Kış yavrularında yapılması gerekenler nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan legend1607
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

legend1607

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
gökhan akan
Meslek
muhasebe
İlgi Alanı
Kuşlar
selam arkadaşlar.

Şuan 3 çift kuşumun altında yumurta var ilk yavru 3-5 güne kadar çıkacak inşallah.Mevsim sorunları nedeniyle kış yavrularının yaşama ihtimalinin daha az olduğu bir çok yerde yazılmış.

Çıkacak yavruların bünyelerini daha kuvvetli hale getirmek için ne tür önlemler alabilirim.Yavru için özel yem, vitamin vb. ne kullanmamı önerirsiniz?

Birde yaklaşık 10 gündür kuşlarda ve kümeste çokça at sineği var.Sitede biraz araştırdım Blotic isimli ilaçtan bahsedilmiş onu alıcam kuşların kafasını sokmadan yıkayacağım tek tek.Kalan suyu kümese sıkmamda bir sakınca olurmu yumurtalar açısından.

Son olarak kuşlarıma minarelli toprak filanda almak istiyorum İzmir'de kuş pazarı haricinde bu toprak vb.(vitamin,ilaç gibi) malzemeleri temin edebileceğim bir yer bulamadım bir türlü.Kuş pazarına gidemediğim için temin konusunda sıkıntı çekiyorum.Bu malzemeleri bulabileceğim bir yer bilen var ve yazabilirse çok sevinirim.

Herkeze iyi günler dilerim...

Avi-Vit isimli vitamin ilacını ve Blotic ilacını aldım biraz önce.Blotic kullanımıyla ilgili sitede birçok yerde bilgi var onu öğrendim ama bu vitamin ilacını kaç günde bir vermem gerekiyor?

Selamlar,

1.Anne baba iyi beslenmeli karışık yem verilmeli

2.berovit b12 vitamın hafta iki kere 1 litre suya 2 ml karıştırılmalı

3.Sarımsak, elma sirkesi ve bal karşımı hafta 1 suya karıştırılmalı

4.Yavrular 15 günlük olunca colvit plus yavru hapı ağızdan yavrulara gün aşrı birer tane bir aylık olana kadar

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Aykut Bey öncelikle cevapladığınız için teşekkürler.

* Anne-baba için karışık yem kullanıyorum

* Vitamin olarak Avi-Vit aldım biraz önce bunu kullansam olurmu yoksa Berovit'mi kullanmamı tavsiye edersiniz.Birde bu vitamini suya karıştırdıktan sonra aynı gün suyu tazelemelimiyim?

* Dün 2 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı pekmez ve 1 yemek kaşığı elma sirkesinden olan karışımı 2 lt suya karıştırarak verdim.Haftada 1 bu karışımı vermeye devam edeceğim.

* Colvit Plus hapı'nı ecza depolarından bulabilirim heralde onuda alırım en kısa zamanda

Bu mesajımdaki sorularada cevap verebilirsieniz sevinirim

Saygılar...

Selamlar,

Güvercinlerin ne çok ihtiyaç duydukları vitamin B vitaminidir. Berovit B12 adında anlaşılacağı gibi güvecinler için hazırlanmış B vitamini bakımından zengin bir üründür.
Colvit plus yavru hapımı ecza depolarında bulabilirmisin bilmiyorum, ben İzmirden kuş pazarından alıyorum,

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

yavrular 3-5 güne kadar çıkar demişşiniz,inşallah büyürler ama benim bir tavsiyem olacak. mümkünse kışın aralık-mart arası kuşlarınızı dinlendirin. zaten kış yavrularının bir kısmı ölür,bir kısmıda yanık kalır. yıl boyunca yumurtlayan, yavru bakan kuşlar çabuk yıpranır,yazın verimi düşer. mümkünse dişileri-erkekleri 2-3 ay farklı kümeslere ayırın,mümkün değilse altlarına plastik yumurta koyun bir süre ona yatsınlar. kuşlarınızı dinlendirirseniz mart ayından kasıma kadar yavru bakım performansları çok yükselecektir. yinede siz bilirsiniz.

Geri