Kışın kümes yalıtımı

emink9454

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Muhammet kaya
Meslek
bankaci
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba lar kuscular.org un değerli üyeleri hepinizin bildiği gibi kış gelmek üzere ben erzurum da yaşıyorum burda kışın havalar gece vakti -20-30 arasında oluyor güvercinlerimi soğuktan korumak için nasıl önlemler almalıyım yorumlarinizi bekliyorum

Merhaba Muhammet Bey,
Yalıtım önerebilmek için kümesin mevcut duvarını ve kalınlığını bilmek gerekir.
Ona göre Eps veya taşyünü kalınlığı önerebilirim.
Selamlar
Khalid

Merhaba Muhammet Bey,
Yalıtım önerebilmek için kümesin mevcut duvarını ve kalınlığını bilmek gerekir.
Ona göre Eps veya taşyünü kalınlığı önerebilirim.
Selamlar
Khalid
kümesi tavan arasında tahtadan 5 cm kalınlığında yaptım kümes etrafına 10 cm kalınlığında izocam üstüne karton ustune de 6 lik naylon çektim kümes tabanida izocam naylon ve tahtayla kapalı yeterli olurmu

Hocam Erzurum şartları için gayet yeterli olmuş. İzocam kuşların erişebileceği şekilde olmazsa iyi olur. Gagalayabilirler. Izocam yerine xps denilen ısı yalıtımlarda kullanılan panellerden koyabilirdiniz. Naylon bile çok iyi bir koruma sağlayacaktır. Ayrıca kuşları soğuk değil ceryanda kalmak hasta eder. Soğuğa çare bulursanız kışın yavru alma ihtimaliniz artacaktır. İyi geceler.

Hocam Erzurum şartları için gayet yeterli olmuş. İzocam kuşların erişebileceği şekilde olmazsa iyi olur. Gagalayabilirler. Izocam yerine xps denilen ısı yalıtımlarda kullanılan panellerden koyabilirdiniz. Naylon bile çok iyi bir koruma sağlayacaktır. Ayrıca kuşları soğuk değil ceryanda kalmak hasta eder. Soğuğa çare bulursanız kışın yavru alma ihtimaliniz artacaktır. İyi geceler.
eyvallah hocam sagolasin izocamin üstünde naylon var kuşlar gagalayamaz hem içten hem dıştan naylon çektim dün olctum hava dışarda 0 derece iken kümes 10 derece idi - derecelere indiğinde hava infared lamba yakmayı düşünüyorum bi zararı olurmu sizce

eyvallah hocam sagolasin izocamin üstünde naylon var kuşlar gagalayamaz hem içten hem dıştan naylon çektim dün olctum hava dışarda 0 derece iken kümes 10 derece idi - derecelere indiğinde hava infared lamba yakmayı düşünüyorum bi zararı olurmu sizce
Ir lambanın Faydası olur zararı olmaz zaten yalıtımın başarısını test de etmişsiniz bence de kalınlık yeterli. güvenli şekilde havalandırmayı da çözdüyseniz kışın da güzel yavrular alırsınız inşallah
Selamlar
Khalid

Ir lambanın Faydası olur zararı olmaz zaten yalıtımın başarısını test de etmişsiniz bence de kalınlık yeterli. güvenli şekilde havalandırmayı da çözdüyseniz kışın da güzel yavrular alırsınız inşallah
Selamlar
Khalid
Teşekkür ederim hocam sağolun hepimize sağlıklı bol yavrulu günler olur inşallah

59268

Ekli dosyalar

• IMG-20191203-WA0000.webp
    IMG-20191203-WA0000.webp
    83.6 KB · Görüntüleme: 253
Kumesin son hali tabana 10 cm izocam üstüne palet konuldu kumesin etrafı naylon izocam ve storfor kopukle kapatıldı

Geri