kış yavrusu neden iyi olmaz

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan adnan3444
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

adnan3444

Üye
Katılım
13 Eyl 2008
Mesajlar
34
Tepkime puanı
0
Yaş
49
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
adnan zengin
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar şu an mardinlerim yavrusu çıktı ama kuşçu arkadaşlar iyi olmayacağını söylüyorlar neden? ben yeni besliyorum ana babayı yavrular büyüyünce ayırayımmı yardım lütfen
 
abi birde arkadaşlarına sorsaydın.belki hoşlarına gitmiştir onun için iyi olmaz diyolardır.abi kuşların tüyt değişme zamanları vardır.yavruluktan çıkacakları ayda yani 2 aylık civarı olduklarında tüye girerler.bu tüy değişimi seninkilerde kışa denk gelecek.dolayısıyla hayvanlar kışın soğuğunda tüy değişip zorlanacaklar.uçmak istemeyecekler donacaklar.yavruların mart ayı civarında çıksınlar ki nisan mayısta uçmaya başladığında tüy değişiminde zorlanmasınlar...
 
yani şimdi çıkan yavrular kışın uçmazmı
 
uçar abi niye uçmasın.yaz kış soğuk tipi dinlemez uçar.ama o da can.tüy değişirlerken kış soğuğunda kalacaklar onun için pek tavsiye edilmez kış öncesi yavru almak.ha bu zamanda sen uçurmazsan bi zorluk olmaz.sen onları biraz uçur tüye girene kadar.takla dönmeyi öğrensin.nefesi açılsın önce.tüyden çıkınca gene devam edersiniz...kolay gelsin...
 
Muhterem, kuscu arkadaslar.

Kis yavrusu,iyi olmaz diye bir kaide yoktur.damizlik kuslariniza temiz,genis,sicak ve bol yemli bir kumes ve ureme ortami hazirlarsaniz,bu durumda kuslar yil 12 ay yumurta ve yavru olayina devam ederler.onemli olan kuslarin saglikli olmasina dikkat etmektir.kis aylarindaki tek sorun gunduzun kisa olmasi ,mevsim geregide havalarin kus ucurmaya her zaman musait olmamasidir.bundan dolayida kis yavrusunu geregi gibi ucurup egitemessin o yuzden ( kis yavrusu iyi olmaz ) demislerdir.
bence iyi olmayan kis yavrusu degil, onu ucurmak icin yeterli zamanin olmamasidir.

saygilar.
 
kışın benimzamanım müsait kuşlarla daha iyi ilgilenebilirim.kış yavrusunun tüyleri bozuk olurmuş daha az uçarmış dediler kışın böyle yavruları doldurup performansı kötü kuşlarla uğraşmayayım emeğime yazık eğer iyi olmayacaksa kümesi telle bölme imkanım var dişileri ayırayımmı yardım lütfen arkadaşlar şu anda 4 yavrum oldu 2 tanesi 1 haftalık başka bir çiftte çifleşti yuva yapıyolar galiba bugünlarde onlarda yumurtlar
 
s.a arkadaşlar merhaba ben kış yavrusu iyi olmaz fikrine katılmıyorum.şayet kümes korunaklıve sıcak ise kışın alınan yavrular daha sağlıklı ve dayanıklı oluyor.çünkü hastalıkların çoğu yazın kuşlar tüyde ve bünyeleri zayıf iken ortaya çıkıyor fakat kışın böyle bir sorun yok.kışın kuşlar sağlıklı buna istinaden yavrularda sağlıklı büyüyor.
SAYGILARIMLA
ÖMÜR DENİZ
 
Arkadaşlar her kafadan bir ses çıkıyor bir karmaşa gidiyor. Yörelere, iklim şartlarına, kuşların bakım şartlarına, kümesin sağlık durumuna, bakıcının deneyimine göre yavru alma dönemleri değişebilir. Kesin bir kaidesi yoktur. Her ayın avantajı ve dezavantajı vardır.
Benim deneyimime göre performans üstünlüğü beklenen sağlıklı yavrular için en uygun dönem ocak-nisan ayları arasıdır. Bunun dışında eşleri ayırır ayrı kümeslerde beslerim.
Şunu unutmayın ayrı ayrı dinlendirilen eşlerin ilk eşe salınmalarında dünyaya gelen bireyler o çiftin en üstün performanslı yavrusu çıkma olasılığı en yüksek olanıdır. Batınlar çoğaldıkça dejenere ve vasıfsız yavrular takip eder.
Soyaçekim çalışması yapıyor en mükemmele ulaşmak istiyorsanız bu en ideal zamandır. Selamlar.
 
hayvan çok besledim ama güvercin ilk defa besliyorum arkadaşlar birde yavrum var tüyden çıktı 20-25 dk uçuyor taklaya başladı uçuş süresi az değilmi zorlamakta istemiyorum yakında yüksek bina var oraya konup alışmasını istemiyorum.kümesimin büyüklüğü aydınlatması iyi kışın çıkan yavrularda sorun çıkmaz galiba.herşey iyi kuşlarda iyi sadece ben acemiyim
 
Adnan herkes acemilikle başlar hergeçen gün üzerine tecrübe katlanır bu gayet doğal kardeşim. Tüyden çıkmış yavrun için 25 dakika güzel antreman zamanıdır. Yuvarlamadan fışkırıp takla vurmaya başladıkça bu süre uzayacaktır. İnmek istediğinde sakın uçmaya zorlama konmaya alışan bir taklacının istikbali kararır. Buna çok dikkat et. zaten sık taklada tersleyip veya ardarda takla vurunca konma durumuda yaşayabilir. Asla ayakları çatıya değmeye alışmasın. Kümesini büyük aydınlatma ve havalanması uygunsa sen ve kuşların huzurla bir arada hobinizi yaşarsınız. Devamlı yavru almak lüzumsuz nüfus potansiyeli, zayıf, mariz yavruları gelmesi, ebeveynlerin yorulup bıkması, zamansız çıkan yavruların yeterli güneş enerjis alamayıp D vitamini eksikliğinden gelişim bozukluğu göstermesi doğaldır. Keratin eksikliğinden tüy kaliteleride düşük olur. Uçma ve gelişme zorlukları istenmeyen durumları beraberinde getirir. Az yavru al, sağlıklı yavruyu zamanında al. Birikime gerek yok. Hobini doya doya yaşa. 3 takım yavru alınca ebeveynleri dişi erkek ayrı bölmelerde besle.(Damızlıkları)
Diğer yeni eşlilerin birarada kalmasında sorun yok. Performans arttırması için eşli kalmaları daha uygundur. Yalnız sahte yumurta kullan ve yavru çıkarmalarını önle. Kendileri kalkana kadar sahte yumurtadan kaldırma.
 
tahir bey verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim ben kuşları yeni getirdim bunları uçurmuyorum birtane getirdiğim yerde cücük ekesi dedikleri yavru vardı onu uçuruyorum birtanede onun yanına ben satın aldım anlayacağınız 2 tane uçan kuşum var 2 yavruda büyüttüm 1 hafta uçtu tüye düştü uçacak kuşumun az olduğundan kışında yavru almak istiyorum gerçi benim pek katkım yokta galiba kümesim sağlıklı habire doğuruyorlar uçururkende biri fazla uçuyor biri az bende fazla uçanı 10 dk uçtuktan sonra diğerini yanına atıyorum onu indirmesin diye doğrumu yapıyorum acaba
 
Sevgili Adnan çok güzel düşünmüşsün. Diğer yavrun bu şekilde her gün üzerine güç ekleyip yetişecektir. Üretimi kendin yapıp kuş satın alma yönünde düşünmemen seni daha başarılı yapacak inan. Elindekilerden en iyisini üretmeye odaklan. Kuş transfer işleri sağlık sorunları ve huzursuzlukları beraberinde getirecektir. Sağlıklı yavru aldıktan sonra gözetimin altında uygun gördüğün her dönemde yavru üretimine devam edebilirsin. Fakat unutma zamanında yetişen sebze ve meyvenin lezzeti ile serada yetişen arasında fark görüyormusun? Aynen bu şekilde de aynı cins olsada aylar fiziksel gelişim ve perfornmanslarını etkileyecektir. Ebeveynler için yanlış düşünceye sakın kapılma. Yemlemede arpaya öncelik tanı. Alıştır ve severek yemelerini sağla. Yağları kasa çeviren E vitamini zengini en önemli tahıl arpadır. Gelişimi hızlandıracak kas yapıları güçlenecektir. Tüm barsak fonksiyonları en uygun düzeye gelecektir.
Riskli aylarda yumurta yapan kuşların yavru çıkarmak zorunda değil. Plastik sahte yumurta veya içini boşaltıp alçı dolduracağın sahte yumurtayla bu dönemi yatırarak geçirebilirsin. Yumurtaları atman üzüntü, stres, hastalanmasına neden olabilir. Kendi kalkana kadar yatsın. yavru dönemi başlayınca yola devam edersiniz. Başarılar kolay gelsin.
 
arkadaşlar kuşum bugün eve inemedi geldi takla attı gitti 50 dakika uçan kuşum 2 saat gezdi ne yaptıysam indiremedim direk terasa inerdi başka çatılara kondu karanlık olduktan sonra evin önünde reklam tabelası var oraya taklalar atarak kondu daha sonra kuşu tabeladan yoldan geçenler almak istediğinde kaçıp yan terasa konmuştu tesadüf gördüm yanterasta yakaladım acaba birkaçgün uçurmayıp dinlendireyimmi?bi yakalasalardı kahrolurdum 2 adet uçan kuşum var zaten.allahtan tabela yüksek çıkıp alamadılar plastik su borusunun ucuna file takmışlar beni görünce kaçtılar
 
Adnan yatırırsan serseme düşer bir daha uçurmakta zorlanır veya bir yere düşüp kaybolabilir. Yavrun tam oyun açmak üzere. Bu devre geçicidir uçarken sabırla onu bir müddet takip et. Kurtaracak kendini ve sana güzel oyununu gösterecek. Sık takla vuruyor bir yere kendini atıyorsa kuyruğunun 4 bir yanında 4 diğer yanında kalsın ortadaki 4 veya daha fazla kuyruk teleğini makasla kes. Hava kaçırsın düşmemek için takla atmaktan vazgeçip kendini kollasın. Yoksa kaybedebilirsin. selamlar.
 
omenn' Alıntı:
adnan3444' Alıntı:
yani şimdi çıkan yavrular kışın uçmazmı


bence hiç bi sorun yok çünkü kuşları hemen uçurmasan hiç bişe olamas...

Ömerim ne demek istedin anlayamadım. Adnanın kuşu yitirilirse hiçbirimiz için sorun olmaz fakat Adnanın içi sızlar. Anlatımınca güzel bir yavru ve oyun sökmek üzere. Eğerki açıklık bir mezrada tehdit unsuru, kaybolma riski yoksa sorun olmaz. fakat kalabalık yerleşim alanında kedi, köpek v.s riski var ise bu yavru tehlikeli bir süreçten geçiyor. İhmale gelmez anında tüm emekler boşa gidebilir. Uçurmayıp bekletmek onun peşpeşe sert takla vuurp uçmasına engel olacak bir müddet sonra hiç kalkamayacaktır. Oyun(sefer) yapmayan kuşlar için sorun olmayabilir fakat bu yavru gezip sefere gelecek tarzda bir yavru gözetim aksamadan ve kendini bulana kadar antremana devam etmek zorunda. Yitirme riski ağır basarsa uçurulmazsa masa kuşu olarak yerde kalır.
 
kış yavrusu yaz yavrularına nazaran hastalıklardan çok fazla etkilenmezler tüy zamanı muhakkak bir zorlanma olacaktır bunuda gerekli vitaminlerle takviye edip yavruların tüye girmesi saglanır bu arada aşının imal edilmemesi gerekir :tamam:
 
kış yavrusu iyi olmaz diye bişi yoktur böyle seyleri kim uyduruyor yaw
 
Geri
Üst