Kışın kasvetinde yavru bakımı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan DilaverAybey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 969
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Dilaver Aybey
Meslek
Öğrenci - Bilgisayar Öğretmenliği
İlgi Alanı
Kemirgenler
Merhabalar, sayın kuş severler,

Sitenizden kuşçuluk ile ilgili çok şey öğrendim sayılır. Ama insan bazen yaptıkları ile tereddütte kalabiliyor. O yüzden size iki sorum olacak.

Elimden geldiğince sağlıklı baktığım 8 tane, zımba gibi kuşum var. Bunlardan bir çifti yerli hünkari ve 3 günlük yavruları var. Her ne kadar annesi onlara özen gösterip baksada, bu, malum kış günlerinde yavruların öleceğini düşünüyorum. Yavrulardan birini alıp kendim beslesem yanlış mı yaparım? Ayrıca kaç günlük olunca alsam daha makbul olur ?

Saygılar,
Dilaver Aybey

Kümesin içinde ceyran yoksa kümese rüzgar girmiyorsa sorn yok kuşlar kendileri bakarlar sen onların yemini suyunu ver yeter

RaKunN' Alıntı:
Kümesin içinde ceyran yoksa kümese rüzgar girmiyorsa sorn yok kuşlar kendileri bakarlar sen onların yemini suyunu ver yeter
Katılıyorum.Benimde şuanda 10 adet yavrum var 4 ü yeme düşmek üzere.Bence kendi hallerine bırak.Kümesin açıklık yerleri kapa sadece havalandırma deliği bırak.Arada kontrol et yavrunun üstüne yatıyorlarmı.
Saygılar.

Kuşlar iki yavruyada bakar senin ayrıca beslemene gerek yok anne baba gerekli yemi alıyorsa sorun yok,şayet kuşlar

yavru bakmakta acemi ise tüğlendikten sonra yavru hapı,ve palet yemi sulandırıp ağızdan takviye yapabilirsin.

Ama bu mevsimde en tehlikeli dönem yemden çok yavruların tüğlendikten sonra anne baba üstüne yatmadığı zamandır

bu aşamada yavrular soğuktan etkilenip donma tehlikesi geçirebilirler.

Selamlar,sağlıcakla kal.

şenol tunç' Alıntı:
Kuşlar iki yavruyada bakar senin ayrıca beslemene gerek yok anne baba gerekli yemi alıyorsa sorun yok,şayet kuşlar

yavru bakmakta acemi ise tüğlendikten sonra yavru hapı,ve palet yemi sulandırıp ağızdan takviye yapabilirsin.

Ama bu mevsimde en tehlikeli dönem yemden çok yavruların tüğlendikten sonra anne baba üstüne yatmadığı zamandır

bu aşamada yavrular soğuktan etkilenip donma tehlikesi geçirebilirler.

Selamlar,sağlıcakla kal.

Doğrudur. Ancak soğuğa önlem almak konusunda ikilemde kalıyorum. Kümesim havadar olsun, kuşlar hasta olmasın diye kapıyı telden yaptım. Kümesin çatısında da ufak bir tel havalandırma mevcuttur. Bunları kapatırsam yavrular için daha mı iyi olur ? Yoksa kuşlar için daha mı kötü olur ?

Cevaplar için teşekkürler.

kardeşim kapa ne yapcan havalandırmalı benımkiler kapalı sadece bi 2-3günde bi 15dk ac kapısını havalandır ben öyle yapıyom:)

Geri