır hınt horozu beslıyorum.hersene yavru alıyorum.bos konusmuyorum yanı.ama sen yınede cıkar dıyosan 2 tavuk yumurtası dene gör.hoscakal

BENCEDE HİÇELLEME YA NASİP ANAÇLARIN BAKIMINI GÜZEL YAPARSAN SORUN OLMAZBAKARLAR KÜMESİDE SOĞUKTAN JORU

herkezin kendi düşüncesi saygı duyarım murat abicim..

Geri