Kısayüz güvercin yarışması(bango,baska, hünkari, vb.)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gokay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 45
  • Görüntüleme Görüntüleme 19K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

gokay

Üye
Siteyi ziyaret et
Bu yarışma renk ve kostüm yarışmasıdır.Bu sebeble kısa yüzlü ırkları aynı catı altında topladık ve yönetim olarak yarışma kararı aldık.Yarışma cok talep görürse ,kuşcular org. üçüncü yaş gününde kısa yüzlü ırklarımızı kendi sınıfında , ayrı ırklarda değerlendirmeye alacağız.Yarışmadaki amacımız, hem kısa yüzlü ırkları tanıtmak hemde hoşca vakit gecirmektir.Sorularınız için özelden Gökay nikine , mesaj atabilirsiniz.Katılan katılmayan herkeze başarılar diliyorum.

Yarışma kuralları;

1.Yarışmaya tek kuş veya dişili erkekli aynı renk kostümünde takım kuşlar ile katılanabilir.
2.Yarışmaya katılacak kuşun ,3 farklı acıdan, resim kalitesi yüksek olan makinayla ,fotosu cekilecektir.
3.Yarışmaya yollanacak resimlerin, son gönderme tarihi; 07 kasım 2010 dur.Daha sonra anket usulü ile oylamaya gecilecektir, her kullanıcı bir oy kullanma hakkına sahiptir.

çinçinlerim

Ekli dosyalar

• SDC10857.webp
    SDC10857.webp
    814.3 KB · Görüntüleme: 3,885
  • SDC10931.webp
    SDC10931.webp
    533.4 KB · Görüntüleme: 3,830
  • SDC10937.webp
    SDC10937.webp
    710.5 KB · Görüntüleme: 3,966
Coşkun bey cin cin diye bir ırk varmı bilgim dahilinde değil, bu kuşlar süs kuşuna benziyor ,kısa gagalı sınıfına da girmiyor.Yorumu kısa gagalı kuş besleyen arkadaşlara bırakıyorum, sonuca göre yarışmaya katılırsınız.İlginiz için teşekkürler.

çin çin diye bi ırk var sonuçta kısa gagalı ama size bırakıyorum...

Siyah kanat bango

Ekli dosyalar

• 026.webp
    026.webp
    78.4 KB · Görüntüleme: 3,796
  • 034.webp
    034.webp
    78.7 KB · Görüntüleme: 3,965
  • 046.webp
    046.webp
    65.5 KB · Görüntüleme: 4,636
Çinçinler bana göre form kuşudur ve hiç duymadıgım bır ırk

Yarışmaya alınmaması gerekir bana göre ( zaten alınırsa birinci olur çok güzeller :) )

Gördügüm kadarı ile gagalarıda kısa degıl sivri.
Birisi çıkıp bize bunların kısa gagalara bango,hünkariler ile akraba olduguu soyler ve gereken yazılarla kanıtlamazsa tabi.
Ama yine Nizam Bey bilir yarışmanın organizatörü ve karar verecek olan kişi o.

çin çinle form kuşu deyil bizzzat benim kendi beslediğim kuşlardır isteyene boy boy yeni çekilmiş hatta yavrularınında fotolarını yolluyabiliirm

coskunarguz' Alıntı:
çin çinle form kuşu deyil bizzzat benim kendi beslediğim kuşlardır isteyene boy boy yeni çekilmiş hatta yavrularınında fotolarını yolluyabiliirm

Sizin beslediginiz kuslardır coskun bey buna itirazımız yok belkide haklısınızdır bunlar kısa gagalı kuslara girer.
Ama bize bu kuşların baska,bango,hünkari...vb. kuşlarla aynı soydan geldıklerını akraba olduklarını bır yazı ,kaynak gibi bir belgeden gösterirseniz bizde aydınlanmış olacagız.

ben asıl karabaş yetiştiricisiyim bunlara zevk için bakıyorum görünüşleri güzel yani çok soylarını bilmiyorum ilanda kısa gagalı yarışma gördüm ondan koydum kabul edilip edilmiyecegini sizlere bırakıyorum elimdeki karabaşlarıda burda sergilemek isterim bu siteye nasıl fotograf koyucam sadece yarışmaya koyabıldım başka biyere hepsini koymak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

Forumda arama yaparsanız nasıl koyulacagı yazıyor resımlı sekılde anlatımıs.
Ayrıca kelebek yarısması da var orayada katılabılırsınız karabaşlarınızla aynı buraya koydugunuz gibi koyacaksınız resimleri hiç bir fark yok.

kuşlar kısa gagalı kısa yüzlü ırklardan bencede ama bunların biraz gagaları uzun olduğundan görselde yanıltıyor insanı.

Kenan abi bu verdıgın lınklerdekılerın gagaları bunlara benzemıyor ama.
Sence baska bango hunkarılerın yarıstıgı bu yarısmaya bu kusları sokalımmı adil olurmu?

çin çin denen kuşlar makaracı katagorisine giriyor sanırım

tengelli' Alıntı:
kuşlar kısa gagalı kısa yüzlü ırklardan bencede ama bunların biraz gagaları uzun olduğundan görselde yanıltıyor insanı.

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
Kenan abi bu verdıgın lınklerdekılerın gagaları bunlara benzemıyor ama.
Sence baska bango hunkarılerın yarıstıgı bu yarısmaya bu kusları sokalımmı adil olurmu?

şimdi zaten bu şekilde düşününüldüğü zaman hünkari ile bango veya japon gibi kuşlarda birbiriyle kıyaslanamaz . mesela istanbul bangosununda kısa ve uzun gagalısı var veya baştan karanın şimdi zaten hepsi farklı katagoride burda bu tarz kuşların yetiştiricisin beslediği kuşun kaliteli olmasına ve iyiliğine göre kazanması gerekir yoksa adil olmaz çünki kısa yüzlüde olsa ayni özelliklere sahip değiller bangolar bile yarışırken kanat --kanat kuyruk----kuyruk---ve beyaz olrak yarışmalı ama burda dostluk olarak yapıldıgından art niyetli olmayan kısa gagalı ırklara dayanan ırklar koyulabilir.oy verir yada vermeyiz beğenir yada beğenmeyiz .önemli olan yarışan arkadaşların kendine ve kuşlarına güvenmesi hepsine teşekürler.

arkadaşlar bu çin çin dediğiniz kuşlar macaristan kuşu olup adı frehazar diye geçiyor bunlar süs kuşu kategorisine girmektedir kısa gagayla alakası yoktur bilmeyenlere duyrulur

bulgarbangoları

Ekli dosyalar

• 126.webp
    126.webp
    216.5 KB · Görüntüleme: 2,327
  • 130.webp
    130.webp
    172.5 KB · Görüntüleme: 2,361
  • 129.webp
    129.webp
    437.2 KB · Görüntüleme: 2,401
çorbada benimde tuzum bulunsun istedim

Ekli dosyalar

• DSC_0019.webp
    DSC_0019.webp
    437.4 KB · Görüntüleme: 2,337
  • DSC_0021.webp
    DSC_0021.webp
    534.9 KB · Görüntüleme: 2,316
  • DSC_0024.webp
    DSC_0024.webp
    384.5 KB · Görüntüleme: 2,319
SELAM
fotosanat NİCKLİ ARKADASIM.....CORBADA TUZUNUN BULUNMASINDAN COK BÖYLE BİR GÜZELLİKLE SEN CORBAYI TEK BAŞINA HAZIRLAMIŞSIN ZATEN :) BOL ŞANSLAR

pigeon09 nickli arkadaşım teşekkür ederim inşallah şansım yaver gider herkeze başarılar

çinçin dıye bır ırk yoktur arkadaşlar kuslara farklı ısımler vermeyelım yanliş bılgılenmeyelım o kusun ısmı felıghazedır makaracı grubuna dahıl bır kustur genelde süs kusu olarak nitelendırılır goruntu olarak....

gök dişi

Ekli dosyalar

• DSC04188.webp
    DSC04188.webp
    1,023.1 KB · Görüntüleme: 4,946
  • DSC04189.webp
    DSC04189.webp
    1.1 MB · Görüntüleme: 4,957
  • DSC04191.webp
    DSC04191.webp
    1.2 MB · Görüntüleme: 4,962
img0046sc.jpg

img0047ya.jpg

img0053un.jpg

bu sene ilgi az geçen sene daha iyi katılım vardı bangocular hiç piyasada yok fırtına öncesi sessizlikmi yoksa :)

[No message]

Ekli dosyalar

• 110.webp
    110.webp
    1.6 MB · Görüntüleme: 4,700
[No message]

Ekli dosyalar

• 111.webp
    111.webp
    1.5 MB · Görüntüleme: 4,730
  • 117.webp
    117.webp
    1.2 MB · Görüntüleme: 4,695
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri